Ga naar inhoud


Schotel weghalen


Lizard

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Toch maar hier geplaatst omdat ik het in schotelpark niet vond passen...

Ik heb vandaag een telefoontje van de vereniging van huiseigenaren gehad (ingesproken op de telefoonbeantwoorder), met de mededeling dat ik mijn schotel moet verwijderen. Nu heb ik van deze en deze sites de regelgeving bekeken en volgens beide pdf-bestanden zou mijn schotel gewoon mogen. Daar komt nog bij dat mijn schotel al een jaar of 2-3 hangt en er nog nooit iemand over geklaagd heeft. Nu heb ik toch nog op hun website gekeken en daar staat het volgende:

 

Mag ik een schotel op mijn balkon of tegen de gevel plaatsen?

Kijk eerst in de Akte van Splitsing of het Huishoudelijk Reglement of hieromtrent regels zijn opgesteld. Als er niets over vermeld is, dient u een verzoek in bij de Algemene Ledenvergadering. De Algemene Ledenvergadering kan er dan over beslissen. Het gaat hier om het plaatsen van privé eigendom aan gemeenschappelijke delen, wat zonder toestemming verboden is. Tevens is in sommige gevallen toestemming van de gemeente vereist.

 

Nu wist ik zelf niet dat die Algemene ledenvergadering er is en mijn vraag is dus nu of men mij kan dwingen om mijn schotel weg te halen. Ook vanwege de tijd dat deze er al hangt (2-3 jaar zoals eerder genoemd).

 

Ik sta open voor suggesties!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ligt er maar helemaal aan. In mijn ogen hing ie er al voordat e.e.a. geregeld werd. Verder is het van belang of ie aan je balkon-hek gemonteerd is of niet (anders kan een tegelvoet uitkomst bieden). Dit in verband met het feit dat het niet aan een gemeenschappelijk "iets" mag zitten.

Dus als je in een flat zit bijvoorbeeld. Heb je een "normaal" huis dan zou ik niet weten wat ze zouden kunnen doen.

 

In het uiterste geval kun je een Camos plaatsen, hebben ze helemaal geen poot meer om op te staan.... maar in principe is dat niet nodig. Schotels tot 1 meter moet je vrij kunnen plaatsen MITS hij zichtbaar is vanaf de openbare weg. Maar zelfs dan nog is er regelgeving en kunnen ze niet zomaar eisen dat ie weg moet. (Heeft te maken met verdrag van Rome etc. zoek even op dit board).

 

Het moet wel heel gek gaan wil die schotel echt moeten verdwijnen in mijn ogen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als uw schotel hier werkelijk al zo lang hangt dan kan alleen in een uitzonderlijk gevallen de gemeente nog opdragen om deze te verwijderen.

Aangezien de Ver. van Eigenaren hier de afgelopen jaren niet gesommeert hebben om deze weg te halen gezien hij een gevaar dan wel het aanzicht of het uitzicht van buren bellemmert, praat je hier over een gedoogbeleid en zullen zij als bestuur hard moeten maken waarom deze nu alsnog weg moet.

 

 

Maar, als in het regelement opgenomen is dat dit niet toegestaan is en daar moet uitzonderlijk in vermeld staan dat het om een schotel gaat want het gaat hier niet om een op of aanbouw, dan doe je er verstandig aan toch even contact op te nemen met een jurist.

 

Als u de schotel trouwens aan de binnenzijde van uw balkon houd dan is er helemaal geen vuiltje aan de lucht deze kunt u dan tot 1 meter gewoon laten hangen.

 

Er is eerder dit jaar al eens een proces geweest voor een mw in Nederland met dezelfde situatie als u.

Deze mw heeft dit aangevochten met als argument dat zij de zenders die zij in haar vaderland keek niet op een andere manier kon verkrijgen dan via de schotel.

De rechter heeft haar in het gelijk gesteld.

 

Misschien kunt u in eerste instantie de vereniging aankaarten om samen naar een oplossing te zoeken, b.v. de schotel op het dak te laten plaatsen via een tegelvoet, dan laat u ook zien dat u bereid bent om naar een oplossing te zoeken.

 

Maar vooralsnog ben ik geen jurist en spreek ik alleen uit mijn ervaring met een vereniging van eigenaren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hier nog een link voor je om goed te lezen

http://europa.eu.int/comm/internal_market/en/media/satdish/comm-antenna/com-antenna_nl.pdf

Het is hier al eens te sprake gekomen in het topic

http://www.sat4all.com/ubbthreads/showfl...&Forum=,,All_Forums,,&Words=&Searchpage=0&Limit=25&Main=465261&Search=true&where=&Name=11143&daterange=&newerval=&newertype=&olderval=&oldertype=&bodyprev=#Post465261

 

Misschien kunnen julie iets voor elkaar betekenen.

Grz Joop <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed stuk die europese regelgeving.

Ik zou er een afdrukje van naar de vve sturen met de mededeling dat ze wel eisen aan een schotel opstelling mogen stellen voor de bevestiging bv, maar dat ze het niet mogen verbieden.

Ben benieuwd hoe ze reageren.

