Ga naar inhoud


Dream en GSM


Spacerpower

Aanbevolen berichten

 

@allen

 

ik heb een vreemd probleem fenomeen als ik rtl4 kijk en ga bellen met mn nokia 6100 gaat mn beeld schokken en vast hangen vreemd he zijn er meer met dit fenomeen en waar kan het aan liggen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

grt Spacer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

VU+Ultimo 4K 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Voordat de telefoon gaat schokt het hier ook,

ik zie eerder aan me beeld dat de telefoon gaat dan dat ik hem kan horen, zowel met nokia 8850 en 7650 en N-gage.

 

Wel is het zo dat ik vrij dicht bij mijn schotel zit 4 meter en ongeveer 2 meter van mijn ontvanger.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon een eind van de box vandaanhouden en er zijn geen problemen meer..... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Vraag me nu toch wel af wat het met ons doet.

Er zijn erbij die hem de hele dag aan het oor hebben hangen......<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan ook fout zitten maar je hebt 3 soorten gsm frequenties nl:GSM 900, 1800 and 1900.....ik geloof dat 1900 niet in europa in gebruik is maar de 900 en 1800 wel....en dat wil zeggen 900Mhz en 1800 Mhz....en welke frequentie heeft de sat tuner als input ongeveer??? IF input 950-2150 MHz en dan kan het natuurlijk zijn dat dat op een bepaalde zender natuurlijk stoort en het hangt van je gsm provider af...ik heb een abbo van v*d*a*f*n* en die gebruiken de 900 mhz band....hoop dat ik het een beetje bij het goede eind gehad heb....verbeter me als ik fout zit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ligt niet aan de dream, bij een kennis eenzelfde fenomeen bij de Humax 5400Z, maakt niet uit welke nokia daar overgaat, met een sagem of een panasonic geen problemen (geprobeerd), ligt het aan de nokia's???

bij mijn dream absluut geen problemen, ook niet met de nokia's van mijn kennis

zou het aan de bekabeling kunnen liggen, bij mijn kennis zitten er nogal wat stekkervebindengen in de coax??????

groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ligt wel aan de dreambox.

Hier hetzelfde probleem met een Siemens DECT telefoon welke 6 meter van de DB is verwijderd.

Het lijkt er op dat de DB zich niet aan de huidige EMI normen houdt.

Qua ontwerp is het een echte hobby doos met een heleboel minpunten maar met nog meer pluspunten. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

zoals gezegd bij een kennis valt het beeld ook weg als de GSM in gebruik (beeld valt weg en dan gaat de telefoon over, ook wel handig want je hoeft het geluid niet meer aan te passen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />), maar die heeft een HUMAX 5400, sluit ik dat ding bij mij aan is er niets aan de hand. De Humax is toch beslist geen hobby-doos (meer). Wat ik wil zeggen is dat het niet aan de droomdoos hoeft te liggen, maar andere omgevings variabelen ook een oorzaak kunnen zijn (nu nog weten welke).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meest logische oorzaak lijkt instraling van de GSM op je Antenne connector of je SCART connector. Als die van goede kwaliteit zijn (lees goed afgeschermde exemplaren) zou dat geen probleem moeten zijn.

 

groet,

 

Michel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt mij zelf heel waarschijnlijk EMI. Jammer genoeg valt hier voor ons niets aan te doen. Als het beeld freezed betekent dit meestal problemen rond de veelvuldig aanwezige chips in de dreambox/nokia/humax etc.

Meestal komt deze EMI niet binnen via de kabels, bovendien mag je ervanuitgaan dat de inputs goed afgefilterd zijn, zeker voor de gevoelige (satteliet)frequenties. Het probleem is vaak dat er, door "onjuist" geplaatste koperspoortjes op de printplaat, een zender/ontvanger wordt gecreerd die gevoelig is voor een bepaalde frequentie. Zo kan een device onbedoelde signalen ontvangen of uitzenden.

Het gaat te ver om details te geven. EMI is namelijk voortdurend punt van onderzoek op universiteiten en, ondanks de vele theoretische en praktische boeken die hierover geschreven zijn, staan de geleerden nog regelmatig voor raadsels...

 

dixi.

 

groeten, Brrt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ligt wel aan de dreambox.
Hier hetzelfde probleem met een Siemens DECT telefoon welke 6 meter van de DB is verwijderd.


Dit zegt niks. Ik had eerst ook problemen met een DECT telefoon, maar dat was al voor ik een Dreambox had!
Zelfs in "het analoge tijdperk" gaf dit al storing op bepaalde transponders.

Het gebruik van betere kabel en goed opletten dat de connectors er goed aan zitten heeft dit helemaal opgelost.
Nu met de Dreambox heb ik er ook geen last van.

Wel heb ik nog een storing die zorgt dat de ontvangst van zwakke signalen een probleem is, ook dit onafhankelijk van de ontvanger. Maar wel afhankelijk van de LNB!

Ik heb een oude Grundig LNB die hier weinig last van heeft, en daarna heb ik 2 maal een "betere" LNB gekocht (de laatste maal een Invacom 0.3dB) die allebei MEER last van die storing hebben!

Helaas heb ik bij gebrek aan een spectrum analyser nog steeds niet kunnen vaststellen waar die storing precies zit.
Een gok is: de spiegelfrekwentie (het gebied zo rond de 8-9 GHz) van de LNB. Zou best kunnen dat de Grundig die beter filtert dan die nieuwere dingen.

Al te snel concluderen dat het aan de dreambox ligt is niet zo safe als je er niet 2-3 ontvangers naast hebt staan waar je mee vergelijkt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tuurlijk niet. Dat heb ik ook niet beweerd. Elke frequentie kan uitgezonden/ontvangen worden mits de zender/ontvanger die je creert met je koperbanen op de PCB gevoelig is voor die frequentie. Voor wat betreft EMI is het wel zo dat hogere frequenties lastiger "weg te werken" zijn dan lagere.

 

grt, Brrt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...