Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
RobinHood

Is dit veilig

Aanbevolen berichten

Ik wou voor m'n zoon wat ps2 spul downloaden, nou kreeg ik van een kennis een site, waarop je via zgn Bit Torrent (een programma) aan het binnenhalen gaat. Soort Kazaa lijkt het me.

Maar je krijgt een venster, waarin je te zien krijgt hoe ver het downloaden gevorder is; gaat prima. Echter , er wordt ook iets ge-upload. Geen idee, wat er gebeurt. Maar als een gek staat de upload te tellen; veel sneller als de download.

Ik vertrouwde het niet, heb dus maar gauw op cancel gedrukt.

Wie heeft hier ervaring mee ???

Je kunt natuurlijk ook even naar de videotheek gaan om wat spellen te huren (heb hier trouwens ook al zeker 8 of 9 originele liggen) maar dit zou wel echt gemakkelijk zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

Ik zou er vooralsnog even voorzichtig mee zijn. Ik heb op mijn router alle poorten opengezet die benodigd waren en krijg alleen maar time-outs. Enige oplossing is om mijn firewall uit te schakelen....tja, en daar begin ik natuurlijk niet aan.....

 

Misschien hebben anderen hier betere ervaringen mee ?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

kun je niet zien wat er aan het uploaden is Ben?

meestal moet je bij een proggie wat download ook iets uploaden scharing heet dat geloof ik.

moet je even bij opties of configuratie kijken, als dat van dit proggie ook de bedoeling is staan er daar wel opties om het in te stellen, heel vaak kun je het dan ook uitzetten alleen gaat dat ten koste van je download snelheid.

 

 

groet cobes.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bittorent is een (nog) vrij onbekend p2p programma waarbij grote downloadsnelheden kunnen worden gehaald. gelijktijdig met het downloaden wordt er ook geupload vanaf je computer, dit betreft hetzelfde bestand dat je aan het downloaden bent.

 

Vooralsnog is bittorrent mij heel goed bevallen, ik haal regelmatig downloadsnelheden van boven de 100 kb/sec!

 

Qua veiligheid zit het dus wel goed, enigste risico is natuurlijk dat je virussen kunt tegenkomen, al is dat bij bittorrent bij lange na niet zoveel als bij Kazaa o.i.d.

 

gewoon blijven gebruiken dus!

 

Ron

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het hele systeem is gebasseerd op het feit dat een aantal mensen iets download en tegelijkertijd wat er binnen is, weer naar andere gebruikers stuurt.

zie:http://www.blub.net/wiki/?page=BitTorrent

Maar het blijft toch een beetje eng, je weet niet wat er gebeurt. Ik kan niet zien wat er uit gaat.

Ik kom op het net nog geen verontrustende verhalen tegen, maar ja, ik zou graag zien dat er iemand al een poosje meer werkt en vertelt of het te vertrouwen is. En anders moet ik maar als proefkonijn fungeren..Ha.

Het duurt wel even voordat je iets binnen hebt, hij download hier met zo'n 18 kb/sec. Dat duurt dus even voor je een spel van 2800Mb binnen hebt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

http://www.pchelper.nl/forum/index.php?showtopic=1648

Nog een berichtje over BT.

Bedankt Hotbird, we zaten net tegelijk te typen denk ik.

Met 100 Kb gaat het dus wel wat sneller.Heb je kabel of adsl??Hier adsl, van xs4all, weet niet eens welk pakket, maar betaal zo'n 45 euro per maand.Eigenlijk wel duur, als je alle andere bedragen zo hoort.Maar dat wordt weer een andere topic.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb hier adslbasis van hccnet (2048/320)

Je downloadsnelheid is echter afhankelijk van de beschikbaarheid van het programma/spelletje wat je aan het downloaden bent

Meestal houd ik de verschillende sites in de gaten waar de torrents worden aangeboden, als een torrent nieuw is, is er veel belangstelling voor en zul je hogere downloadsnelheden behalen dan wanneeer je een torrent download die al enkele weken op de betreffende site staat. Dit heeft te maken met het feit dat je de torrents die je gedownload hebt actief moet sharen (dus in je taakbalk moet laten staan nadat ie compleet gedownload is) wanneer je dat niet doet wordt de torrent niet geshared. Dit is gelijk het grote verschil met kazaa en gelijksoortige progjes waarbij je een map of directorie moet delen. (sommigen delen zelfs hun hele C schijf! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />)

 

Ron

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maar dan nog net zo als Ozzo zegt.

