Ga naar inhoud


Aarding


Gast Looking

Aanbevolen berichten

Ik heb deze vraag al een klaar gesteld, maar helaas geen oplossing gekregen.

 

Ik heb een Skystar 2 aangesloten, als ik de buitenkant van de kabel of connector vasthoud en ik pak iets vast (bv een andere ontvanger), dan voel ik heel duidelijk spanning. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" /> De spanning is zelf zo erg dat je er erg van schrikt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

Het is geen 220 volt maar wel een hoge ampere.

Is dit een geval van aarding of krijg ik gewoon echt een stroomschok.

Link naar reactie
Delen op andere sites


He hoi,

 

Tja, om hier een duidelijk antwoord op te geven is erg lastig omdat ik de situatie niet ken.

 

Laat ik allereerst even zeggen dat t geen hoge stroom is die je voelt. Dit is spanning. Als t n hele hoge stroom zou zijn dan was je nu waarschijnlijk dood geweest.

 

Het is namelijk zo dat een kleine stroom van enkele milliampere's al voldoende is om je hart stop te zetten.

 

Maar goed, je zegt dat je een spanning voelt wanneer je de connector aan de achterzijde van je skystar2 ontvanger beetpakt. En dan met name als je ook nog een chassis van eenander apparaat aanraakt. Waarschijnlijk heb je ergens een potentiaalverschil. Dit zelfde effect heb je als je bijvoorbeeld aan de achterzijde van je TV de coax aansluiting beetpakt en daarna de coaxconnector van de kabel die nog in de wandcontactdoos zit. Wat je hier dan voelt is 110V.

 

Als je een beetje technisch bent of een technisch iemand in je kennissen kring hebt die beschikt over een DMM (digitale multi meter) dan zou je eens kunnen meten aan de achterzijde van je skystar2 connector.

 

Dit verschaft iets meer duidelijkheid. Heb je je PC trouwens op een geaard stopcontact aangesloten? In veel oude huizen beschikken veel slaapkamers nog over ongeaarde wandcontactdozen. Tegenwoordig is het verplicht om je huis volledig te voorzien van geaarde wandcontactdozen (nieuwbouw) Als de kast van je PC onder spanning komt te staan op n ongeaarde wandcontactdoos zal je aardlek daar niets van merken (als je die dus al hebt) en heb je kans dat je kast van de PC dus onder spanning staat.

 

groet,

 

Gosse

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry voor het stroom en spanning verwisseling.

 

De spanning komt niet van de skystar of pc, het moet dus van een andere satellietonvanger komen (Manhattan)

De pc is dus niet de bron, maar het doel of het kontakt met aarde. Het zit wel op een randaarde stekker. De spanning komt van de buitenmantel en niet van de binnenkern. Ik ga proberen om de Pc extra te aarden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de boel goed ge aard hebt dan zal je geen last van spanning verschil moeten hebben. Hier heb ik alles geaard en kan gerust alle coax kabels vast houden.

 

Is je pc goed geraard ?

Zo ja dan hoor je geen schok te krijgen waneer je computer en de kachel vast pakt.

 

Je LNB kan ook geen spaninngen verschillen veroorzaken of wegeleiden dus die kan niet de boosdoener zijn. Het zal wel via de tweede ontvanger gaan

 

Nee, niet de ontvanger is de schuldige maar het gene wat er op aan gesloten is. Denk aan de tv en die coax van de kabel bedrijf naar je tv als je die hebt.

Die coax kabel van de kabel tv veroorzaakte bij ons grote spaningen verschillen. Daarom hebben we die kabel met de aarde verbonden (wat eigelijk niet mag) vonkte lekker en daarna hebben we helemaal geen last van aardverschillen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />.

Komt doordat de kabel bedrijfen hun kabels niet fantsoenlijk aarden waardoor je de ardverschillen van de hele wijk op die kabel komt te staan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />.

 

Mog je er niet uitkomen laat het dan even horen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is je PC via een randaarde-stekker aangesloten?

Zo niet, dan kan via capacitaire effect 220 Volt wisselspanning op de aarde van de PC komen te staan.

Dus PC goed aarden.

 

Freeck

Homecast HS5101CI + Samsung LE46A856 + HTPC: Gigabyte MA78GM-S2H, HD S3200, CI Homecast, Terratec USB HD + USB CI

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...