Ga naar inhoud


Naam Lindows verboden


Nesclan

Aanbevolen berichten

De naam Lindows mag niet volgens de Amsterdamse rechter:

 

Bron: nu.nl

 

Naam Lindows mag niet van de rechter

 

Uitgegeven: 29 januari 2004 16:27

Laatst gewijzigd: 29 januari 2004 17:38

 

AMSTERDAM - De naam Lindows voor computerbesturingsprogramma's op basis van Linux mag niet. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald op verzoek van computerreus Microsoft. Deze vindt de naam Lindows verwarrend en een inbreuk op zijn merk Windows.

 

Moedermaatschappij Lindows moet van de rechter zelfs alle bij de Nederlandse distributeurs aanwezige programmatuur onder de naam Lindows terughalen en uit de Benelux laten verdwijnen.

 

De Amerikaan Michael Roberton richtte in 2002 Lindows op en ging de strijd met Microsoft aan. Niet alleen de naam Lindows lijkt sterk op Windows van Microsoft, ook de vormgeving van het systeem op de computer lijkt precies op dat van Windows. In de VS is het al langer oorlog tussen Lindows en Microsoft. Het nieuwe besturingssysteem is daar al verder ingeburgerd dan in Nederland. Supermarktketen Wal-Mart verkoopt bijvoorbeeld computers met Lindows.

 

In maart begint in de VS een grote rechtszaak van Microsoft tegen Lindows. In december deed een Finse rechter al een uitspraak die lijkt op die van Amsterdam.

 

Linux-software rukt langzaam maar zeker op, omdat die toegankelijker en goedkoper is dan de Microsoft-producten. Het bedrijf verkoopt de computerprogramma's niet onder licentie, een constructie waar Microsoft veel geld mee verdient. De softwaregigant van Bill Gates ziet Linux dan ook als een grote bedreiging.

_________________________________________________

 

Microsoft heeft ook al een site uit de lucht gehaald van een jongen die Mike Row heet.. deze had toepasselijk de naam www.mikerowsoft.com geclaimd. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.. deze heeft Microsoft afgekocht met een X-Box (die hun geen cent kost) en de verhuiskosten van het domein... of ze zouden hun top advocaten op de zaak gooien. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />... De jongen heeft trouwens wel de papieren met claims van MS op een veilingsite te koop aangeboden. Misschien dat hij hier nog een paar centjes mee krijgt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Weet niet of deze trouwens beter in Offtopic ipv Windows kan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />. Moet een moderator maar even kijken.

*Dreambox 7020S (Iolite en gemini) -Stab HH120-1 mtr Gibertini -MM 1.02-Conax cam-[color:"red"]onbruikbare[/color] M-II kaart-seasonII -Mastercrd2* Hauppauge Nova CI met Progdvb +Yankse

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...