Ga naar inhoud


[Strong] HISPASAT


Gast

Aanbevolen berichten

opgebakken oud nieuws kan soms best lekker zijn ;-)

 

Ik heb ook een 8100 en heb een 3e lnb probleem.

 

Satq, zou je even een schemaatje kunnen maken voor de leken onder ons en uit kunnen leggen waarom deze opstelling/ switch automatisch werkt? Het is mij jammer genoeg niet helemaal duidelijk en ik wil eigenlijk toch wel die 3e lnb werkend hebben.

 

bedankt,

 

Sid <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


 

Helaas werkt dit niet automatisch.

Wat we doen is het misbruiken van pin8 van de scart aansluiting. Normaalweg stuurt deze de TV aan (als de TV dit begrijpt tenmindste).

Met de sat/TV toets op je afstandsbediening schakel je een klein spanninkje op pin8 van je scart aansluiting, dit kan door de TV gebruikt worden om direct het scartsignaal te laten zien. We onderbreken deze draad (dus scartsnoer openmaken) en missen dan dua deze functie.

Deze aansluiting gebruiken wij om vervolgens via een transistor een 12v switchje aan te sluiten.

Op mijn homepage (zie mijn profiel) staat wel een plaatje hoe het kan, inclusief transistor schakeling voor het aansturen.

Nu kun je dus de sat/tv toets gebruiken voor het schakelen van 2 extra LNB's

 

Dit is de enige optie voor een srt8000 of aanverwante secadoos zonder verdere aanpassingen.

 

Succes met knutselen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Super, bedankt!

 

Kan je alleen nog aangeven met welke pootjes (C,B,E)de transistor in het schema moet worden aangesloten? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Solderen kan ik wel en een simpel schakelingetje kan ik nog wel lezen, maar hoe om ik een transistor moet plaatsen, geen idee... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

 

 

Ik denk dat ik één switch ga maken met 2 diseqc´s. Ik laat je weten hoe het gaat...

 

Groet, Sid

Link naar reactie
Delen op andere sites

En die hardware aanpassing zijn daar risico's aan verbonden. Kan ik bijv door 1 klein soldeerfoutje mijn decoder afschrijven. Zo ja dan lijkt me dat niet echt verstandig. Maar goed als het goed gaat dan is het wel een hele grote verbetering. Voor diseq 1.2 moet trouwens toch altijd een hardware aanpassing gedaan worden, ik bedoel het kan niet zo zijn dat in ED V5 firmware oppeens software diseq mogelijk is?

 

Rik

Dreambox DM500HD, 2x Strong 8000 (Sattracker V1.0) , Strong 8000 (Freedom V2.0), Pioneer 110 nl (Open Firmware Seca2 V2.5 by Spirit_rules), Nokia 9200 (DVB 2000)

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Als je de netspanning (230V) aan pin 8 weet te solderen gaat het vast niet goed, verder kan er bijna niets mis gaan.

De decoder hoeft er ook niet voor open, dus mocht er nog garantie op zitten komt deze ook niet te vervallen.

 

In het ergste geval komt er b.v. 12v op de basis van de transistor te staan. Er zit altijd nog en flinke weerstand voor (4k7) dus kans op oproken van de decoder is nihil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Rik

 

Natuurlijk zitten er risico's aan het solderen, maar met de juiste spullen lijkt me minimaal.

Neem de tijd ervoor en een fijne soldeerbout.

Het meeste risico lijkt me het goed isoleren van de diodes, zodat er geen sluiting komt tussen de diodes en het mainboard.

 

In V5 zal er geen sprake zijn van een software matige oplossing.

 

 

Rebel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jongens bedankt. Ik kan zelf zoviezo niet solderen dus ik zou het moeten laten doen. Satq van jouw weet ik dat je een eind weg woont maar rebel waar woon jij? Ik woon in Den Haag. Misschien dat we er samen eens naar kunnen kijken. Ik heb ook nog een kapot bord liggen van een 8000 dus dat is best handig. Ik hoor het wel.

 

Rik

Dreambox DM500HD, 2x Strong 8000 (Sattracker V1.0) , Strong 8000 (Freedom V2.0), Pioneer 110 nl (Open Firmware Seca2 V2.5 by Spirit_rules), Nokia 9200 (DVB 2000)

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK, ik heb bij de 8000 van mijn broer de hardwarematige verandering gemaakt en op dit moment heb ik opbasis van disecq 1.2 alles schakeld tussen de astra en de hotbird. HISPASAT blijft zwart.

 

twee vragen aan Rebel en mghibli.

 

1) Moet de settingslijst aangepast worden voor een derde schotel als je een 4in1 disecq gebruikt?

 

2) Is er een volgorde nodig van aansluiting op de disecq 1.0 4-in-1-out?

Dus ik noem maar astra op 1, hotbird op 2 hispasat op 3 etc?

 

 

Als iemand dit al eens heeft gedaan laat het dan even weten.

 

Verder is de hotbird in de FW de 4e schotel? (Deze is niet gelabeld, dus ik weet niet welke het is?

 

Alvast bedankt voor de reply

Sid <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vergat even, het kan ook aan mijn kaart liggen, want HISPASAT is toch volledig digitaal, ook de FTA proggies.

 

Welke educatieve F*l*s krijgen HISPASAT open op dit moment? Wie heeft hem werkend? P.M.étje wordt zeer op prijs gesteld.

