Ga naar inhoud


DVD+R 9 aangekondigd


Gast Ringo

Aanbevolen berichten

zojuist gelezen:

 

07-oktober-2003

Tot dusver waren recordable DVDs slechts beschikbaar als single layer disc met een opnamecapaciteit rond de 4.8 GB. Nu kondigen zowel Philips als Pioneer nieuwe beschrijfbare media aan met een verdubbelde capaciteit: op de CEATEC-beurs in Japan zal Philips de “DVD+R 9” presenteren, met een opslag-capaciteit rond de 8.5 GB. Evenals bij bespeelde dual layer-discs zal ook de DVD+R 9 over een tweede half-transparante laag beschikken, die door een veranderde focussing van de lasers beschreven kan worden.

 

De DVD+R 9 is door Philips en Mitsubishi. Het nieuwe afspeelformaat zal compatibel met de huidige DVD-speler en DVD-ROM-loopwerken zijn. Voor de opnames zal echter een nieuwe recorder nodig zijn. Concrete opname-componenten voor de DVD+R 9 zijn echter nog niet aangekondigd.

 

Pioneer maakt in een persbericht eveneens melding van een DVD(-R) met een opnamecapaciteit van 8.5 GB. In tegenstelling tot de huidige DVD-recorders, die in de standaard modus twee uren kunnen opnemen zal de opnameduur met de dual-layer disc verdubbeld worden naar vier uur. Ook de Pioneer ontwikkeling zal compatibel zijn met de reeds beschikbare DVD-spelers, aangezien de reflectie van de verschillende lagen slechts in geringe mate afwijkt van voorbespeelde dual layer DVDs.

 

Pioneer is van plan om haar nieuwe 8.5 GB disc bij het DVD-Forum als nieuwe opname formaat voor te stellen.

 

De nieuwe methode zal niet worden ondersteund door de huidige dvd-branders..

 

Bron Hear.nl

 

Greetzzz

 

Ringo

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...