Ga naar inhoud


Kleur beneden, zwartwit boven


Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Niet helemaal zeker of dit geschikt is voor dit forum, maar komt het meest in de buurt (afgezien van off-topic <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ).

 

't Is wel een lang verhaal.

 

Sinds gisteren iets eigenaardigs met de satellietopstelling.

 

Hoe is deze?

 

Beneden tv, satellietontvanger, vcr en draadloos videozendsysteem.

 

Boven tv, de 2e helft van het draadloos videozendsysteem (eigenlijk het ontvangsysteem) en een kamerantenne met versterker.

 

Het videozendsysteem is een paar maanden terug toegevoegd omdat ik ook wilde zappen vanuit de slaapkamer. Daarvoor had ik al wel beeld boven middels een coax die via de bestaande kabelaansluiting-leidingen via de meterkast vanaf de RF-uitgang van de Xtreme naar de tv boven toe ging. Beeld niet perfect, beetje sneeuw, maar goed te bekijken.

 

En alles in kleur, want nu komt het: gisteravond bleek ineens alles wat boven aan komt zwartwit te zijn, zowel via coax als via het zendsysteem. Ik denk nog: misschien heeft de tv er geen zin meer in, maar met de kamerantenne aangesloten voor de lokale tv heb ik kleurbeeld. Het zendsysteem beneden zit standaard op TV-scart-uitgang van de Xtreme. Ook even met tulpuitgangen geprobeerd, maar bleef zwartwit. Beneden geeft zelfde scart-uitgang naar tv, alsmede de scartuitgang naar de video 'gewoon' kleur. Om alles uit te sluiten ook een kabel vanuit de RF van de Xtreme naar de tv gezet, ook kleur.

 

Nou stranden hier mijn pogingen om nog meer te testen. In de fysieke opstelling is geheel niets gewijzigd en van de ene op de andere dag krijg ik dus op alle mogelijke manieren een zwartwitbeeld boven, terwijl het altijd kleur was. Ik zou me nog kunnen voorstellen dat via 1 van beide mogelijkheden (coax of zendsysteem) het zwartwit zou kunnen zijn, maar via beiden, dat gaat lichtelijk mijn pet (die ik niet draag) te boven.

Enige wijziging, maar dan op softwaregebied is de overgang van Tetra 1.0 naar Penta 1.11conax (met dreamload), maar daarmee zou ik ook niet kunnen verklaren dat ik op alle mogelijke manieren beneden kleur heb en boven, op een afstand van hemelsbreed een meter of 5 (coax zal om en nabij de 15 meter zijn, maar voor het videozendsysteem is dit een meter of 5) ik zwartwit beeld heb.

 

Wie weet nog iets?

Mvg, Dick

 

-- Dreamobox 7000s (80GB) / Multytenne en een inactieve vaste opstelling voor Astra1 en een aantal ontvangers die weg mogen/kunnen ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo,

 

Miscchien is het ff te proberen om een andere scart input te kiezen......

 

het kan namelijk zijn dat je nog ff een paar keer kan drukken op het knopje van je externe toegang, zodat je dan de juiste input krijgt...... Dit, omdat ik denk dat het input signaal denk ik op S-Rgb of S-vhs of iets in die geest staat......

 

Die S- moet weg.....

 

Anders misschien toch ff een een andere scart in- of output gebruiken

 

2Fast

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je bedoelt voor de tv boven? Die heeft echter geen scart.

O ja, wat ik nog vergeten was te melden. Er lopen 2 coax-kabeltjes (1 uit de kabelaansluiting die vanaf beneden komt) en ook 1 vanaf de video-ontvanger naar de tv. Die komen samen in zo'n verdeelstekkertje. Ook al eens met de afzonderlijke kabels naar de tv (zonder verdeelstekkertje), maar dat bleeft hetzelfde resultaat opleveren.

 

Op de tv zelf (een 13 jaar oude 37cm Telefunken) is weinig (zeg maar niets) in te stellen.

Mvg, Dick

 

-- Dreamobox 7000s (80GB) / Multytenne en een inactieve vaste opstelling voor Astra1 en een aantal ontvangers die weg mogen/kunnen ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Da's een goeie. Ik zou per ongeluk op die knop kunnen zijn gekomen en beneden ondersteunt mijn tv wel NTSC, maar boven niet. Ga ik vanavond eens bekijken, want dat zou inderdaad kunnen verklaren dat via RF naar de tv beneden wel kleur oplevert en via RF naar boven niet.

 

To be continued.

Mvg, Dick

 

-- Dreamobox 7000s (80GB) / Multytenne en een inactieve vaste opstelling voor Astra1 en een aantal ontvangers die weg mogen/kunnen ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...