Ga naar inhoud


ID Digital Ci24 econo - motor probleem


sdspieg

Aanbevolen berichten

Was tot eergisteren de trotse bezitter van een Nokia 9600 (gekocht in 94, deed het nog perfect met dvb2000) en een vaststaand dual-lnb systeem ingesteld op Astra en Hotbird. Jammer genoeg kwam dus eergisteren de LNB-connector van m'n Nokia's tuner los, en dus besliste ik om maar eens te gaan vernieuwen. Heb me dus een ID Digital CI24E toegelegd (ik hoop nog steeds m'n Nokia te kunnen repareren), en die doet het prima. Merkwaardig goeie prijs-kwaliteit verhouding, en de soft doet (bijna) niet onder voor Uli's Dvb2000. Heb dus terzelfertijd ook maar m'n schotel gemotoriseerd (Triax 80cm, met een SG-2100 rotor), op het zuiden ingesteld zoals beschreven in verschillende handleidingen (32.5 graden op de schotel en 38 op de rotor), en ben dan gaan spelen met de instellingen in de software. Heb gezocht naar een goed signaal door de schotel naar links en rechts te draaien en na wat gesleutel had ik er vrij snel een te pakken, bleek Astra te zijn. Heb die gestored, en heb dan de settings die ik op het internet gevonden had op de box geladen. Astra en Hotbird blijken het nu perfect te doen; de diseqc stuurt keurig de schotel naar de juiste plek, en alles loopt perfect. Maar alle andere satellieten lijken het niet te doen. Heeft iemand een idee wat er fout zou kunnen zijn? (Ik heb een helemaal vrij zicht, dus daaraan kan het niet liggen). Elke suggestie welkom...

 

-Stephan

Link naar reactie
Delen op andere sites


Verkeerd uitgericht!!

 

Rotor op 0 graden, schotel in de midden van de rotor (streepje op buis).

Uitrichten op de Sirius [color:"red"] (rotor draaien op buis niet met motor bediening) [/color]

Deze positie opslaan en van hieruit de rest opzoeken via het menu.

 

nb Niet vergeten elke sataliet op te slaan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor het antwoord. Betekent dit dan dat de andere instellingen (de hoeken van m'n schotel en m'n rotor) juist zijn of juist niet? Met andere woorden - kan ik gewoon doen wat je zegt zonder iets anders te veranderen; of moet ik ook terug gaan sleutelen aan de angles?

 

-Stephan

Link naar reactie
Delen op andere sites

En wat bedoel je juist met "schotel in het midden van de rotor? (streepje op buis)." Toen ik het de eerste keer probeerde had ik inderdaad de rotor op 0, en had ik de buis met de hand gedraaid zodat de schotel naar het zuiden stond. Maar aangezien ik geen signaal had ben ik maar een beetje gaan draaien (met de rotor), en zo ben ik dus op dat sterk signaal gestoten dat Astra bleek te zijn.

 

-Stephan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
En wat bedoel je juist met "schotel in het midden van de rotor? (streepje op buis)."

 

Waar je de schotel op monteerd, daar zit een streepje op. De truuc is nu om dit streepje "in het midden" van de schotelbevestiging te krijgen (klem).

Doordat je motorisch een signaal hebt gezocht en opgeslagen, volgt je schotel waarschijnlijk de "Clarke-Belt" niet goed.

 

Dus:

1 - Rotor op 0 graden.

2 - Schotel loodrecht op de rotor monteren ( befaamde streepje)

3 - Draaibare settingslijst in de deco pompen en een siriuskanaal selecteren.

4 - Uitrichten op de Sirius. ( rotor draaien met de hand, dus hij blijft op 0 graden staan. Dat betekend dus de bevestiging van de rotor niet helemaal vast draaien).Sirius gevonden!! positie opslaan!!

5 - De rest van de sats nu via het motormenu van de deco opzoeken en opslaan ( iedere sat-pos.)

 

Alles valt of staat met de buis waar je je rotor op bevestigt, deze moet nl 100% waterpas staan

 

vwb de hoeken van de rotor en de schotel, ik weet niet waar je woont als je dat bekent maakt kan ik je dat zo zeggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog eens bedankt voor het geduld Guardian!

In Leiden woon ik. Ik heb alles netjes opgezocht, dus ik denk wel dat ik het juist heb: Latitude hier (volgens gorbtrack) is 52.150 dus heb ik de elevation angle op 38 gesteld; en de schotel staat op 40 - 7.4750, dus 32.5. Alles volgens de instructies van de SG-2100. Klopt - niet?

De reden waarom ik vroeg of ik die angles terug moet gaan aanpassen, is omdat ik de schotel gemonteerd heb op een plaats waar ik er vrij moeilijk aankan. Dus als ik zou weten dat de angles goed staan (door het feit dat ik zo'n sterk signaal krijg voor zowel Astra als Hotbird), dan moet ik daar tenminste niet meer aankomen. En dan kan ik gewoon m'n paal wat los maken en een beetje draaien, en terug vastzetten.

 

-Stephan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoeken staan goed ingesteld <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Nu de rotor op 0 graden en het geheel uitrichten op de sirius ( ff de coax rechtstreeks op de lnb ).

 

Suc7

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...