Ga naar inhoud


Vraagje over org Nagra cam met iets anders


Gast schotel

Aanbevolen berichten

Volgens mij stuurt Cabo commando’s naar zijn org. kaarten om straks de Mr plat te leggen.

Wat is momenteel de ervaring van jullie die een originele Nagra Cam hebben met files voor Cabo en zo? Lopen deze beter dan de Mr, of zitten hier nu ook freezes in?

Wat ik gelezen heb (maar nooit kunnen testen) is dat ze beter waren.

Gezien de ontwikkelingen op Hispa lijkt het mij, mede gelezen te hebben wat Victor schrijft en waar ik volkomen achter sta, niet meer waardevol om nog iets in Mr te investeren.

De prijzen voor accessoires voor de Mr. zijn te hoog voor iets wat over enkele maanden einde verhaal is. Met een originele cam kan je nog eventueel naar een abbo overstappen.

 

Groetjes Schotel.

 

Toch fijn dat als men een tiet van Janet Jackson wilt zien, je nog geen abbo hoeft te hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 30
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ik heb geen nagracam maar ik heb gisteren gekeken met een conaxcam 4.0 met een titakaart zonder één enkel freezje.

 

Vanmiddag de MR er in gedaan nog wel een enkele freeze maar dat is normaal voor de MR maar normaal te bekijken.

 

En ja ze proberen natuurlijk zoveel mogelijk uit te schakelen de fun lukt al niet meer.

 

En wat Victor ook schrijft dat met die snelle MECM codering er bij dat ze veel klachten hebben gehad van de eigen klanten met niet te snelle ontvangers dat ze dat weer terug hebben gedraait.

 

Verder is in mijn ogen de MR op het ogenblik de beste cam waar ook regelmatig updates voor uitkomen,groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een abo bedoelt op C+ dat werkt gewoon.

 

En een tita kaart in de MM krijgt wel Cabo open maar D+ niet maar van een MM kan wel weer een MR gemaakt worden,succes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is niet mijn bedoeling om de thread van Victor hier te vervolgen.

Maar mijn vraag was of Nagra files op een originele Nagra Cam nog te gebruiken waren met de goedkopere funkaart. Het gaat mij er om hoe die files zich momenteel houden qua snelheid. Deze Nagra files werken ook met een fun4 op de MM maar zonder D+. Maar op een org. Cam weer wel en gaan beide prov. (nog) open.

Deze files worden voor de Nagra Cam geschreven en aangepast voor de MM of MR.

Op de MM doen ze het goed met Cabo maar op de MR werken ze niet goed op Cabo en D+ moeizaam. Daarom heeft Victor dus gelijk dat de MR niet voor Nagra geschikt is.

Als de MR en MM om welke reden dan ook plat gaat werkt niks meer dan alleen die beide snelle kaarten. Hoelang wachten de Mm’ers al niet op nieuwe software die er ook (denk ik) niet meer komt voor D+. Heb je dan een originele Cam waar ook nog andere files opwerken dan heb je alternatieven en kan je kiezen als er iets uitkomt, en de basis (hardware - software) is zekerder als er iets wijzigt. Op de MR kan dit momenteel alleen met de titanium voor zover ik het weet, en op de org. Cam zijn er dus meer mogelijkheden. De titanium werkt op een org Cam. Koop je nu een MR met een titanium + cas interface dan ben je duur uit.

Net zo duur als een org (beperkt) abbo voor één jaar.

Vandaar dat ik zoekende ben maar niet alles in de winkel wil kopen.

 

Groetjes Schotel.

 

Ik verdien minder dan Janet Jackson, maar laat mijn broek wel aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ten eerste zullen er in nederland niet veel zijn met een nagra cam maar er zijn ook leden die in Spanje wonen en misschien antwoordt kunnen geven.

 

En als je een nagra cam wil dat er dan nog iets anderd op werkt ja alleen andere nagra coderingen zoals Polsat en Premiere voor de rest is hij nergens anders voor geschikt volgens mij.

 

En ik denk dat je dingen door elkaar haalt want in de MR hoeft geen snelle kaart draait zonder kaart en vandaag draait alles weer prima.

 

Wil je alleen een abo voor Cabo of ook D+ dan wordt het toch denk ik wel een dure zaak,succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt aard44.

 

Het gaat mij om alleen Cabo. en een Abbo is héél duur.

Maar de MM doet het feitelijk iets beter dan de MR als ik zo eens rondkijk op de boards.

