Ga naar inhoud


VOTE Please


Alfinist

Aanbevolen berichten


Citaat:
welke software is nu het beste en het gebruikers vriendelijk?

 

 

zucht ...

 

is een persoonlijke kwestie. als je die diverse images niet uitprobeert weet je nooit welke het beste/mooiste/gebruikersvriendelijkste is.

 

als je een usb-stick/cf-card of hdd hebt (in je DB) kan je de zaak evt. multiboot maken, kan je meerdere images draaien. het is te vaak besproken hoe je dat moet doen ...

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Ja dat zal vaker gebeuren met "beginners".

Ben gewoon benieuwd naar de mening van de gevorderden...

 

Dus als er nog tips zijn, graag ! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

toch bedankt !

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

onderstaande tekst is afkomstig van Sjerom , credits gaan dan ook naar hem

 

-----------------------

 

Hieronder vind je het stappenplan om via je Dreambox T.V. te kunnen kijken!

 

Stap 1: Lees je Handleiding zorgvuldig door, hier staan nuttige tips in over het gebruik van je Dreambox!

 

Stap 2: Ik ga er vanuit dat je de schotel en eventuele rotor of wavefrontier-schotel juist en correct hebt afgesteld, meer hierover lees je bij "Installeren"!

 

Stap 3: Sluit je Dreambox aan zoals vermeld in je Handleiding!

 

Stap 4: Als je de originele firmware gebruikt van Dream Multimedia ga dan naar stap 9! Hierbij dien je wel een Common Interface samen met een Canaal Plus kaartje te gebruiken! Zie ook stap 9.7!

 

Stap 5: Als je een andere, nieuwe of alternatieve firmware / image wilt gebruiken, download deze en pak deze indien nodig uit. Je dient een "naam.img" bestand te hebben!

 

Stap 6: Een veel gebruikte alternatieve image is die van Ronaldd, hierin zijn leuke extra mogelijkheden verwerkt. Deze staat op zijn images-pagina!

 

Stap 7: Een nieuwe firmware / image dien je d.m.v DreamUp up te graden naar je Dreambox. Uitleg hierover vind je bij "veel gestelde vragen" => "flashen"

 

Stap 8: Nu is de Dreambox na de "Flash erase" klaar voor gebruik!

 

Stap 9: Na het opstarten, taal en tijd correct ingesteld te hebben, ga je de juiste instellingen instellen en o.a. de Radio en TV-settingslijsten invoeren! P.s. Met de rode Lame-knop kun je uit een submenu komen!

 

Druk op de Dream-knop op je afstandbediening en ga met je links/rechts knoppen door het menu en klik op Instellingen.

 

Ga met je hoger/lager knoppen naar het menu waar je de Satellietconfiguratie kan instellen en de Transponders kunt scannen, op dit moment van schrijven heet het "Service's zoeken". Stel hier je Diseqc-Satellietconfiguratie in en je Rotorinstellingen. Let op dat je lengtegraad (longitude) en breedtegraad (latitude) niet verkeerd om in je rotorinstellingen zet!

 

Nu kun je zelf een automatische of handmatige Transponder Scan uitvoeren, op dit moment van schrijven heet het "Automatische of Handmatige transponder scan"

 

Zelf ben ik een voorstander om een uitgebreide Settingslijst van Hackweb te gebruiken, de Up To Date Radio en TV-lijsten vind je bij "settings" onder downloads, hoe het moet bij "veel gestelde vragen" - settingseditor. Je hoeft dan zelf geen lijsten te maken en deze worden als er wijzigingen zijn door Hackweb up to date gehouden! De Transponderscan hoef je dan ook niet uit te voeren. Een andere mogelijkheid is om dit via het windows programma "Dreamupdate" te doen. Hiermee kun je via het windows programmaatje je commando geven voor het installeren / updaten van o.a. je settings.

 

Vervolgens ga je de Audio/Video instellingen correct invullen, op dit moment van schrijven doe je dit bij "Systeem instellingen => A/V instellingen. Bij RGB worden de rode, groene en blauwe beeldcomponenten gescheiden van elkaar aan het toestel geleverd, die ze vervolgens op het laatste moment pas weer bij elkaar voegt om een beeld te vormen. Dat dit het beste resultaat levert mag duidelijk zijn. In Europa is RGB opgenomen in de SCART-connector. RGB kan alleen worden geleverd aan de TV als de bron-informatie ook RGB gescheiden is. Stel vervolgens in of de Dreambox het TV-beeld in 4:3 of 16:9 de TV moet aanbieden. Breedbeeld bezitters dienen voor een goed beeld de volgende instelling aan te vinken: "WSS voor 4:3 uitschakelen"

 

Een nieuwe Skin kun je ingeven via OSD instellingen => Verander skin. Geef bij de vraag "Enigma opnieuw opstarten" een negatief antwoord! Nee dus.

