Ga naar inhoud


Eenvoudig DB programmeren- bv tvgids.nl of MHW epg


Zat

Aanbevolen berichten

Ik lees in het development forum dat o.a. tCC het plan heeft opgevat om een programmerings interface te ontwikkelen, zodat je bv via www.tvgids.nl je dreambox kunt programmeren. Zeer goed idee.

 

Ik heb hier een paar ideeen over en gooi ze maar in de groep. Als het niets is hoor ik het wel.

 

Een van de nadelen van de dreambox vind ik de onhandige manier van programmeren, vooral als het niet via de epg kan. Dit moet beter kunnen.

 

Er zijn mijns inziens twee bronnen van programma informatie die je zou kunnen gebruiken: internet en epg via de satelliet.

 

1) internet: in vele landen zijn er sites waar programmainformatie gevonden kan worden. Er is een universele interfase onwikkeld waar deze gegevens in kunnen worden opgeslagen, nl XMLTV.

 

Er zijn tools om deze info te extraheren vanuit het internet naar een XMLTV bestand. hier is de source (perl script) alsmede een win32 executable te vinden.

Momenteel is deze programmainfo voor de volgende landen beschikbaar en te downloaden: Canada, USA, UK, Germany, Austria, Sweden, Norway, Finland, New Zealand, Spain, Italy, Netherlands, Hungary, en Denmark.

 

Een XMLTV bestand voor de nederlandse zenders creeren duurt ongeveer een kwartier (via mijn ADSL lite abo, maar dat is volgens mij niet de snelheidsbepalende factor) voor de aankomende 7 dagen. Nu is het natuurlijk ook mogelijk dat een dreambox-fan deze gegevens eenmaal per dag extraheert en vervolgens voor anderen on line zet. Een nadeel is wel dat tvgids.nl bv geen Canal+ programmas bevat, alleen de commerciele en de publieke.

 

Er zijn al een aantal programmas om zo een XMLTV bestand te bekijken, kijk hier. (o.a. java apps). Mogelijk kan een van deze programmas aangepast worden. Het zou zowel op een PC als op de DB kunnen draaien.

 

2) De andere mogelijkheid is om de epg (electonische programma gids) informatie te gebruiken. Dit kan de dreambox natuurlijk al, maar alleen de standaard DVB-epg en niet de door Canal+ gebruikte mediahighway EPG. Nu zijn er een aantal programmas die deze EPG kunnen lezen: Er is een plug-in voor VDR met DVB-s kaart (zoals al meermalen gepost, hier) ). Deze gegeven kunnen vervolgens in een html bestand opgeslagen worden. Er is echter ook de mogelijkheid om met een DVB-s kaart onder Windows met bepaalde programmas een bestand aan te maken met deze gegevens, bv DVBX . Dit is waarschijnlijk wel in een "proprietary" formaat, maar dat is een kwestie van een conversiescript of tool schrijven. Dit bestand zou vervolgens ook op een internet locatie ter beschikking gesteld kunnen worden.

 

Dit lijken mij nuttige overpeinzingen als er programmeurs uit het development forum zich met een programeer add-in of programma bezig gaan houden. Zat

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


@Compy_ ::: XMLTV

Ik zie in het development forum (waar ik niet kan posten) dat je naar XMLTV kijkt. Heel mooi. Ik had zelf nog niet naar mijnheer Wolf's plug-in gekeken, maar ik zie dat hier bv wel C+ inzit. Ik vraag me af hoe hij dat genereert. Aan de nadere kant is het wel makkelijk dat hij op het internet kant en klare XLMTV bestanden post, deze hoef je dus alleen maar even op te halen.

 

@=Michel= en ronald ::: source MHW EPG

Dit is een andere source code die ik recentelijk ben tegen gekomen:

http://cenasdvb.topcities.com/ Zat

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

@Pli en wie verder een antwoord heeft.

 

Sunny en ik hebben bijna een proggie klaar waarmee het volgende kan:

Ik krijg dagelijks een e-mail van omroep.nl/gids.

Deze laat ik nu in een aparte mailbox binnenkomen. De e-mail die binnenkomt wordt dan als html file opgeslagen (zo krijg je het ook aangeleverd). Daarna is de pagina op b.v. de server te plaatsen en met de webbrouwser in de DB is deze dan te lezen... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" /> (Zie test.html in de bijlage)

 

Nu dat is dus het begin... maar ik wil verder.

Ik heb een begin en eind tijd.

Ik heb de zender naam

Ik heb het programma item en

Ik heb wat info over het programma

Deze data krijg ik nu per dag binnen. Daar in zit dus zenders zoals nederland 1/2/3 BBC World ect.

 

Dus.. we hebben data. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

Nu wil ik die data in de epg tabel dumpen zodat de data beschikbaar komt door de DB. Waar eventueel 'verse' now/next data binnenkomt mag hij het best overschrijven.. vind ik niet erg...

 

Mijn vraag:

Wat is de tabel of techniek om de epg tabel te vullen?

Hoe kan ik deze modificeren?

 

Groeten,

Rick Hunter

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
...te plaatsen en met de webbrouwser in de DB is deze dan te lezen... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" /> (Zie test.html in de bijlage)


Welke bijlage? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...