Ga naar inhoud


PENTACRYPT 1.05/1.09/1.11 vs. TETRACRYPT 1.0


t2jd1967

Aanbevolen berichten

Wellicht een ten overvloede opnieuw gemaakt topic, toch even geplaatst omdat ik er niet meer uitkom.

 

1. De meeste UCAS-machines worden uitgeleverd met PENTACRYPT 1.09, dit voor de fun-kaartjes.

2. PENTACRYPT 1.09 heeft een aantal problemen, waaronder vastlopend beeld, langzaam zappen, etc.

3. TETRACRYPT 1.0 is ook niet vrij van problemen, levert met name ellende met FTA-kanalen op en ook AU van CD schijnt niet goed te werken.

 

Wat ik niet snap (en hoop dat iemand het mij kan uitleggen): waarom wordt PENTACRYPT 1.11 niet gebruit? En wat is het nut van PENTACRYPT 1.05 waar een aantal mensen mee draaien, is deze soms beter/minder storingsgevoelig dan 1.09?

 

Ik heb ook PENTACRYPT 1.09 en een onverdeeld genoegen is het niet. Help!!!

 

Topfield TF5010PVR + Aston 2.18

Topfield SRP-2410 + Aston 2.26

2 x Philips DSR-7121

Link naar reactie
Delen op andere sites


Penta 1.11 molt je Ucas nooit er op zetten dan kun je er gelijk een Cas Interface bij bestellen.

Ook de 1.10 niet hetzelfde, je kan er eventueel 1.05 op zetten,minder last van freezes, of Tetra.

Met tetra krijg je alleen een paar MTV kanalen niet open.succes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nope.. dat is een softwarematig probleem dat inmiddels bij de Manhattan's tot het verleden behoort door het laten schrijven van nieuwe software.

Dat het bij jouw machine (kan) gebeuren (gebeurt) ligt dus aan de software.

Is ook allemaal op te lossen door een nieuwe boot en flash prom te laten plaatsen. MAAR : er moet dan wel aangepaste software in anders lopen de diverse eeproms weer vol en zit je met hetzelfde euvel...

 

Penta 1.05 kan nu zonder problemen gedraaid worden evenals Tetra. Alleen wil in het geval van Tetra het wel eens zo zijn dat sommige receivers geen AU van CD door willen geven. Vandaar de stap naar Penta 1.05.

 

Deze heeft (voor zover we weten) geen time-bomb of iets ingebouwd zitten.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tetra is het meest stabiele stukje software voor de UCAS receivers. Niet bevattelijk voor rare dingen zoals we 1 april meegemaakt hebben.

Penta 1.05 kan NET wat meer decoderen t.o.v. Tetra en 1.09 kan in sommige gevallen uitkomst bieden als er met 1.05 niet te zappen valt etc.

 

Dus als Tetra werkt, lekker laten staan, krijg je geen updates binnen van CD ? dan 1.05 proberen ; zapt ie dan als een plak kauwgom ? dan 1.09 proberen.

 

Zorg wel dat je machine up=to-date is qua software want anders kun je met 1.09 weer andere (UCAS) problemen krijgen.

 

Van FortecStar is er nu ook een 3.04 versie uit van de Firmware (dat zal ongetwijfeld een bijgewerkte versie zijn van de Manhattan 3.04 firmware zijn, maar dat maakt niet uit. Als daar dezelfde modificaties inzitten dan is het zaak om a.s.a.p. DIE nieuwe firmware in je FS te zetten en dan niet vergeten een MASTER RESET te doen VOOR en NA het upgraden.

Daarna kan Penta 1.09 zonder probs erin draaien...

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach. Ik draai al sinds eind mei/begin juni penta 1.11 (later 1.11 nozap / xamuh) zonder problemen (Lees: geen 1april a like grappen) op die crap Arnion 6410 machine van mij. Ik vrees dan ook echt dat dit verhaal door iemand de wereld in is geholpen mbv de spreekwoordelijke klok en klepel. Maar ja, het is je eigen keuze om te geloven wat wel of niet waar is. Toch? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Misschien toch nog even ontopic: Ik vind 1.11 nog het beste draaien. Je hebt nog wel last van freezes op bv nagravision e.d. , maar daar kom ik met geen enkele crypt van af. Tetra vind ik toch wel zo irritant. Ik wordt doodgegooid met die no access meldingen op FTA of Gecodeerde kanalen. Bovendien werken Nagra en bepaalde andere kanalen/paketten niet goed. Penta 1.09 freezed om de haverklap, dus dat is geen optie meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pas een van m'n Arnions terug gehad van de satdealer nadat de machine helemaal was gaan storen (haperen op gecodeerde zenders). Tot mijn verbazing zit er nu TETRACRYPT in, volgens de dealer werkt dit veel beter.

 

Ik laat nog wel weten als we 'm een weekje gebruikt hebben hoe goed dit werkt (hij staat bij m'n dochter op de kamer die het meeste tv kijkt, dus feedback zat!).

 

Topfield TF5010PVR + Aston 2.18

Topfield SRP-2410 + Aston 2.26

2 x Philips DSR-7121

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Excuses voor de late feedback, het is inderdaad zo dat TETRACRYPT 1.00 bij MTV alleen geluid geeft. Ik moet zeggen voor de rest geen klachten en het stoort tenminste minder dan bij PENTACRYPT 1.09. Binnenkort gaat er een harde schijf in deze receiver, ik laat nog wel horen of dat beter werkt dan met PENTA.

Topfield TF5010PVR + Aston 2.18

Topfield SRP-2410 + Aston 2.26

2 x Philips DSR-7121

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...