Ga naar inhoud


Mobieltje niet meer af te luisteren


whatyouneed

Aanbevolen berichten

vanavond in netwerk 00:20 Netwerk herhaling

(NCRV)

 

Binnenkort op de markt: een nieuwe mobiele telefoon die niet af te luisteren is. De Nederlandse opsporingsdienst is voor de opsporing sterk afhankelijk van het aftappen van telefoons. Met deze nieuwe telefoon verliest justitie dan ook een belangrijk opsporingsmiddel.

 

 

 

‘Cryptofoons’

In vrijwel geen enkel land wordt zoveel ‘getapt’ als in Nederland. Gesprekken vanaf een vaste of mobiele telefoon zijn vrij eenvoudig af te luisteren. Er ‘cryptofoons’ op de markt, die gesprekken encoderen - of ‘versleutelen’ zodat ze niet af te luisteren zijn. De meeste producenten van dergelijke telefoons geven hun manier van encoderen echter niet vrij. Tot nu.

 

 

 

Nu ook mobiel

Internetondernemer Rop Gonggrijp (één van de mede-oprichters van de provider XS4ALL) geeft zijn encodeermethode wél vrij, zodat iedereen op internet kan testen of de telefoons daadwerkelijk niet af te luisteren zijn. (De sleutel wordt natuurlijk níet vrijgegeven). Het apparaat is zo groot als een organizer, lijkt op een palmtop en is via het internet te bestellen.

 

 

 

Goed nieuws voor criminelen

Is de komst van dit apparaat goed nieuws voor met name criminelen? Netwerk spreekt met uitvinder Gonggrijp en met oud-politieman Martien Kuylman en oud-MID’er (De MID is de Militaire Inlichtingendienst) Hans van de Ven. De ex-opsporingsambtenaren hielden zich uitgebreid bezig met afluistertechnieken en maken zich grote zorgen over de komst van deze ‘mobiele cryptofoon’.

 

http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=netwerk&a=65468

phone1_case_vs.jpg

 

Waarom drukken we harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterijen bijna leeg zijn?

 

ik zie ik zie wat jij niet ziet !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb er maar weinig verstand van maar er mag niets op de markt in nederland uitkomen als de B.V.D er niet op mee kan luisteren en dat staat vast daar komt niemand tussen.

groeten henk

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb er maar weinig verstand van maar er mag niets op de markt in nederland uitkomen als de B.V.D er niet op mee kan luisteren en dat staat vast daar komt niemand tussen.


@henkie36,

O, dan is het goed <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />
Als de B.V.D. het niet wil dan gebruiken de criminelen
het natuurlijk ook niet.
De criminelen kopen het uiteraard alleen als het in
Nederland verkrijgbaar is <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
Als het in het buitenland verkrijgbaar is dan beginnen
ze daar inderdaad gewoon niet aan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />


Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, Bin Laden, Sadam Hussein en consorten zullen het zich wel 10 x overleggen of ze al dan niet, als ze in NL zijn, een mobieltje gaan gebruiken. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De Nederlandse opsporingsdienst is voor de opsporing sterk afhankelijk van het aftappen van telefoons. Met deze nieuwe telefoon verliest justitie dan ook een belangrijk opsporingsmiddel.

Verhaal komt bekend voor....toen de eerst gsm's op de markt kwamen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> en de AIVD maar lachen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Sjaak

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voordat Ron Gongrijp begon met Xs4all was hij ook een van de drijvende

krachten in Hacktic. Je weet wel: Alles wat niet mocht op het gebied van telecommunicatie en fervent KPN-hater. Later is diezelfde Xs4all

overgenomen door KPN!!!! Ron was toen binnen mag je aannemen.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

nee, klaphek was van andere mensen, maar ook dat is na een poging tot e-zine ter ziele. en trouwens, een cryptofoon is niets nieuws. crypto AG maakt ze, evenals siemens en anderen. Ik begrijp de ofhef dus niet, of het moet weer eens gratis reclame zijn voor rop, die toch al niet media-schuw is en graag zijn eigen zaakje promoot met dergelijke media-uitingen. Niets tegen commercie verder, maar dat links-anarchistische toontje is een beetje beschimmeld na 20 jaar :-)

 

--DJ

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Weet iemand het nederlandse telefoonummer of adres waar besteld of afgehaald kan worden?


sorry, heb het gesprek niet kunnen afluisteren en niet kunnen traceren <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

nobody is perfect, I ain't nobody

 

feedback doet wonderen
vu solo2, Vu duo 4K SE, vu uno 4k,  ultimo voor hobby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...