Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast ces

Oslink XP probleem

Aanbevolen berichten

Gast

Hoi allemaal,

 

Ik heb XP dus op mijn PC geinstalleerd en krijg nu de oslink versie 4.00C niet aan de praat. Heb al via de side van M_Z de tools gedownload en geinstalleerd zoals marc dat beschreef. Heb ook weer een printer Generic/text only aangemaakt. Ik geloof dat ik dan alles heb gehad.

Wanneer ik oslink read signature doe geeft hij een error met de melding. reset reciever......etc.

Moest ik ook nog wat doen in de bios met EPP ECP ????

Hoe ging dat ook al weer?????

 

Graag hulp want ik heb hier een philips DSX6073/03A die problemen geeft met zijn firmwire (werkend zonder kaart).

Zenders vallen steeds weg en geluid blijft niet.

Ik wil dus graag weer iets erop, desnoods met orginele kaart van canel+ seca 2. Of zijn er nog andere opties.

 

Groet

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />Ces

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast
Citaat:
Hoi allemaal,

Ik heb XP dus op mijn PC geinstalleerd en krijg nu de oslink versie 4.00C niet aan de praat. Heb al via de side van M_Z de tools gedownload en geinstalleerd zoals marc dat beschreef. Heb ook weer een printer Generic/text only aangemaakt. Ik geloof dat ik dan alles heb gehad.
Wanneer ik oslink read signature doe geeft hij een error met de melding. reset reciever......etc.
Moest ik ook nog wat doen in de bios met EPP ECP ????
Hoe ging dat ook al weer?????

Graag hulp want ik heb hier een philips DSX6073/03A die problemen geeft met zijn firmwire (werkend zonder kaart).
Zenders vallen steeds weg en geluid blijft niet.
Ik wil dus graag weer iets erop, desnoods met orginele kaart van canel+ seca 2. Of zijn er nog andere opties.

Groet
<img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />Ces


Read signature gaat denk ik niet werken bij de 6073/3a je moet ff naar het tablad oslink guard en daar ENABLEPGM intoetsen. read signature met rust laten. Een printer installeren is niet nodig, dit is voor een strong ( correct me if i'm wrong) Je printer poort moet dacht ik op epp/ecp staan. En natuurlijk je ervan overtuigen dat de ontvanger aanstaat.
Als je een link wilt hebben naar uitleg dan mail maar.


Groet Erik

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Hoi Bolke, <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Bij dat tabblad staat bij mij alleen maar Idle en High Priority.

Welke versie gebruik jij. Ik nu dus oslink 4.00c

En kun iets meer bloot geven van die **$*@*%*&^*#** site.

zodat misschien toch kan vinden wat je bedoeld.

 

Ces

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

De link kan hier niet worden weergegeven omdat dit een commerciële link is, daarom komt er automatisch **$*@*%*&^*#** te staan.

 

Bovendien ben ik persoonlijk niet zo blij met de bedoelde site, aangezien 90% van de info die je daar kunt vinden gewoon gepikt is van mijn site (zonder 1 enkele verwijzing naar de auteur), zelfs de firmware wordt gewoon gedeeplinkt van mijn server.

 

Inderdaad staat er één enkele pagina met iets meer technische info om de oslink te testen, en ik kan me ook voorstellen dat je daar wel iets aan hebt. Daarom heb ik dan ook maar eens 1 keer de stoute schoenen aangetrokken, en deze pagina gewoon van hem gepikt, maar dan wel met stijl en een bedankje beneden aan deze pagina. De Oslink Controle pagina

 

M_Z

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Citaat:
De link kan hier niet worden weergegeven omdat dit een commerciële link is, daarom komt er automatisch **$*@*%*&^*#** te staan.

Bovendien ben ik persoonlijk niet zo blij met de bedoelde site, aangezien 90% van de info die je daar kunt vinden gewoon gepikt is van mijn site (zonder 1 enkele verwijzing naar de auteur), zelfs de firmware wordt gewoon gedeeplinkt van mijn server.
M_Z


Mijn excuses voor de link,ik zal het nooit meer doen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Groeten Erik

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Controleer eerst even de Oslink zelf:

 

- Niet aansluiten op decoder

- wel spanning op de oslink

- op het tabblad "OSLINK" intoetsen

 

en kijken welke melding hij geeft. Als het goed is zegt ie dat hij "connected" is of zo iets.

 

Is dat niet het geval, controleer dan of je wel het juiste printerpoort-adres hebt. Kijk daarvoor in Windows (configuratie - systeem - hardware - apparaatbeheer - LPT1 - bronnen). Het daar aangegeven bereik moet overeenkomen met de instelling van de Oslink, b.v. 0378).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Oke lui,

 

bedankt voor jullie reactie!! Ben net thuis en mijn bord soep ga ik weer hobbyén.

M_Z ik heb je bericht/antwoord ook gelezen en vind ook jammer dat dit soort zaken "gepikt"worden van je voortreffelijke site. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Misschien tot straks wanneer ik het volgende probleem misschien tegenkom???? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Groet

Ces

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Nu heb ik dankzij jullie de firmwire erin kunnen zetten. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Maar nu geeft hij steeds een error bij het schrijven van de eeprom?? Deze haal ik uit dezelfde map als waar ik de firmwire bin haal. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

Sterker nog, nu geeft hij bij eeprom ook de melding succesfull...... Maar wanneer ik de reciever aanzet krijg ik eerst - - - - en dan update error. Oslink geeft rechtsonder aan undknown firmwire.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Wat doe ik nu nog fout????

 

Groet

Ces

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Heb je de (goede) eeprom geschreven DIRECT nadat je de firmware er in hebt gezet ?

Indien je dit niet doet en/of de ontvanger tussentijds uit/aanzet heb je een grote kans dat de kanalenlijst in de ontvanger is aangepast. De eeprom "past" dan niet meer bij die lijst en je krijgt een update-error.

Dus: flashen firmware incl.kanalenlijst - alles aan laten staan - flashen eeprom.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Hoi lui,

 

Inmiddels alles weer goed gekregen.

Demo in denk dat er is gebeurt wat jij schetste.

Maar nu heb ik de orginele philips firm erop gezet en alles werkt weer. Toen Canel+ gebeld voor het activeren van de kaart. Na veel wikken en wegen hebben ze dat gedaan. Nu heb ik zelfs weer even alles erop!!! Dus genieten maar in het weekend. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Topic kan dus gesloten worden en iedereen bedankt voor jullie support. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Groet

Ces

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.