Ga naar inhoud


Linux userguides


Gast

Aanbevolen berichten

Ik ben dan eindelijk zover om linux te gaan gebruiken. Aangezien ik een absolute beginner ben ben ik op zoek naar een goede userguide. Ik zou linux graag gaan draaien met een soort van windows layout/setup. Nou begreep ik dat hier wel een aantal programma's voor zijn (b.v. lindows). Welke is een goed en redelijk eenvoudig om mee om te gaan.

 

Mijn dank is groot,

 

Timboektoe

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zou gewoon Mandrake installeren op een aparte partitie. Mandrake heeft veel PDFjes op de site die je ver op weg kunnen helpen. En anders kan je die altijd hier vragen. Ik geloof wel dat er voldoende kennis op dit board is over Linux om je op weg te helpen. Verder is de wiki van nedlinux heel erg uitgebreid. Suc6 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Trouwens, ik lees net dat je een soort van Windows omgeving wil hebben. Linux zit net even iets anders in elkaar dan Windows. Als een bepaalde omgeving je niet zo aanstaat kan je gewoon een andere windowmanager gebruiken. De windows managers die in de richting komen van Windows zijn :. KDE & Gnome. Onder de windowsmanager(shell) draait linux. De meeste distributies komen wel met een aantal Windowmanagers. Dus er is keus genoeg.

 

 

Dreambox8000, Dreambox800HD & Multytenne

HTPC: Ubuntu 10.4, XBMC

Link naar reactie
Delen op andere sites

idd, ik zou ook als eerste met een Madrake o.i.d. beginnen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Beginnen met Linux

 

En voor de rest een hoop lol toegwenst, want daar gaat het tenslotte om <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

lindowsOS is linux en een interface van lindows. in eerste instantie was het de bedoeling dat je windows programma's kon draaien op linux. maar daar zijn ze helemaal van afgestapt. je kunt het er appart bij kopen en dan gaat dat tot en met w2k. ook is het dan verstandig de firewall en antivirus er bij te kopen. je heb dan een windows omgeving en die is daar gevoelig voor.

 

lindows heeft het ook moeilijk om vragen te stellen, en te beantwoorden hier bij sat4all. de pc loop ineens vast daarna duurt het een kwartier dat ie weer is opgestart...

 

dus mijn ervaring met lindowsOS 4 is niet goed..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even ter correctie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Lindows is inderdaad Linux, daar bovenop ligt een grafische interface KDE genaamd. Met Click-And-Run is het mogelijk om beperkt een aantal windows programma's te draaien, echter een firewall of antivirus is niet aan te raden om die als "windows applicatie" te draaien, Linux heeft zelf al een hele goede firewall "iptables" die ook gewoon in Lindows beschikbaar is.

 

Dus Lindows is dus afgestapt van het geintegreerd draaien van windows applicatie binne Lindows, het is echter met het Click-And-Run nog steeds mogelijk een aantal applicaties te draaien, te denken valt aan office toepassingen e.d.

 

Suc6! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thanks voor jullie reply's. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Ik heb het een en ander gelezen en denk dat ik voor redhat ga. Deze omdat het beschreven wordt als zeer geschikt voor linux groentjes. Op mijn werk zijn een aantal specifieke aparaten gebasseerd op unix. Vandaar mijn intresse in Linux. Het overgroote deel van mijn PC werk zou ik voorlopig wel onder windows blijven doen en zou dan ook kiezen voor z'on dual os setup (windows of linux).

 

Gegroet,

 

timboektoe

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hand boeken e.d. heb ik naar Cobes gemaild hij heeft er veel nu maar is met vacantie ff wachten hij komt volgende week al weer terug <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Groeten Fred.

 

AZbox premium , AZbox premium+ , AZbox elite

Dreambox 8000 2maal SAB sky 4800 mini , DVB zelfbouw decoder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als die in PDF zijn dan graag !!!!!

 

Ik stuur volgende week een PM-etje

 

Thanks

 

En na effe Googele heb ik Redhat-linux-unleashed.pdf kunnen vinden. (1211 pages to print..........not)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor een beginnende linux gebruiker net als ik adviseer ik suse linux 8.2 prof .Waarom ik heb drie linux distro geprobeert dat zijn redhat ,mandrake .suse,Wat waren mij bevindingen.Men moet me corigeren als het niet zo is.

 

Mandrake linux had ik moeite met ppoe instellen met grafishe interface mandrakedrake conect.Verder hebben ze veel documantatie op hun site.

 

Redhat of zich vond ik het zeer goed alles makkelijk intestellen documantatie valt tegen op hun site.

 

suse heb ik problemen met mijn logitec usb mouse. Wheel doet het niet waar het aan ligt weet ik niet.Monitor werd niet automatich herkent.Maar wat maak suse voor mij zo goed .Yast rpm packetmanager is zeer duidelijk je heb een lijst waar alle rpm op staan wat je kan selecteren dat is niet zo bij redhat .Goede documitatie. Support datebase .Kde nieuwste rpms op hun ftp site geld voor mozilla en meer projecten . firewall software is goed .Standaart zeer uitgebreid.Jammer van de mouse en monitor .Maar ik blijf het een distro voor beginners vinden

 

vriendelijke groeten bbbb

Link naar reactie
Delen op andere sites

@bbbb

 

Ik ben momenteel red-hat aan het downloaden maar heb direct toegang tot SUSE 8.2. Aangezien het downloaden nog wel effe gaat duren dan probeer ik suse wel eerst uit.

 

Over je Muiswieltje probleem:

 

Ik heb hier ergens een oplossing voor gelezen echter nu weet ik niet meer waar. (te veel gelezen denk ik). Ik heb nog effe voor je gezocht maar kon het in mijn internet history niet terug vinden, sorry. Maar er bestaat dus een oplossing voor. De expers hier kunnen je vast helpen.

 

Suc6 en bedankt

 

Timboektoe

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.