Ga naar inhoud


Book type ??


Aanbevolen berichten

Hi,

Sinds ik mijn branders (NEC 1300A) de firmeware heb geupdate, krijg bij Nero de mogelijkheid om in het brand tabblad, een vinkje te zetten bij "booktype DVD rom" !! Ik ben van 1945, ondanks dat, vraag ik of iemand mij even ka voorlichten?

Als vast dank

Rob

DM800 HD SE /  VU+ Ultimo / Open Pli

Echo Star 3000 (werkt nog steeds)

Yamaha surround

Batavus fiets met grote bel en achteruittraprem

Link naar reactie
Delen op andere sites


De volgende info vond ik met GOOGLE :

 

Een DVD speler herkend de DVD in de speler door de zogenaamde "Book Type Field" uit te lezen, welke aan het begin van elke DVD disk staat. Deze paar bits, de "compatibility bitsettings", geven de drive een code waaraan de drive kan zien wat voor soort media er in zit. B.v. DVD-ROM, DVD+R or DVD+RW, etc.

 

Hoewel de meeste spelers een DVD+R(W) wel kunnen lezen, zijn er toch een aantal (door een gebrek in de firmware) die een disk-error geven of de disk verkeerd herkennen, omdat het niet gemarkeerd is als een "DVD-ROM" disk. Zoals gezegd, de speler kan de disk (techisch gezien) wel lezen (omdat DVD+R(W) de zelfde reflectie eigenschappen hebben als een gewone DVD-Rom), maar door een stomiteit in de firmware herkend de speler de disk niet. Vaak helpt een firmware update, maar ja, niet iedere fabrikant heeft een nieuwe versie van de firmware.

 

Als er dus geen nieuwe firmware beschikbaar is, zullen we een andere oplossing moeten toepassen: de bits gewoon op DVD-ROM zetten. Dit kan met een aantal DVD-branders prima gedaan worden, een groot aantal DVD-Video-Recorders kan dit gelukkig ook.

 

Op een DVD+R/+RW video recorder verander je de bitsettings van een DVD+RW disc, NA opname van een DVD. DVD+R disks worden meestal meteen al als DVD-ROM gemarkeerd.

 

Als je een DVD+R/+RW PC drive gebruikt, dan kun je dit veranderen VOOR en NA het branden van een DVD. Uitzondering is natuurlijk de DVD+R disk, want die kun je maar 1x beschrijven, dus achteraf veranderen is er niet bij.

 

Bron : weethet.nl

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...