Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast Richard7

Film te lang?

Aanbevolen berichten

Gast

Zit te hobbien voor mijn zwager - ik heb niet eens een DVD brander <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />.

Nou heb ik het volgende: diverse programma's melden dat een Divx (en ook XVid) te lang is (WinonDVD, TmpegEnc, VirtualDubMPG) Ze komen allemaal op 245 minuten uit, en dat dat 8000Mb wordt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> (krijg in TmpegEnc ook niet de bitrate veranderd)

Volgens mij klopt dit niet! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> Rara welke (beginners)fout maak ik hier dan?

 

Richard

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

Wat bedoel je precies ? Dat ze te groot zijn om te branden (4,3-4,7 Gb) of geven die programma's die melding voor een ander probleem ?

 

Normaal zou je elk bestand moeten kunnen branden (hoewel jij geen brander hebt) zolang het maar op een schijfje past. Te grote schijf-inhoud kun je verkleinen met DVD2ONE die er een passende "image" van maakt (VIDEO_TS bestand).

 

Leg nog eens precies uit wat je bedoeld en wat je bedoeling is...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ok. Ik neem een Divx bestand, wat volgens Zoomplayer (oa) een 'normale' film is (ongeveer 92 minuten). Mijn idee is om deze op een DVD te branden.

Open je deze nu met VirtualDub, dan geeft deze aan dat het om een film van 245 minuten gaat, en dat het resulterende MPG bestand meer dan 8Gb gaat worden!

TMpegEnc idem dito (opent overigens wel gewoon die Divx). Dus tot de dual layer branders er zijn gaat dit niet passen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Heb ook nog even het domme blondje uitgehangen (was niet veel voor nodig, alleen haarkleuring). WinOnDVD kan nl. keurig in 1 keer een VOB file van een Divx maken met de goeie lengte, en dat VOB file even als test op een DVD+RW gebrand. De DVDrom speler v/d computer snapt er in ieder geval niets van, de brander zelf gelukkig wel. Ga je 'm dan afspelen met PowerDVD of Zoomplayer, dan zegt de speler weer dat het om een film gaat van meer dan 200 minuten! En het vreemde is dat je halverwege al op de aftiteling terecht komt!!!

 

Ik ga vandaag nog wel een testje doen, precies volgens het stappenplan op http://www.extradvd.nl/html/divx2dvd.htm

 

Richard

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.