Ga naar inhoud


Draaibare systeem, UCAS of CAM, software


illusion1234

Aanbevolen berichten

Het is dan eindelijk zover!!! Ik heb beslist een draaibaar systeem aan te schaffen! Maar voor ik tot de aankoop overga wil ik eerst nog even bepaalde vraagtekens wegwerken... 'k Heb alle onderwerpen op dit forum afgelopen, maar toch heb ik op bepaalde vragen geen duidelijk antwoord gevonden.

 

1. Ik wil zoveel mogelijk sats bekijken. Wat is dan de beste schotelgrootte? Ergens gelezen dat je met een 1 meter schotel zowat alles kunt ontvangen. Waar of niet waar?

 

2. De receiver... Héééél belangrijk... Wat moet ik nou kopen?? Een Xtreme PVR met ingebouwde UCAS of ontvanger zonder UCAS in combinatie met een CAM? Grote verwarring natuurlijk, zoveel keuzes. Matrix Reloaded is volgens de meeste berichten het best. Maar waarom losse CAM als je je ingebouwde UCAS kunt omtoveren tot MR? Welke oplossing biedt uiteindelijk de meeste mogelijkheden, welk systeem kan het meeste coderingen aan? (Cfr. Joker, Magic, MR, UCAS,...) En welke programmers heb je precies nodig?

 

3. Over software gesproken... Ik geraak er niet meer aan uit... Welke soort software dient nu precies waarvoor? Waarvoor dienen Pentacrypt, Tetracrypt en aanverwante? Waarvoor dient MR software? Zijn deze soorten software een soort van firmware voor de CAMS? Wat doen ze precies? Graag een opsomming van de soorten en functies!!

 

Zoals eerder gezegd heb ik dus al heeeeeeeel veel gelezen, dus niet verwijzen naar de te lezen rubrieken. Kan iemand gewoon duidelijke antwoorden geven?

 

Als totaalprijs had ik gedacht aan een 625 euro ongeveer.

 

Thx bij voorbaat ! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Oja, weet iemand een goede winkel in zeeland, buiten de winkel in Axel, die ken ik namelijk...

Dreambox 7000S - VU+ Duo - Triax 64cm - Inverto Duo Quad LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites


1. Een schotel van 1 meter is ruim genoeg.

Een grotere schotel is ook niet aan te raden omdat de moter dan behoorlijk belast wordt bij flinke wind.

 

2. Wat is de beste auto. Ook daar zullen meningen over verschillen.

Dat blijft een persoonlijke keuze. Mijn favorieten zijn Topfield en Dreambox. Maar een ander zweert weer bij Humax of Xtreme. Als je een ontvanger hebt die intern zonder CI de diversen coderingen aan kan dan is een losse cam weggegooid geld vind ik.

 

3. Dit zal je echt zelf even moeten lezen dat staat zeer uitgebreidt beschreven op het forum. Kort samengevat. Sommige ontvangers werken beter met penta andere ontvangers weer met tetra. Je hebt ook software voor de cam waar je dan weer freexTV mee kan kijken.

 

 

625,- dat ligt er maar net aan wat je koopt. Als je een cam erbij moet hebben dan hakt dat er al aardig in. Daarbij de schotel, kabel, lnb, bevestigingsmast, moter. Dan je ontvanger nog.

 

Liever geen namen vragen van winkels aub.

Reclame is immers verboden en kost mensen hun lidmaatschap.

Dit advies dan maar eventueel via PM.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die onduidelijkheid over de software is ondertussen al opgelost. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Na urenlang surfen gevonden welke software voor wat dient. Eigenlijk lag het voor de hand, verschillende soorten software voor verschillende soorten CAM's!

 

De vraag blijft natuurlijk, welke CAM kiezen... Ik twijfel: Matrix Reloaded of Joker (welke Joker?? Blue IceCrypt??)

 

Ook de keuze van de ontvanger staat nog niet vast. M'n voorkeur gaat nog steeds uit naar de Xtreme PVR 40 GB. De ingebouwde Magic Module zou ik dan kunnen omtoveren tot Matrix Reloaded. En die JokerCam kan ik dan in één van de vrije sloten gebruiken.

Had de Xtreme geen probleem in Combinatie met andere CAM's? Bv. in combinatie met JokerCam? Of heb ik dat verkeerd gelezen? (iets met een UCAS moeten afkoppelen van moederbord?) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Graag nog enkele reacties!!!

Dreambox 7000S - VU+ Duo - Triax 64cm - Inverto Duo Quad LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...