Ga naar inhoud


Eigenaar UPC neemt mediaconcern Vivendi niet over


Gast

Aanbevolen berichten

Het volgende bericht lees ik hier

 

http://nu.nl/news.jsp?n=195604&c=32

 

Uitgegeven: 26 augustus 2003 21:50

PARIJS - Het Amerikaanse kabel- en mediabedrijf Liberty Media is afgevallen in de race om de Amerikaanse amusementsbezittingen van het Franse mediaconcern Vivendi Universal. Liberty, dat in Nederland eigenaar is van UPC, heeft laten weten de prijs te hoog te vinden om een aankoop te kunnen rechtvaardigen.

 

Vivendi hield dinsdag na het besluit van Liberty een al eerder uitgeschreven bestuursvergadering over de verkoop van de Amerikaanse tak Vivendi Universal Entertainment. Het concern liet na afloop weten verder te gaan onderhandelen met de twee resterende bieders.

 

Beursgang

 

Die twee zijn een consortium onder leiding van de Canadese miljardair Edgar Bronfman jr. en het Amerikaanse tv-net NBC, dat onderdeel is van het conglomeraat General Electric. De mogelijkheid van een beursgang van het dochterbedrijf houdt Vivendi nog steeds open.

 

Wint Bronfman, dan krijgt zijn familie weer een groot deel van het film- en muziekconcern Universal terug dat ze drie jaar geleden overdeed aan de Fransen. Vivendi moet verkopen om schulden af te lossen. In 2000 betaalde het 34 miljard dollar voor de filmstudio's, kabeltelevisiestations en pretparken. Nu hoopt de directie op een opbrengst van 14 miljard dollar. De biedingen die tot dusver zijn gedaan liggen daar ver onder. Favoriet is het bod van NBC.

 

 

 

 

Heeft dit ook te maken met de overname Canal+ door UPC ?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...