Ga naar inhoud


[Pioneer] DBRs400 Niet diseqc 2.0 compatible.?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik ben al een paar dagen bezig met mijn nieuwe sat-installatie, met triax 80 cm, pioneer DBRs400, en een Monoblock 2.0 van eutelsat.

reeds alles ingesteld volgens "de enige echte" manier, dat wil zeggen, schotel uitgericht op hotbird, en staand, vanachter de schotel, de lnb voor de astra aan de rechterkant hangend, iets hoger dan de "vaste" lnb, ongeveer 1 cm.

nou krijg ik alleen beeld via de "vaste" lnb, wat ik ook verander aan de pioneer instellingen.

Nou zijn dat er maar weinig, want het enige wat ik in kan stellen, is de satelliet (Astra 1G of Overige) En het schotelnummer (1 of 2) alle opties al geprobeerd, astra op 1, overige op 2, en andersom.

Mijn probleem is dus, dat ik alleen beeld krijg van de vaste lnb, wat ik ook draai en stel. Is er heel misschien iemand met een oplossing, of hetzelfde probleem, of sta ik op dak met een <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> en zie ik iets over het hoofd..?

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Deze instelling heb ik al geprobeerd.

Zou het misschien te maken hebben met de frequentie.. deze staat standaard op [color:"orange"] Astra-12515 Overige-12034 [/color] ...Laten we mijn vrije dag er maar weer aan opofferen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even voor de volledigheid: Heb je een bestaande kanalenlijst ??

 

Als dat zo is, dan zit het probleem daar in.

 

Bij de (meeste) bestaande kanalenlijsten staat Astra op Diseq-A en Hotbird op Diseq-B ingesteld. Jij hebt een Eutelsat monoblock en daarbij staat (uiteraard) Hotbird (is van Eutelsat) op 'A'. Dus als je dan beeld hebt op Hotbird, wordt dit ontvangen door de rechtse LNB (van achter de schotel gezien) en als je dan op Astra doorschakelt wordt de linkse actief (van achter de schotel gezien) en die staat dan mooi 6 graden de verkeerde kant op.

 

Oplossing-1: Kanalen laten zoeken door Pioneer en met de hand sorteren

Oplossing-2: Kanelenlijst aanpassen (Astra en Hotbird verwisselen)

Oplossing-3: Het monoblock op de kop plaatsen. Je moet er dan wel voor zorgen dat je aansluitingen waterdicht zijn/worden.

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanachter de schotel gekeken, de rechter lnb in de houder gezet, en de linker lnb uitgericht op hotbird, Anders kreeg ik GEEN kanalen te zien. en nu is het goed. Heeft misschien iets te maken met het bosrijke gebied waarin ik zit....?

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...