Ga naar inhoud


veiligste om te Flashen


Gast

Aanbevolen berichten

Citaat:
ls je via utp verbinding hebt , heb je geen serieel nodig , serieel is alleen nodig als je DB niet meer booten wilt. Serieel gaat ook erg langzaam overigens, dus ga voor de normale netwerk aansluiting!

Ik zou als ik jou was gewoon via een ftp programma gaan flashen ipv die dreamupLaN , dan weet je tenminste ook zeker dat die image goed in je dreambox komt. Oftewel een image downloaden op je pc, deze hernoemen in root.cramfs , deze root.cramfs file uploaden via ftp naar /var/tmp en dan op je dreambox naar settings/advanced, manual update gaan.

En als ie klaar is ff de 3 knoppen op de voorkant indrukken (=reset) en als het dreamlogo op het display tevoorschijn komt, dan de linksboven knop ingedrukt houden totdat je "flash-erase" op het scherm ziet tevoorschijn komen.

 

Zo zou het moeten lukken, en is mijn inziens veiliger als via DreamUpLaN .

 

Als dit echt wat hierboven staat veilig is ga ik dat zo morgen doen met mijn nieuwe dreambox.

Maar wat is nou werkelijk de veiligste manier om te flashen, want ik wil eigenlijk niet met gevaarlijke problemen komen te staan zoals jtag enzo, want daar zou ik echt niet uit komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


ok thanx, dus dat is de veiligste manier????? wel de langste he?? Wat vind jij van die manier wat erboven wordt uitgelegd, is dat wel een betrouwbare methode(handmatig)??????

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
ik rename um ook altijd naar root.cramfs en FTP hem naar de temp map. ik heb mijn DB al vaak geflashed en het is nog nooit mis gegaan op die manier.

 

Thanx man, ik ga het ook zo doen, want ik ben het ook zo gewent (deed het ook zo met mijn xbox.

Kan gewoon via flashfxp toch?????

Oh ja moet ik ook na het flashen op de flash erase knop drukken met deze manier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

vreemde verklaring.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Anyways ik zal nog een hint geven : Zorg dat de image die je download niet als een .img file online staat maar als een zip of rar. Deze hebben namelijk een error-check als je ze uitpakt, zodat je in iedergeval zeker weet dat er geen fouten in je download zitten. Dit wil namelijk wel eens voorkomen als je een .img file rechtstreeks van het internet haalt. dan denk je dat je alles goed hebt gedaan, en dan nog wil je box niet booten omdat de download niet helemaal goed verlopen is en je dus een 'halve'image erin zet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik probeer het. Via de null modemkabel kunnen bijna geen fouten in de DB komen.

Via UTP is dat wel mogelijk.

mvg
olav12


Wat DreamupLan betreft geef ik je gelijk. Maar met ftp-en geloof ik niet dat er zo gauw fouten zullen optreden, ik denk eerlijk gezegd dat de handmatige update veiliger is, mits de dreambox stabiel genoeg is om deze update tot een goed einde te brengen. Misschien dat iemand met meer "flash" ervaring dit kan bevestigen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...