Als ik mijn complete firewall stil moet leggen om dat proggie te draaien.

Now f-word way.

Dat vertrouw ik niet.

 

En natuurlijk mijn firewall is voor een echte hacker (lees geen scripkiddy)een lachertje.

Die loopt daar met een glimlach van oor tot oor om heen.

Maar dat zijn meestal ook niet te mensen waar je bang voor moet zijn.

Ach ze zullen hooguit eens een mp3tje van mijn schijf afhalen.

So what

 

Nee die mennekus/vrouwkus die van die verdomde scripjes gebruiken en je pc proberen te vernaggelen dat is de reden om een goede firewall en virusscan te hebben.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bij de laatste versie van bittorrent (3.3 dacht ik) heb je niet veel mogelijkheid om instellingen aan te passen. Ik probeerde verleden week een DVD Rip af te halen van 2 x 700 MB (2 SVCD), met v3.3 heb ik er 2 volle dagen over gedaan om 1 cd binnen te hebben, na de eerste cd de boel stilgelegd, v3.3 verwijderd, v 2.x teruggezet. De tweede cd kwam binnen in minder dan de helft van de tijd (met de juiste instellingen voor bandbreedte).

 

Bittorent werkt iets anders dan de meeste p2p programma's. De gegevens die je aan het downloaden bent, zijn onmiddellijk ter bechikking voor upload naar andere gebruikers, bij kazaa bvb moet het bestand eerst compleet binnen zijn op je pc, voor het ter beschikking komt.

Jammer genoeg is de laatste bittorrent zeer vrijgevig met upload bandbreedte, en ik heb geen manier gevonden om de instelling aan te passen, wat wel lukt met de vorige versie (deze is te downloaden op het torrent forum).

Dit gaf bij mezelf als resultaat dat ik meer dan het dubbel had uitgestuurd van wat ik had binnegehaald (met v 3.3).

Bittorrent dus best gebruiken met v 2.x. En een beetje spelen met bandbreedte en max aantal uploads, totdat je een evenwichtige "geven en nemen" situatie krijgt.

 

Voor de veiligheid kun je even bij Symantec gaan zien. Ze bieden op de website een online scan aan voor virussen en voor system security.

Ik zelf heb een modem/router die potdicht zit.

 

Grtz

 

 

 

 

Zoals Ben zegt, veel reacties in zeer korte tijd, ik zat hier al een half uur te typen tussen het werk door.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@alventali

 

Nee, lijkt mij ook niet handig om je firewaal geheel open te zetten. Maar net als bij kazaa of edonkey zul je het programma toegang tot het internet moeten verschaffen en dit kan door enkele poorten te configureren.

 

Ik zie hier niet echt een probleem in.

 

Ron

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

 

Zulke programma's gebruik ik dus ook niet

 

Ik kom wel op andere manier aan m'n mp3 en software

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Een zeer goede bittorrent client is novatorrent. Hiermee kun je de upload snelheid per file aanpassen, en je kunt meerdere files downloaden (staan overzichtelijk onder elkaar).

 

Te vinden onder http://www.novatorrent.com

 

@ Ben

De veiligheid is wel redelijk goed... al vind ik het persoonlijk niet zo fijn dat de IP's worden aangegeven.

(zoals novatorrent laat zien).

Maar van de andere kant, ik denk dat instanties zoals BSA etc. wel kleine tools hebben om de IP's te achterhalen van de verschillende P2P programma gebruikers, dat ik me er eigenlijk niet zo druk om maak.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nou, de eerste spel is binnen; fifa 2004.(had ik ook al, maar waren krassen op gekomen, deed dus niets meer)

Na een dag of 3 binnen, duurt dus wel even.

Spel gebrand, maar doet nog niets. Op welke optie moet je Nero zetten ? Had nu gekozen voor DVD UFA. Kan ook aan kwaliteit DVD liggen. Zal nog eens proberen met een betere.

Werkt dus wel goed, maar je moet wel geduld hebbe...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.