Ga naar inhoud


Country-FM stopt ermee


Littlesat

Aanbevolen berichten


Ik dacht toch dat country muziek redelijk populair was in Nederland?

Er zit nog een country station in het premiere pakket geloof ik.

En op Astra2(28.2°E) zit er ook 1 FTA, Mean Country 1035 AM [12344H 2/3 27500]

 

Zelf vind ik countrymuziek niet zo leuk maar mijn vader vindt het helemaal top <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

DM7000S - een image - Triax en rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo zie je maar. Nieuwkomer RTL-FM heeft een Ether-Frequentie gekregen en wil ook op de kabel en banned Country-FM die er heel veel moeite voor heeft moeten doen!!!

 

Heeft weinig met RTL FM te maken, Country FM had sowieso gestopt, omdat ze flink verlies lijden. Nu kunnen ze hun kabelfrequentie's nog mooi verkopen ook. Verder heeft Country FM niets met RTL te maken.

Overigens is het maar de vraag of de programmaraden deze switch pikken, en ze er niet een ander (country?) station op zetten.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is idd wel zonde maar je kan je ook afvragen of de programmaraden nog van deze tijd zijn??

Want als je kijkt wat ze adviseren dan denk je toch wel eens zijn deze mensen echt betrokken bij de mensen met wat ze willen zien of horen?

vb. je heb al cnn op je tv en daar komt dan nog eens bbc world bij..

 

Maar wat ook vreemd is zoals in utrecht..

Er is nog geen echte jaren 80 radio station in Nederland geweest.. nu is die er Veronica en wordt deze van de kabel gehaald..

Toch raar want er zijn een hoop mensen die nu in de 30 zijn en opgegroeid zijn juist met de jaren 80 muziek en het leuk vinden om het weer te horen..

 

Dus of de programmaraden meedenken betwijfel ik al ten zeerste..

 

Greetzzz

 

Ringo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zullen programmaraden zijn die overname country door RTL niet goed zullen keuren. Evenwel zocht de programamraad utrecht een nieuw nederlands thema kanaal ipv veronica.....

 

Veronica zal wel van nog meer (casema) netten vliegen, (ik weet het wel zeker ) weinig plek bij Casema en de raden laten ze niet toe.

 

Veel programmaraden moeten nog veel leren en helaas zitten er bijna altijd mensen in die, ondanks dat dat een voorwaarde is, géén mediakennis lijken te hebben.

 

Ook beoordelen ze vaak slecht of niet waar wel dan wel geheel niet naar wordt geluisterd.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Veronica zal wel van nog meer (casema) netten vliegen

 

Regio Utrecht was de enige waar ze er afaik nog op zaten bij Casema..

 

Misschien zal ik toch mijn frequentieplan 'idee' (zie nl.media.radio) maar eens naar Casema mailen, wie weet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pino, dat frequentieplan van jouw (heb ik óók al vaak over meegediscussierd ) moet casema niets van weten. Ze wíllen niet om allerlei redenenen. De programmaraden van Casema die ik zelf ken schijnen niet te weten dat andere maatschappijen véél meer freq. in gebruik hebben.

 

De programmaraad voor Rijswijk_Voorburg-Leidschendam-Nootdorp-Wassenaar wil veronica er ook afgooien.

 

Verder heb ik veel programmaraden gesproken die ook niet goed weten wat ze ermee aanmoeten! Moet je nu op luistercijfers afgaan (veronica is toch nr. 10!!) of moet je je aan je "format" houden. T'is ook bijna niet bij te houden de laatste tijd gebiedt de eerlijkheid. Ik bedoel: wie weet nu wat er echt van RTL FM, Radio 10, Concertzender, Colorful, Kink FM, Radio 192,Yam Radio en Kink FM gaat worden? T'is allemaal behoorlijk onzeker en in voortdurend in beweging.

 

En dat Yam Radio via satelliet zit? Heeft dat nog lang zin nu ze hoogstens regionaal wat zullen bereiken??

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pino, dat frequentieplan van jouw (heb ik óók al vaak over meegediscussierd ) moet casema niets van weten.

 

Er stond niet voor niets een emoticon achter <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />.. Maar goed, als ik het daarom niet zou mailen, kom ik het nooit zeker te weten.

