Jump to content


eerste virus die satellietkijkers treft?


Guest

Recommended Posts

Waarschuwing.<BR>Misschien al oudbakken nieuws,maar ik wil newbie's op internet en satelliet toch waarschuwen voor een gevaarlijk virus.<BR>Men krijgt een mail, soms in het engels,soms in het italiaans,en het spreekt over mosc kaarten.Het gaat hierbij over een mosc 1.2 kaart van nova en uitleg over C kaarten..Bij het e-mailtje,hangt een attachment file,met als bvb naam actmovie.zl9.Sommigen hebben aan mij al geraporteerd dat het om een .exe gaat.Het gevaarlijke ervan is dat het om een mail gaat die je gekregen hebt van je vriend(en).Eenmaal de exe opgestart wordt heel je systeem in de war gestuurd en werkt het internet niet of nauwelijks meer.Ik heb gelukkig de file niet geopend maar een paar vrienden van mij wel.Een vriend van mij heeft een specialist erbij gehaald en het zou gaan om een gevaarlijk virus.PAS OP:volgende virusscanner detecteren het niet.<BR>trend pccillin,panda antivirus en f-prot.<BR>Het is zeker geen hoax en fabeltjes.heb je een attachement en een engelse of italiaanse tekst die spreekt over nova en c kaarten,verwijder die onmiddellijk!<BR>Hopelijk wordt ik hiervoor niet gebanned,maar ik wil medehobyisten ervoor waarschuwen.Wat het virus doet en hoe het eventueel noemt,zal ik later de avond of morgen weten.de volgende tekst zat in mijn mailtje:<BR>begin copy.<BR>Appearance of Fire CardCode correction on the "N**A Clone 1,2" commandCode correction on the use with C or c cards.More stable control of the serial portsMinor code corrections© 1999-2000 DL Teamworks.Main Programmer: Kokaliaris382-383 Routines by: IPOSubroutines by: Mandeath.<BR>einde copy.<BR>be carefull.

Link to comment
Share on other sites


Even ter informatie: die actmovie is gerenamed naar zl9 omdat je de firewall zonealarm gebruikt. Als je de emailsafety aanzet dan zet het programma alle exe, bat enz bestanden in quarantaine en verandert de extensie in zl9. Dus het gaat inderdaad om een exe bestand. Maar dat wil nog niet zeggen dat het een virus is, maar ik heb het gelukkig niet ontvangen.

Link to comment
Share on other sites

bedankt voor de tip.nu weet ik vanwaar die extensie kwam.Weet nog geen informatie meer erover.het zou dus gaan om actmovie.exe<BR>opletten dan als je deze in je bus krijgt.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.