 

Bedankt, Sid <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Sid,

 

Supercool dat je die hardware aanpassing gedaan hebt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />. Is het lastig? Volgens mij moet Astra op 1 Hispasat op 2 en Hotbird op 3. En volgens mij hebt je geen speciale settingslijst nodig maar dat weet ik niet zeker. Even kijken of Rebel of iemand anders dit zeker weet. Als dit werkt zijn we weer een grote stap verder. Waar ik wel nog benieuwd naar ben is dat als je nu terugpatch naar v20 orgineel of je decoder dan nog werkt, vanwege de hardware aanpassing?

 

Rik

Dreambox DM500HD, 2x Strong 8000 (Sattracker V1.0) , Strong 8000 (Freedom V2.0), Pioneer 110 nl (Open Firmware Seca2 V2.5 by Spirit_rules), Nokia 9200 (DVB 2000)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@RikH Super lastig! de contact punten moet je wat schoonkrabben en dat van die 15w soldeerbout met een heel fijn puntje is niet overdreven, want de foto is enorm opgeblazen. In het echt zijn de puntjes heel klein.

 

 

Ik heb nog wat problemen, want de 3e LNB wil nog niet, maar de decoder werkt wel met de hardware aanpassingen en ik heb ook al een andere fw erin gezet zonder probs.

 

Ik heb de volgende twijfels:

 

De printplaat bestaat uit 2 zijden met ertussenin ook nog eens 2 lagen met verbindingen.

 

Als ik op punt 1 soldeer, moet ik dan het gehele gat vullen met soldeersel tot aan de andere zijde of niet? punten 2 en 3 zijn volledig verbonden tot aan de andere zijde...SATQ, wat voor jou?

 

Verder welke FW is hiermee compatibel? Ik heb op dit moment Freedom str8000 full multicam EDv4. Volgens mij is dat correct.

 

Ik heb de fw geladen met de 20.4 Disecq boot van Mascafé, maar wat ik gemerkt heb is dat tijdens het laden de boot entier opnieuw wordt overschreven door de freedom versie. Kan dat een probleem zijn?

 

Rebel, kan jij me de originele link bezorgen van de firmware op het spaanse forum. Ik heb gezocht, maar kan alleen de ´Yo también tengo el Disecq´ thread (de chinceta (punaise) thread op de voorpagina van het STRONG forum) vinden en dat is een vervolg op de ontwikkelingsfase van deze schakeling.

 

Kan je mij verder vertellen, welke versie op je 8000 pagina de originele spaanse versie is ? Mogelijk dat bij de omzetting naar freedom, wat verloren is gegaan.

 

Verder wil ik graag weten wat de instellingen zijn voor de Hotbird? Is dat de Eutelsat schotel? de vierde(-----) staat op HISPASAT instellingen. Oook graag de astra en de hispasat instellingen. Gewoon om even te checken.

 

Gek is dat als ik tone 22k uitzet en de fw op disecq 1.2 zet terwijl boven op dak de volgorde van de LNB´s nog steeds ASTRA, HOTBIRD, HISPASAT is, hij toch de eerste twee lnb´s pakt, terwijl de volgorde in de fw ASTRA, HISPASAT, EUTELSAT is. Dat betekent volgens mij dat hij op toneburst werkt.

 

Okk als ik alle LNB´s uitzet, blijft hij gewoon werken op alle schotels, net als wanneer ik op schotel 2 of 3 laat zoeken, dan begint hij met de ASTRA.(LNB1) Alsof de fw TOTAAL NIET naar de instellingen kijkt behalve dan misschien de freqenties, etc.

 

De aanpassingen hebben wel effect, want voorheen sloeg de decoder op tilt bij instelling op disecq 2, nu niet.

 

 

 

Op dat forum zijn tientallen mensen te lezen die het succesvol hebben gedaan, zelfs met mijn 4naar1 Engel Disecq, dus het moet werkend te krijgen zijn.

 

Ik heb natuuurlijk ook omgeschakeld naar ASTRA, HISPASAT, HOTBIRD op de disecq (zoals in de fw), waarna ik alleen nog maar ASTRA ontving. (HISPASAT dood, wel af en toe signaal van de lnb op FTA kanalen maar met ASTRA pid en dus niks waard en HOTBIRD al helemaal geen signaal.

 

OK, ik ga de originele spaanse fw laden aan de hand van de allereerste instructies en alles nog eens van voren af checken. Schotel voor schotel direct op de decoder of er signaal is en dan alle mogelijke combi´s op de disecq.

 

Alle hulp is welkom, ik zal ook op het spaanse forum wat vragen stellen. Tevens zijn de vragen over de settinglijst nog niet beantwoordt en ik kan daar wel wat hulp gebruiken.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

gr. Sid <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

God wat een vragen

 

Freedom v2 = edv4 spaans. (kijk bij pgete op de site voor orgineel of pipolin) Link

 

Pgete = HDL

BrOther = MHW

 

Als je de freedom v2 niet vertrouwd dan de edv4 spaanse versie pakken.

Je bent tenslotte de eerste die dit gaat testen.

 

Wat je ook kunt doen is de 20_4 diseqc boot over de freedom heen zetten.

 

Wat je kunt proberen is 1 voor 1 de lnb's zetten op 1 bijv astra speel met de instellingen totdat je signaal hebt, speel ook met de polarisatie.

2 lnb aanluiten hetzelfde enz.

 

Als je de antenne 1 voor 1 hebt werken dan alle drie aansluiten.

 

Astra 1e 11778 vertikaal

Hispasat 12379 horizontaal

Eutelsat 12034 vertikaal

Astra 2a 12441 vertikaal

 

Bij de v4 versie zitten deze eprom instellingen in de channellist.

 

suc6

 

Rebel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...