Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
jonas

Systeemtijd db7000s niet in orde

Aanbevolen berichten

Hi,

ik zit de laatste weken heel wat te pielen met de systeemtijd van de dreambox.

 

Ik draai met kernel 1.06.5 met de Rudream image van november 2003 (Free XTV! en UCAS voor pw AU).

 

Als ik een image flash, en dan de sateliteninstelling ingeef (disec a/b met astra en hb) en de receiver laat zoeken naar de zenders, dan krijg ik dus de ongesorteerde lijst zonder favourites.

 

De systeemtijd staat dan goed. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Er staat ook een datum bij de systeemtijd, daar waar de de tijd kan veranderen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Dan laad ik een settinglijst met dreambox edit naar de db, en de systeemtijd slaat op hol. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Ik kan hier niks meer aan veranderen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" />

Het enige wat helpt is weer opnieuw flashen, zenders zoeken en dan is de tijd weer ok.

 

Ik heb diverse DreamBoxEdit versies geprobeerd (1.61, 1.71 en ook de laatste 1.73) maar de problemen zijn bij alledrie voorhanden.

 

Wie kan mij vertellen wat hier aan de hand zou kunnen zijn???

 

p.s. als je in het dreamboxmenu de systeem tijd met de hand probeert te veranderen staat in het datumvakje geen dagteller. als je iets wilt invullen, klapt de db eruit. Maar dit is niet erg, want als de systeemtijd er correct in staat, dan hoef je hier niet aan te komen.

P.s. als de systeemtijd er wel correct instaat, dan staan in het datumsvakje wel de getallen 1 tm 31.

 

Nogmaals, ik kan natuurlijk naar een andere image stappen, maar het heeft altijd correct gewerkt, en nu niet meer en ik wil graag begrijpen wat er hier aan de hand is.

 

Trouwens heeft waarschijnlijk de AU van de UCAS vandaag gewerkt op mijn premiere kaart, want hij draait nog gewoon.

 

Maar wie weet er raad op mijn probleem?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb net nog een 'verse' onbewerkte joske lijst naar de db gestuurd met dreambox edit 1.73, en same problem, systeemtijd slaat op hol naar 12:00 (7 uren te vroeg).

 

Vraagje betreffende dreambox edit; als ik met de kernel 1.06 draai, moet ik dan een dreamboxedit versie 1.6x gebruiken, m.a.w. is de versie 1.7x alleen voor de 1.07 kernel?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

wat heeft de tijd nu met die joskelijst te maken dan...???

ik heb het probleem ook en vind het heel vreemd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hi, niks tegen joske hoor, daar schijnen wel enkele honderden (zoniet duizende) dreamboxbezitters dankbaar gebruik van te maken.

Volgens mij ligt het aan een combinatie van een bepaald gegeven in de settinglijst en het soort image dat er gebruikt word.

 

Ik heb net een iets oudere settinglijst erin gezet(geen joske), de systemtijd was nu weer niet goed, maar ik kon tenminste in de settings de tijd corrigeren.

 

Ik weet het ook niet waaraan dat tijdprobleem ligt.

Op de Duitse sites werd er ook al melding van gemaakt (PeterPan image die ook op de Rudream gebaseerd is). Een oplossing of verklaring werd daar trouwens ook niet gevonden.

 

Ik zou zeggen, we zoeken verder,

 

en rulezzzzz die Joske lijsten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik draai nu de laatste Rudream en mijn tijd klopt ook niet. Nochthans ik heb een settinglijst van eigen fabrikaat. Settingslijsten hebben er niets mee te maken. De Dreambox neemt de transponder tijd mits autmatisch ingesteld.

Hebben Ronald gebruikers hier ook last van? Zo nee dan ligt het misschien aan de image....?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als ik opnieuw flash, en de db op Astra en HB zenders laat zoeken, dan heb ik daarna geen problemen met de tijd. Maar natuurlijk ook geen mooie favouriteslijst <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Net nadat ik een zenderlijst overbeam met DreamBoxEdit gaat het mis met de systeemtijd, en treden er meerdere problemen op.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/disc.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/disc.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/disc.gif" alt="" />

 

Ik denk dat ik vanavond maar eens naar een andere image ga luren. Ik heb een image nodig die UCAS ondersteund (Premiere kaart) en FreeXTV ondersteund (dus met de oude kernel).

Ik denk trouwens dat de PeterPAn hetzelfde probleem geeft.

Wie kan mij een goede image aanraden gebaseerd op de 2 criteria.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Toen ik BitchX2004 erin had sloeg bij mij wel vaker de systeemtijd op hol. De hele EPG klopt dan ook niet meer, maw erg lastig. Wanneer je de dreambox dan echter "shutdown" en weer opstart staat bij mij de tijd vanzelf weer goed.

 

Momenteel heb ik die nieuwe ruDREAM erin en heb tot dusverre geen last meer van dit probleem gehad. Verder gebruik ik de zenderlijsten van PET123.

 

Kweet niet of dit jullie exacte probleem is, maargoed alle info kan nuttig zijn.

 

Succes,

Lucky Star <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik zal vanavond eens een flash erase doen en een transponder scan. Kijken wat dan de tijd is. Dan settings er terug in. Als dat niet helpt een andere image.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ik gebruik de laatste ruDream (1153). Geen probleem.

 

Voorheen had ik ook dat je de dag niet kon instellen.

Door de maand even te veranderen (ook al staat hij goed) kun je de dag wel kiezen!

 

Wat mij echter wel opvalt is dat de Linux systeem datum niet klopt ('date' commando in Telnet). Is dat normaal? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb hetzelfde probleem met de tijd. Ik gebruik de laatste Ronald image en heb de kanalen handmatig ingelezen en met Dreamboxedit 1.73 gesorteerd. Als ik een tijdcorrectie probeer, start de box opnieuw op. Het is erg vervelend als je de timer moet instellen met een foute systeemtijd.

Kun je niet via een commando via telnet ofzo de systeemtijd veranderen?

..laat maar, ik zag het staan in de link die "jvbd" gaf staan. Maar dat hielp zo te zien ook niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.