 

Citaat:
II. VRIJ VERKEER VAN GOEDEREN EN DIENSTEN EN SCHOTELANTENNES: ALGEMENE

BEGINSELEN

Ingevolge de beginselen van het vrije goederenverkeer (artikel 28 - 30 van het Verdrag) en

van het vrije dienstenverkeer (artikel 49 e.v. van het Verdrag, zoals geïnterpreteerd in het

licht van artikel 10 van het Europees Verdrag van de rechten van de mens) moet in het

algemeen iedereen die dit wenst, de mogelijkheid hebben een schotelantenne te gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Ozzo,

 

Dit vraagstuk is al een aantal malen ter sprake gekomen op sat4all!

Ten eerste: Achter de voorgevel (en dat is dus niet op een balkon want die staat in het algemeen voor de gevel) mag een schotel 2 meter

zijn. De totale installatie van de antenne (dus inclusief de mast) mag niet meer dan 3 meter zijn.

V.w.b. wetten: wetten gaan boven reglementen! Internationale wetten boven nationale. Mijn inziens heeft (bij juiste plaatsing en geen dringende reden) de bewonersvereniging geen voet om op te staan.

Maar het zou wel aardig zijn als ervarener boardmembers ook weten wat er zoal een aantal keren al besproken is op dit board en dus volledig/juiste informatie geven over dit onderwerp.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

OF je bent met je verkeerde been uit bed gestapt OF je leest niet goed.

Ik schrijf JUIST om die reden dat ie maar even moet zoeken op dit board omdat het al aan de orde geweest is... :

 

Citaat:
Heeft te maken met verdrag van Rome etc. zoek even op dit board

 

Een schotel van 2 meter doorsnee op je balkon aan straatzijde wil ik trouwens ook nog wel eens zien. Die blijft dan echt niet lang hangen....

(Is het niet de woningbouw dan is het wel je vrouw die de hele dag licht aan moet in de woonkamer omdat er een zwarte vlek van 2 meter voor het raam zit...;-)

 

Maakt verder niet uit, maar je komt zo onverwacht uit de hoek.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Ozzo,

 

Ook ik risp weleens op, hoewel mijn humeur zeer gelijkmatig is!

Maar waar ik over val is dat MITS de schotel zichtbaar is van de openbare weg de schotel 1 meter groot mag zijn!! Of de schotel van de openbare weg zichtbaar is is van minder belang. Hooguit wordt je eerder "verraden" als ie groter is, denk ik. Omdat meer mensen 'm zien. Het gaat er niet om of ie zichtbaar is maar waar ie geplaatst is. Over lezen: Ik sprak niet over schotels van 2 meter op een balkon.

Ik vermeldde al dat een balkon -in het algemeen- voor de gevel uitsteekt en dus mag de schotel "slechts" 1 meter zijn. Gemeenten vinden veelal dat "welstand"een dringende reden is om te sommeren een schotel te verwijderen. Waarp ze dat baseren is me een raadsel.

groeten, alx

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Iets wat niet direct met je vraag te maken heeft maar denk laat ik het hier ter informatie plaatsen.

Al een boel dingen gelezen over wat wel en niet mag, maar denk houd jullie op de hoogte, zag namelijk nog weinig mensen die het echt ver hebben laten komen (rechtbank), hopelijk komt het niet zo ver maar goed.

 

Zelf namelijk net een brief naar mijn rechtsbijstand verzekering gestuurd. Kreeg namelijk vandaag ook het verzoek om mijn schotel weg te halen voor maandag <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

 

Details over mijn situatie:

 

- schotel is 80cm en staat op een tegelvoet op mijn balkon. Denk dat ie 3 cm max uitsteekt, volgens man die hem heeft geinstaleerd had ik anders geen ontvangst.

 

- balkon ligt aan de straat zijde, maar ze hebben net de ingang van de ene kant naar de andere geplaatst (nu is de ingang onder mijn balkon) en heb dus straat aan beide kanten. Aan de balon kant ligt wel een boel gras voor je de weg hebt.

 

- woningbouw heeft GSO aangeschaft maar besloten alleen Arabische zenders door te laten (ze hebben niet genoeg capaciteit in de centrale ontvanger die alle zenders naar de woningen doorstuurt). <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" />

Geen id of ze die beslissing hebben genomen naar aanleiding van een of ander onderzoek of omdat ze kortzichtig zijn. Woon er nl nog niet zo lang.

 

- in huurcontract staat alleen onder de voorwaarden dat je schriftelijk toestemming moet vragen voor het plaatsen van een antenne. Heb ik dus lekker niet gedaan.

 

Heb zelf de woningbouw aangeboden hem weg te halen als ze een waardig alternatief, bijvoorbeeld alle zenders v.d. astra en hotbird via GSO, aanbieden. Zelf vinden ze casema kabel en digitenne (naja ze hadden t over kastje wat te koop is bij Modern, maar waar Modern niets van weet). Digitenne is hier niet eens beschikbaar, maar goed.

 

Net dus gesproken met jurist en binnen week hoor ik meer.

Woningbouw heeft al gezegd dat als ie niet weg is voor maandag ze juridische stappen ondernemen. Dus ik zie het wel. Nog wel even lief een briefje geschreven of ze even willen wachten met juridische stappen totdat ik meer weet.

 

Wordt vervolgd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...