Ga naar inhoud


wel dolby digital extreme, maar niet rondom geluid


Gast jasper2603

Aanbevolen berichten

Ik heb een extreme pvr met 80 gb hd aangesloten op mijn Harman/Kardon receiver via een optische kabel, zit ik nu naar men in black te kijken op pro sieben staat in de gids dat deze film wordt uitgezonden in Dolby Digital. Geeft mij receiver keurig aan dat de film in Dolby Digital is, alleen komt het geluid maar uit 2 kanalen. Uit de achterste boxen komt niets. Daar hoort toch ook geluid uit te komen? Ligt dit aan een instelling in mijn extreme of receiver of aan de film die pro sieben uitzend? Wie kan me dit vertellen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ja, de optische kabel is goed en in het menu van de extreme staat dolby digital aan. Mijn receiver harman kardon geeft ook aan dat de film dolby digital is, alleen hoor ik geen geluid uit de achterste boxen, alleen links en rechtsvoor. Ligt dit aan de film van pro sieben misschien? Hebben jullie wel dolby digital 5.1 geluid bij de film?

Link naar reactie
Delen op andere sites

soms zijn ze 2.0, soms 5.1. Kan ik altijd zien in het display.

Maar er bestaat ook zoiets als dolby prologic. Dat kun je vast instellen op een HarmanKardon. Dan maakt de versterker er redelijk mooi surround van. En ja, het ligt ook aan de film zelf.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Films zijn tegenwoordig meestal nog Cd kwaliteid en dat wil zeggen dat ze meestal 2.1 digital uitgezonden worden.5.1 wordt zelden nog gebruikt.dus het ligt waarschijnlijk niet aan jou maar aan hun.Zo adverteren ze meestal ook DVD-BEELDKWALITEID EN CD GELUIDSKWALITEID dus 2.1.Als je hierbij de dolby prologic gebruikt dan krijg je alsnog een prachtige surround sound.Werkt deze ook niet dan ligt het dus wel aan je 5.1 audio set.

succes.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke, dan werkt het bij mij wel goed. Dus in plaats van dolby digital op dolby prologic II zetten. Ik dacht dat die films allemaal in 5.1 uitzonden en het aan mijn apparatuur lag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...