Misschien sowieso wel leuk om hier in de gemeente een actie te organiseren door zoveel mogelijk mensen een standaard mail/brief te laten sturen aan Casema, met als voorbeeld dit frequentieplan. Casema heeft dan wel een monopolie, maar blijft afhankelijk van hun klanten, jammer is dat mensen toch liever kabel voor tv houden en ze dan toch automatisch betalen... Daarnaast luisteren weinig mensen thuis blijkbaar radio via de kabel, dus misschien komt het daardoor dat Casema het slechts als bijzaak ziet. Daarentegen is het ook niet gek, dat veel mensen die thuis radio luisteren dit via antenne doen, met zo'n kwaliteit op de kabel.

Maar ik denk dat het een heel stuk klantvriendelijker zou zijn als ze aan de volgende punten zouden voldoen:

 

- Stereo bij de zenders die zo uitzenden

- Meer dan 33 zenders (hier) of 32 zenders (elders)

- RDS bij de zenders die dat onderstuenen

- En als belangrijkste: Alle Nederlandse zenders (en de 5 Belgische publieken) doorgeven.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, ik vindt het zo spijtig dat VRT Radio niet op de satelliet zit!

 

Toch doet UPC hier: 35 zenders of meer, alles in Stereo en behalve de compleet verziekte ontvangst dan wel het ontbreken van VRT Radio dan wel het er afgooien tegen de wil van de programmaraad van VRT Radio 2 en zo, doen ze verder alles in stereo (R'dam en omgeving), zelfs BBC Worldservice wordt in stereo doorgegeven. Toch ziet UPC radio ook absoluut als bijzaak met als gevolg dat alles waar je een antennetje voor moet richten dus niet alleen VRT (die trouwens via DAB kan worden binnengehaald, heb ik ze al zo vaak verteld) maar ook Radio 3 en 4 bijv. verziekt worden doorgegeven.

 

Als je de laatste lijst van UPC in excel wilt moet je me ff een PM sturen voor mijn mail adres!

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar kan ik trouwens adressen van de programmaraden vinden? Ik neem aan dat ze simpel te bereiken zijn, aangezien ze de stem van het volk laten horen. Alhoewel ik daar sterk m'n twijfels in heb...

 

Dat Casema niet wil luisteren, dat weet iedereen. Natuurlijk moet je even mailen en/of een brief sturen met de mogelijkheid die ze hebben met het radionet. Maar het is nog belangrijker dat de programmaraden er meer te weten over komen. Als zei weten dat er véél meer op de kabel kan, zal Casema van alle kanten deze opmerking gaan krijgen.

 

Eerlijk gezegt heb ik zo het gevoel, dat die programmaraden gevuld zijn met burgers die totaal geen verstand hebben van radio/tv. De pesoonlijke voorkeur staat voorop. Je weet vooraf dat zenders als Veronica en RTL FM gewoon op de kabel moeten. Ze hebben het landelijke FM pakket, dus maken ze de grootste kans om populaire stations te worden.

 

Maar goed... het maakt mij allemaal niets uit. Ik luister wel via de schotel en ether. De kabelmaatschappij heeft er uiteindelijk alleen maar zichzelf mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar kan ik trouwens adressen van de programmaraden vinden? Ik neem aan dat ze simpel te bereiken zijn, aangezien ze de stem van het volk laten horen. Alhoewel ik daar sterk m'n twijfels in heb...

 

Op Casema-teletekst, pagina 400 als ik het goed heb.. Al staat er hier in de regio dat de PR nog in oprichting is voor deze Casema regio (met daaronder de gemeenten vermeld), aangezien hij officieel al sinds januari 2003 bestaat, kun je de gemeente (in jouw geval Breda-?- in mijn geval Geertruidenberg) het best aanschrijven.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op de posting van Pippen2 kan ik ook weer vreselijk veel zeggen...teveel om hier te doen. Stuur me maar een PM als je meer wilt weten.

 

 

Zomaar mailen naar casema heeft weinig zin trouwens, echt verloren energie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben altijd weer verbaasd van schotelaars te lezen dat het ze uberhaupt ene bal interesseert wat er op de kabel gebeurt (tenzij om je er vrolijk over te maken). Waarom zou je met een beetje installatie op kabel geabonneerd zijn. Voor kabel internet ? Daar is adsl een alternatief. Heb je meteen alle Belgische publieke radio-stations erbij...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...