Ga naar inhoud


Draaiende schotel????


EmQu

Aanbevolen berichten

Collega's,

 

ik zie door de bomen het bos even niet meer, ik heb al uren aan leeswerk besteed en ik kom er niet meer uit.

 

Ik ben in het bezit van een Philips DSX 6073, gepatched met Zibi 8, gericht op de Astra.

 

Ik heb begrepen dat de DSX 6073 geen Diseqc heeft. Ik wil mijn schotel toch draaibaar maken om zo het aanbod van de andere sats te bekijken.

 

Nu ben ik op zoek gegaan op internet naar motoren en weet ik veel hoe het allemaal heet. En ik ben bij een electronicabedrijf op internet een zgn. "rotor met manuele besturing" tegengekomen. Is dit wat ?

 

Wat ik dus graag zou willen is dat ik mijn Astra pakketje kan bekijken en zo af en toe ook eens overstappen op bijv. de Hotbird. Ik zou dit misschien kunnen doen met deze "rotor"?

 

Wie wil en kan mij helpen aan de benodigde informatie van wat ik zou moeten aanschaffen om mijn set draaibaar te maken vanaf mijn luie stoel, desnoods met een los kastje om de schotel te draaien.

 

Alvast bedankt voor uw serieuze reacties.

 

 

...

Link naar reactie
Delen op andere sites


als het alleen om de hot bird en astra gaat dan kun je net zo goed 2 lnb op de schotel zetten met een diseqc switch

of je kunt ook doormidel van een schakeling (hier ergens te vinden in dit forum) plaatsen met extra schotels b.v. hipasat en astra2 dat is heel wat makelijker dan met zo'n motor klooien om die iedere keer weer in positie te krijgen

(ps je kunt beter die reclame even weg halen van dat berdijf)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedenavond Henny,

 

het gaat me eigenlijk om meerdere sats. En ik heb inderdaad gedacht aan een een 2e LNB, maar mijn schotel is kleiner dan 60 cm en ik begrijp dat het dan niet echt goed gaat.

 

Je hebt het over een Diseqc switch, dat werkt toch niet in een Philips? Of is het een losstaand iets?

 

V.w.b. de motor... ik ging er eigenlijk vanuit dat er wel een kastje bij de motor geleverd werd die bepaalde posities in zijn geheugen vast kan houden.

 

 

...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@EmQu waar jij mee in de war zit is dat de philips zelf geen motor aan kan sturen hij kan wel een disecq-switch (1,2 geen hogere versie) aansturen, in bijv. monobloklnb zit ook een (interne) disecq, als je voor de flips een monoblok aanschaft moet je hierop letten dat hij de compatible disecq heeft die monoblok anders werkt het niet.

 

Je kunt dus ook een externe disecq aansluiten (om te schakelen tussen 2 losse lnb's op 1 of 2 schotels) als ie maar 1,2 is.

 

Wat ook kan en daar ben jij nu mee bezig is een losse motor met losse bedieningsapparaat te gebruiken, dit heb ik momenteel zelf en ben er zeer tevreden over, heb het met mijn a-technische kennis zelf geinstalleerd.

 

Dikke steigerpijp aan de muur geschroefd (wel goed verticaal waterpas) en motor erop geschroefd. Vanaf de motor moet dan aparte 4-aderige kabel naar de positioner (dus het besturingskastje dat hier naast mijn computer staat) die 4 aderige kabel bevat +draad/-draad en 2 besturingsdraden (linksom en rechtsom)

 

Daarna moet je de satellieten nog even opzoeken die je met je flips kunt ontvangen en via je afstandsbediening van je positioner even vastleggen naar eigen keuze onder een voorkeurnummer (1=astra 2=hotbird 3=sirius 4=hispasat en 5= astra2 zo is het bij mij ingesteld)

 

Werkt goed en geen gekloot met disecqswitches "aan elkaar" knopen en je scartkabel versolderen om met je afstandsbediening van je decoder een van de disecqs te bedienen (want je decoder zelf kan er maar 1 aansturen)

 

Ieder zijn meug maar dit is mijn voorkeur. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo johnve kun je even beschrijven welke rotor jij gebruikt ben ook op zoek naar zoiets ,tot welke diameter schotel is hij geschikt en hoeveel geheugenplaatsen zijn er

b.v.d. satzoeker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

sorry had het groene even niet gelezen ga even googelen

satzoeker`

 

No,No y No

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, ik heb een Supermount-Superjack motor daar hangt momenteel een schotel van 1m aan. de besturing geschied dmv een EZ2000 positioner bij mij (maar er zijn natuurlijk ook andere positioners te koop) deze positioner kan 99 door jezelf ingestelde posities aansturen (heel simpel, als je een bepaalde satelliet gevonden hebt bijv.de Astra en je wilt die op nr 1 hebben dan kun je die met je afstandsbediening die bij de positioner hoort daarop vastleggen.

 

Bij mij met mijn flips bijvoorbeeld zit Astra op 1,Hotbird op 2,Sirius op 3,Hispasat op 4 en Astra 2 op 5. Op 6 zit de positie als ik mijn monobloklnb op de schotel heb zitten en vang dan dus Astra en Hotbird tegelijk zonder de schotel te moeten verdraaien. Ik heb momenteel de enkele lnb terug erop gezet omdat die een sterker/beter signaal geeft en in deze donkere gure dagen heb ik dan weleens last van storingen door het slechtere weer.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi johnve ik heb even rondgekeken en las dat de EZ 2000 32 posities kan opslaan terwijl jij meer posities aangeeft

vond een adres in het zuiden waar hij niet al te duur is mocht jij een goedkoop adres weten PM me even als je wilt

groeten satzoeker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

satzoeker`

 

No,No y No

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oei, kan kloppen hoor! ik heb die EZ2000 al een tijd en weet het infoblaadje wat erbij zat zo snel niet te liggen, ik heb dus met de afstandsbediening gekeken hoever ik kwam en dat was 99 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />. Ik heb OOK NOG op het platdak van mijn garage geklommen om te kijken of ik de juiste omschrijving van de motor noemde! Zie je wel dat ik gek ben in die kou? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

4tover ik zal niet zeggen dat je bewering juist is maar je zult jezelf wel het beste kennen hi hi

ik heb een adres gevonden EZ 2000 voor € 59 wie goedkoper weet mag me PMun

dan nog een polarmount actuator heb ik al (wel groot 80 a 90 cm lang )

bedankt voor de info en blijf lekker binnnen bij de kachel

groeten satzoeker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

satzoeker`

 

No,No y No

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...