Ga naar inhoud


Samsung dsr 9500 probleem voor de experts


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Ik heb een samsung dsr 9500 viaci, met bootloader 501. Het probleem is dat toen ik mijn ontvanger inschakelde ik een heel raar beeld op mijn scherm kreeg het lijkt wel of er iets mis is met de software, het menu is helemaal gescrambeld het lijkt wel een brijwerkje. De menu is dus helemaal onleesbaar en dus onbruikbaar voor mij omdat ik niet weet op welke toetsen te drukken. Op de display staat 0001 wat dus wil zeggen dat mijn ontvanger volledig gereset is waardoor ik dus eerst mijn taal zou moeten kiezen en dan zenders van de satelliet inscannen, maar omdat ik de menu niet kan gebruiken en ik dus niet weet op welke toetsen te drukken kan ik dus niet verder. En om het nog erger te maken is het dus blijkbaar niet mogelijk om in deze toestand via de pc de software te overschrijven. Kan iemand van jullie zijn samsung volledig terug naar de fabrieksinstellingen brengen aanzetten en dan elke handeling met de afstandsbediening beschrijven (astra 1 lnb a) zodat ik dit ook kan doen waardoor mijn probleem opgelost zou zijn anders moet ik een jtag kopen en de bootloader etc... overschrijven. Ik heb geen jtag en weet ook niet waar deze te kopen. Hopelijk kunnnen jullie me verder helpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kijk voor de zekerheid eerst even de kabel naar de televisie na. Ik kan uit de vraag niet opmaken of de televisie het signaal voor je scrambled of dat de ontvanger dit zo aanstuurt (ik denk het laatste).

 

In feite zou je gewoon steeds op enter kunnen drukken. Er zullen dan compleet verkeerde waarden hier en daar komen te staan, maar dat is niet belangrijk, immers een en ander wordt weer gecorrigeerd op het moment dat je er een settingslijst in zou stoppen. Ik ben echter bang dat er meer aan de hand is.

 

Ik heb ergens op het board gezien dat je met 2 knoppen ingedrukt, en dan opstarten, een software update per sateliet zou moeten kunnen forceren; doe daar eens een zoekopdracht naar...

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ligt zeker niet aan de aansluiting op de tv, het is het is echt de menu die er niet uitziet (onherkenbaar). Ik heb al eerder problemen gehad hiermee, maar toen was het beperkt dan zag je grote vlakken onder de tekst. Het leken wel van de vierkantjes die je ook krijgt bij slecht ontvangst maar dan groter en nu is mijn hele scherm hiermee gevuld.

 

Herhaaldelijk op enter (ok) drukken helpt niet, ik denk dat ik een jtag nodig zal hebben om het probleem op te lossen. Heeft er iemand een idee waar je deze kan kopen of weet er iemand een winkel (liefst in het antwerpse) waar ze dit kunnen?? Via pm natuurlijk geen reclame maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon met SetEdit even de kanalen terugschrijven.

Dan schrijf je tevens wat instellingen terug, zoals

de taal Engels etc.

 

Ik neem aan dat bij uitschakelen (met de schakelaar achterop !) van je tuner, hij nog aan het schrijven was in z'n geheugen. Tja en toen ging er wat mis.

Maar als je een backup hebt van je kanalen, dan werkt eea zo weer.

Ook ik heb deze ervaring (dwz terug naar beeld geef taalkeuze; maw lege Sammy) wel eens gehad toen hij nog vastliep op die 2 Astra transponders.

 

Dus gewoon SetEdit proberen, lijsten staan evt wel bij Tronix of Duck.

En suc6 ermee.

 

p.s. ik ben natuurlijk wel benieuwd dus laat van je horen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op de display blijft 0001 staan en voor de rest doet hij niets. Op het scherm krijg ik enkel het gescrambelde menu te zien. Ik krijg via de seriele poort geen nieuwe soft of settingslijst in de ontvanger. Via setedit krijg ik het bericht "invalid answer 0"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na lang zoeken vond ik op een scandinavische site een manier om via Hyperterminal (dit is een telnet progje) de software te overschrijven het is zelfs heel simpel dus moesten er nog mensen zijn die via de normale programmes zoals semco edit etc... geen nieuwe soft in hun ontvanger krijgen via de seriele poort ik heb de oplossing.

Link naar reactie
Delen op andere sites

idd het is gelukt maar toch bedankt voor de hulp iedereen .

Wil er wel even bij zeggen dat de bekende winkels in belgiê me niet verder konden helpen die wilden de ontvanger terug sturen naar duitsland of het zou me erg veel geld gaan kosten omdat ze dan iemand zouden moeten vragen een speciale jtag ofzo te maken.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...