Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

Season2 inbouwen in humax, weggewerkt

Aanbevolen berichten

Gast

Wie heeft zin in zo'n project? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dá's geinig,

 

ik heb ooit ook eens nagadacht hierover, het is jammer dat het klepje open moet blijven staan, terwijl het volgens mij redelijk makkelijk moet zijn om inderdaad de season2 in te bouwen..

 

Het eventueel resetten van de cam zou je via een drukknopje of (via de afstandsbediening) kunnen regelen (heb eens zoiets gelezen op duckje geloof ik)

 

Dan sluit je de rs232 (seriele) kabel lekker achterop de hummie aan en het klepje kan dicht.. en als je een kaart in de embedded cam wil rossen kan dit ook gewoon <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Leuk idee, misschien dat zoiets toch een leuk projectje kan zijn <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Mennowz

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Dat was ook mijn gedachte, echter denk is dat de ingebouwde CAM waar de funcard ingaat, parallel geschakeld kan worden met de seasons interface. Als geen PC/laptop gekoppeld is dan gaat alles via de funcard, wil de season optie, trek dan de funcard er uit, sluit rs232 aan (aan achterzijde, dus de zelf te maken rs232 plug) op laptop/pc en start het juiste proggie, emulatorek of cardsharing en klaar weer beeld... Wie ziet een probleem in parallel schakelen van de 'lipjes' die contact maken met funcard danwel season2 card? (buiten het feit om dat parallel zowel de funcard als season2 te draaien, uiteraard tot problemen zal leiden).

 

Dus een soort van 2in1 embedded CAM.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ALs je goed naar het printje van je season kijkt dan is dat dus al het geval.

 

De kaartlezer op de seasons2 zit al parallel op de lipjes die contact maken met de kaartlezer in je ontvanger (tenminste.. bij mijn seasons).

 

Dus er is volgens mijn beleving GEEN technische obstructie om dit idee te verwezelijken.

 

Dus, ik zal van het weekend eens kijken of ik er tijd voor kan vinden en zal het e.e.a. aan foto's plaatsen om eens te kijken of er ruimte genoeg is in de hummie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

Mennowz

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo,

 

Ik heb heel lang geleden de zaag gepakt en een stuk van de Season 2 door midden gezaagd. Daarna op de soldeerpunten de 6 draden verlengt . Deze draden heb ik via de onderste gedeelte van de PCMCIA sloten weer terug gevoerd in de Humax. Aan de achterkant komen die draden weer naar buiten en heb daar de interface geplaatst. Voeding erop, kabel er in naar de Laptop... De losse print (met kabel) in de interne cam geplaatst en ik kan prima kijken via b.v. Wallbanger.

 

Groeten,

Rick Hunter

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Op mijn s-2 look-a-like zutten pennen al op de posities van de connectie met de lipjes van humax. Zal eens kijken hoe makkelijk is deze kan benaderen in humax om parallel te solderen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Is het wel nodig om die season in te bouwen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Gezien het mogelijk is om je funkaart te proggen via de seriële poort (HEE) moet het imho dan ook mogelijk zijn om via die poort rechtstreeks contact te maken tussen de kaartlezer van de Humax en emulator. Het "nieuwe" programma zou dan een samenstelling moeten zijn van 2 programma's. Namelijk Emulatorek (of Wallbanger) en HEE.

Goed idee of afvoeren?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik heb de humax continue aan gesloten voor de settings of nieuwe firmware op com 2.

als ik nu de emulatorek opstart met com 2 krijg ik wel een atr vermelding dus toch een contact.

helaas heb ik momenteel geen tijd om dit uit te testen.

maar misschien een leuk idee voor jullie om dit eens uit te proberen.

succes

ibby <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.