 

Als je een harde schijf in je Dreambox hebt, dien je deze de eerste keer na het installeren ervan te formatteren. Dit doe je bij Harddisc instellingen, geadviseerd wordt om dit uit te voeren met EXT3! Hoe je de harde schijf installeerd vind je bij "veel gestelde vragen".

 

Indien je een Common Interface hebt stel je deze juist in, en steek je je Canaal Plus kaart in je CI.

 

Voor de juiste Netwerk-instellingen ga je naar Communicatie instellingen via Geavanceerde instellingen (op dit moment van schrijven). Hier vul je je juiste instellingen in, lees ook "netwerk" bij "veel gestelde vragen"!

 

Verder is het nog handig om "Foutmeldingen verbergen" aan te vinken om eventuele foutmeldingen niet weer te geven!

 

Nu ga je uit het menu en ga je via de blauwe knop op je afstandbediening naar "Emu settings" indien je een alternatief image van ronaldd gebruikt. Zoniet dan ga je door naar stap 10.

 

Bij gebruik van een alternatief image met emu is het mogelijk om via een educatieve manier tv te kijken. Dit kan d.m.v. tCC's Keyfile Updater, Dreamupdate of via internet met Emu Settings - keyupdate (SoftCam.Key). Maak met kladblok of een ander programma het bestand keyupdate.url aan met het juiste internetadres hierin en FTP deze naar /var/etc/keyupdate.url. Een update kun je nu uitvoeren in je Emu Menu. Zogenaamde Fun kaartjes zijn niet nodig bij het gebruik van een emu!

Stap 10: Reboot de Dreambox door via de Dream-knop naar "Uitschakelen" te gaan, de zojuist ingevoerde instellingen worden dan gelijk op de juiste plaats opgeslagen.

Stap 11: Veel kijkplezier met je Dreambox!

 

 

suc6,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp de vraag van Alfinist heel goed. Ik heb ook nog maar juist een Dreambox en ik ben ook aan het zoeken welke image het beste is voor mij.

'K heb geprobeerd Mr X, PP 25/12 en Ronaldd. Voorlopig gekozen voor Ronaldd om dat deze tot nu toe zeer stabiel is gebleven. PP vindt ik cosmetisch iets mooier omwille van de achtergrond bij radio, de prachtige rudream skin met alle coderingen in de infobalk en de mogelijkheid om een EMU te saven per channel.

Qua werking en stabiliteit heb ik toch gekozen voor de Ronaldd image. Zeker nu je met de gecombineerde Scam en Gbox kan werken. Draait perfect!! Nu nog FreeX... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

M7 SAT801 met TVV abo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben sinds maandag in het bezit van een Dreambox (ben dus een echte beginner!), en heb sindsdien al heel wat images de revue zien passeren (met en zonder multiboot).

 

Maar ik moet zeggen dat de PP 25/12 mij tot op heden het beste bevalt, ivm stabiliteit, gebruikers gemak (overzichtelijk menu schermen, overzichtelijke info in de 'zap-schermen' zoals gebruikte codering, signaal sterkte, epg, A/V info, etc) en het groter aantal standaard EMU's. Bovendien kreeg ik alleen met deze img de n, v en cn kanalen allemaal tegelijkertijd open <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />, maar dat kan ook zijn vanwege het (nog <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />) ontbreken van voldoende kennis.

 

Wat ik wel mis tov mijn vorige 'simpele' doos (Hyundai 1000IR) zijn een composite video uitgang en de mogelijkheid het geluidskanaal te 'splitten' (links, rechts of stereo). <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Ik heb echter de laatste rel107x_emu_Hybridversion nog niet geprobeerd.

 

Verder m'n complimenten voor dit forum <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />. Heb al echt veel info er uit gehaald, hoewel nog niet alles duidelijk voor me is. Bv het hele cardsharing fenomeen is nog een gesloten boek voor me <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />, wordt ook erg geheimzinnig over gedaan... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />

 

Kortom onmisbaar voor beginners zoals ik, ga zo door! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Bv het hele cardsharing fenomeen is nog een gesloten boek voor me , wordt ook erg geheimzinnig over gedaan...

 

cardsharing is illegaal, vandaar dat de meeste postings hierover verwijdert worden om narigheid te voorkomen.

als je echt alle info hierover wilt weten moet je google o.i.d gaan gebruiken, informatie zat op internet te vinden.

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...