Ga naar inhoud


diseq switch i.c.m. stab hh100


THE TURK

Aanbevolen berichten

Dag satvrienden.

 

ik probeer al een paar dagen het volgende.Ik heb twee schotels. vast en draaibaar. Deze probeer ik te koppelen op mijn hummie 5400 TOH 3.1.

Op de diseq switch A sluit ik mijn motor aan en op de B mijn vaste schotel. Het gaat even goed maar na een tijdje zappen heb ik ineens geen signaal meer vanuit beide schotels. Ik heb het ook andersom geprobeerd Dus motor op B en vaste schotel op A. Maar zelfde resultaat. Wie kan mij helpen het moet toch lukken met TOH 3.1.

 

Dankje

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hetzelfde heb ik ook gehad gepost en geprobeerd mijn ervaring is dat deze combinatie toch niet zo geweldig loopt. Wat jij gelukkig eens te meer met deze post bewezen hebt (hiervoor mijn hartelijke dank)

Hiervoor is dan ook nog geen oplossing ondanks dat e.e.a. wel zou moeten werken, maar het WERKT DUS NIET EN ER IS GEEN OPLOSSING VOOR!

 

 

Is je draaibare opstelling inmiddels helemaal TOPPIE?? ik hoor of lees niks meer!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

gebruik eens de zoekfunctie van het board en je komt bericht #368589 - 28/07/2003 12:18 tegen,

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />voor de mensen die niet kunnen zoeken

 

 

 

Citaat:
Vanmorgen de draaibare schotel op de (4-IN, 1-UIT) switch van de vaste Visiosat ( 3 LNB ) schotel aangesloten. Via het programma xOak V1.14 een settingslijst ( pet123 ) in de Humax 5400Z gezet met de volgende instellingen:

Astra 1 op Diseqc A, Hotbird op Diseqc B en Astra 2 op Diseqc C aangezien ik deze 3 met de vaste schotel ontvang. Alle andere satelieten in de lijst op Diseqc D gezet met de motor besturing op 'aan'.

In xOak heb ik even aangegeven dat ik de menu settings van de Humax niet wil overschrijven, maar wel de LNB settings. Even deze lijst uploaden naar de Hummie en klaar.

Zet wel in je humax menu even in 'config' de regel "send DiSeqC twice voor cascade" op aan.

 

Ik kan dus nu snel zappen op bovengenoemde 3 satelieten waarbij de draaibare schotel gewoon stil blijft staan. Selecteer ik een andere sat gaat de draaibare schotel bewegen. Alles werkt uit de kunst dankzij de nieuwe ToH 3.1 software.

 

Wilhelm.

 

M.a.w. de draaibare moet dus niet diseqc A zijn

 

nobody is perfect, I ain't nobody

 

feedback doet wonderen
vu solo2, Vu duo 4K SE, vu uno 4k,  ultimo voor hobby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
gebruik eens de zoekfunctie van het board en je komt bericht #368589 - 28/07/2003 12:18 tegen,


Zoals in bovenstaande topic al stond beschreven werkt het bij mij nu al maanden perfect. Hier nog even de foto met de instellingen in het programma xOak. DiSeqC C is op de foto niet te zien, aangezien dit Astra 2 is en die zit op positie 25.


Oak%20LNB%20settings.jpg

Suc6 Wilhelm <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

DM7020S/160gbHDD + DM800/250gbHDD + Visiosat G3D (13,0/19,2/23,5/28,2 ) in cascade met de Triax TD110 + STAB HH120. Schwaiger SF 9000 Satfinder Plus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mensen dat topic heb ik al gelezen. Mijn vraag hebben jullie niet echt goed gelezen denk ik. Ik heb een diseq schakelaar met twee inganen( en een uitgang naar nijn humax 5400.). Ik heb hem zowel op A en zowel op B getest. Beide werken eventjes en daarna niet meer. Helemaal geen signaal meer. Het lijkt er op dat de diseq zichzelf uitzet. (Een soort van geen A en geen B dan maar 0) Het is toch niet dew edoeling datik nu een diseq schakelaar moet aanschaffen pet 4 ingangen, om de motor op D aante sluiten? Ik wil alleen weten wat ik fout doe? Situatie is gewoon coax van humax naar diseq, van diseq een kabel naar vast LNB, tweede kabel naar HH100 en van HH100 naar LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Mensen dat topic heb ik al gelezen. Mijn vraag hebben jullie niet echt goed gelezen denk ik.


@The Turk, sorry als we je vraag niet goed begrepen hebben. Zoals je de zaak hebt opgebouwd lijkt me in orde te zijn. Natuurlijk hoef je voor die 2 LNB's niet gelijk een nieuwe 4-1 diSeqC swich aan te schaffen. Ik zou toch wel die switch die je nu gebruikt even vervangen voor een andere om technische problemen met dat ding uit te sluiten.
Mischien een domme vraag van me, maar je hebt in je Humax 3.1 menu natuurlijk 'send DiSeqC twice for cascade' op 'ON' gezet?


@Shimai, ik gebruik een Visiosat 4/1 switch.

Wilhelm <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

DM7020S/160gbHDD + DM800/250gbHDD + Visiosat G3D (13,0/19,2/23,5/28,2 ) in cascade met de Triax TD110 + STAB HH120. Schwaiger SF 9000 Satfinder Plus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wilhelm,

 

De optie heb ik aangezet, want als ik heb uitzet kom ik niet bij de diseq instellingen als de motor op enabled staat en vice versa. Dus die staat gewoon aan. Een andere switch heb ik ook geprobeerd, werkt ook niet. Was wel een zelfde type switch. Merk en type weet ik nu even niet maar ik zal vanavond eens even kijken. Kan het wel aan de type switch zitten? Ik weet wel dat het een diseq 1.0 is. Ik had net even gelezen dat er ook diseq 2.0 bestaat. Wie weet wat de verschil is (in gewoon nederlands natuurlijk)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet motorised eerst disabelen. dan diseqc op A zetten, dan motorised weer enabelen. Dan zie je diseqc A in het grijs staan.

Wegvallend signaal kan ook komen door de coaxkabel. Het heeft nl flink geregend. Met name aansluitingen van de kabel aan de stekkertjes buiten kunnen gaan lekken. Haal de F stekkertjes buiten er eens af, knip een cm af van de kabel, en draai ze er weer op (wel goed strippen natuurlijk). Sluit ze dan waterdicht op de LNB aan. Zou me niets verbazen als het nu werkt. Wel het LNB op A zetten in combinatie met motorised enabled!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt ik zal het eens proberen. Maar wat is de beste optie. Moet ik nu in config de diseq voor cascade op on zetten of op off. Of is het gewoon allebei even proberen. En wat is de beste plek voor mijn diseq switch. Dicht mogelijk bij de lnb of zo dicht mogelijk bij mijn ontvanger.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...