Maar er komen ook spaanse hobbyisten hier.

Nagra is ook in nederland te vinden alleen zijn de gebruikers iets stiller???

Ik hoop nog op een positieve reactie.

Bedankt alvast voor de reacties.

 

Schotel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nagra cam is ook niet zeker voor de toekomst.

 

Bovendien kom je er niet makkelijk aan, zeker hier in nederland. Verder is het zo dat wanneer je hem nieuw koopt de BK en IRD onbekend zijn. Je moet hem dan openen , flash lezen en weer terug zetten. Leuke grap hoor.

 

Het is op dit moment wel de beste cam voor nagra, zeker in combinatie met MOSC. De funs draaiden prima erop maar sinds afgelopen weekend is het bij cabo verslechterd.

Vergeet funcards!

 

Je zou op internet kunnen zoeken naar een goedkope conax cam waarin een titaniumkaart gaat. Werkt 100% op 30W

Maar ook in de MR werkt titanium prima en zonder freezes (volgens sommigen) en ook de magic heeft er geen moeite mee.

Coolstream HD-1 Neutrino PVR
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie MXCASA.

 

Uit jouw reactie lijkt het mij dat Cabo nu aan de grens van zijn snelheid zit zonder zijn abonnees te benadelen. Voor mij is dit ook het bewijs dat je drie keer moet nadenken voordat je op een oudere tragere receiver Cabo origineel wilt gaan ontvangen wat ik zelf dus van plan was. Victor heeft gelijk wat die MOSC kaarten betreft, maar om nu even zo maar een Nagra module te openen om de flash uit te lezen, zo’n held ben ik nu ook weer niet.

De kennis hiervoor ontbreekt (nog) waardoor de moed ook afneemt bij mij.

 

Groetjes schotel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb gisteren nog contact gehad met de leverancier van mijn abbo in Portugal ivm het verlengen ervan. En hij heeft het nog niet gehad over het vervangen van de CAM of de kaart. Dus van die kant nog geen nieuws. Voorlopig zal deze CAM en kaart dus nog wel werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

'k zie geen Cabo meer en door alle bomen ook niet meer het bos ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Ik zit te twijfelen of ik nu een CAS interface aanschaf om m'n MM om te bouwen naar een MR of een Titanium of Atmega128 card aanschaf of alles tegelijk! Weet iemand wat het slimste is? Weet iemand of een AVR3plus card ook nog werkt in een MM? Die zijn volgens mij n.l. veel goedkoper dan een tita tovenaar kaartje <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> alleen wat lastig te verkrijgen in NL. Dreambox vind ik nog te dure oplossing. Voorlopig alleen ff RTPi dan maar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Titanium lijkt me de beste oplossing voor je, ook met oog op de toekomst.

 

de 128 EFA is een goede en snelle kaart maar je hebt er een apollo voor nodig en soms kan die zomaar doodgaan waardoor je moeite moet doen (apollo ombouwen) om hem tot leven te wekken.

 

Avr+ kaarten werken nog wel maar ze geven geen zekerheid. Bij sommigen zijn er ook freezes. En aangezien de magic of MR niet een al te goede nagra cam is kan je beter voor iets anders kiezen.

Coolstream HD-1 Neutrino PVR
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Victor,

 

Hoe bedoel je met oog op de toekomst? Is die Titanium sneller dan de originele kaarten zodat ze die niet via snelle codes etc. kunnen uitschakelen, bedoel je dat soms? Ik snap er weinig van en vind het wel interessant om te weten waarom die titanium futureproof zou zijn. De goldkaartjes zijn immers ook overtroffen door de fun2, fun4 etc. en zelfs die kan ik nu als ijskrabber gebruiken. In ieder geval hartstikke bedankt voor de tips.

 

Misschien schaf ik wel een titanium en een casinterface aan, kan ik weer leuk spelen. Ik maak m'n vrouw wel wijs dat het nodig is om haar novelas weer op de buis te krijgen maar niet doorvertellen hoor! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Bovendien ben ik bijna jarig, komt dat ff mooi uit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Lusitano

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik bedoelde eigenlijk dat die titanium meer te bieden heeft dan de andere kaarten die je opnoemde. hij is inderdaad snel, maar niemand weet of hij geschikt zal zijn voor een 'eventuele' 'nagra2'.

 

Misschien komen er binnekort ook wel xin1 files voor titanium. Dan kan je er toch not wat mee wanneer cabo op zwart gaat.

Coolstream HD-1 Neutrino PVR
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...