Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

HUMAX 5400 plots geen beeld.

Aanbevolen berichten

Gast

Tot voor kort had ik 85% level, en rond de 80% quality, en goed beeld hier, op OPTUS B3.

Van de ene dag op de andere heb ik nog steeds 85% level, maar 0% quality, dus niets, geen beeld, nada.

Een andere LNB hetzelfde, en er staat 17.5 V op de coax bij de LNB. De schotel (90 cm) staat eigenlijk wel goed, iets draaien en/of op en neer en level zakt weg.

De 5400 is niet gepatched, origineel, hoewel wel de loader H2.08 erin zit.

Wie kan mij nog iets nuttigs vertellen? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

PS: ik vind een opmerking dat de HUMAX naar de eeuwige jachtvelden vertrokken is, geen nuttige opmerking! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

Het lijkt mij dat de HUMAX naar de eeuwige jachtvelden vertrokken is..! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Zal ik dan toch maar een zinvolle opmerking plaatsen..?

 

Je moet namelijk wel een paar meer gegevens plaatsen om de fout op het spoor te komen.

Kan het zijn de het programma dat je wilt zien de transponder verlaten heeft..?

Ontvang je nog wel andere programma´s en/of andere satellieten..?

85% signal level zegt niet zoveel. Dit is niets anders dan de "druk op de waterkraan". Is bij iedere LNC anders.

Heeft de provider zijn uitzend-parameters veranderd.

Dus wat meer informatie zou wel zinvol zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Klinkt als een probleem dat ik ook heb gehad. Bleek bij mij nog enkel om een bepaald gebied te zijn in de frequenties. Ik heb toen mijn LNB vervangen en had weer geweldig ontvangst.

 

Bekijk deze thread maar eens.

 

Gr. Philihacker

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ik keek via de OPTUS B3 (152 E) naar BVN (FTA) maar heb nu niets meer.

Ook alle andere zenders geven hetzelfde beeld, niets dus, wel level, geen quality, zoals TRT, Korea, Trinity, medical TV....

 

Ga ik naar de OPTUS B1 (160 E), waar ik altijd naar de lokale filmkanalen kijk, is ook hetzelfde: vergelijkbare levels.....geen quality, dus beeld zwart. Daar staan alle loklae uitzendingen van australie, zoals sport- en filmkanalen.

 

Van een collega hier zijn LNB geleend een avondje, ik nog steeds niets, (hij de mijne, hij wel beeld) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

heb je dit alleen op je humi of ook op je toppie 4000 ?

 

vermoed bijna dat er iemand tegen je schotel aan is gelopen

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Mijn toppie 4000 staat in Nederland, dus helaas geen vergelijkings materiaal.

 

Kan/mag helaas niet de HUMAX bij collega thuis aansluiten. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

heb je bij het draaien aan je schotel ook hem een beetje gekiept de elevatie lijkt veranderd

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

probleem is inmiddels opgelost......of eigenlijk, niet helemaal waar, maar weet wel nu waar het aan ligt.

Ontvanger inmiddels kunnen testen bij iemand anders, bleek perfect te werken.

Hoe het komt, weet ik niet, misschien vandalen, maar de arm waaraan de LNB vast zit, is krom. Je ziet een knikje zitten. Hierdoor zit de LNB niet helemaal in het brandpunt. Kwam er achter bj nader onderzoek, die LNB hing er wel heel raar bij. Weer enigszins recht gebogen, nu wel weer ontvangst, maar lang niet wat het geweest is, veel blokkerig beeld.

 

Gegroet,

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

tja schotel vervangen zal de beste oplossing zijn want als het brandpunt steeds verkeerd ligt kan je ze toch nooit optimaal afregelen hé voor de kost ervan moet je het niet doen kost niet zo veel hé gewoon doen!!.

 

Koostronics <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ik heb zondagmiddag ongeveer 3 uur zitten rotzooien om die *%#^!&^ LNB goed te krijgen, maar niet echt lekker. Uiteindelijk brak de steun door het vele buigen ook nog half.

Dus maandagmiddag maar een nieuwe schotel gehaald, en weer perfect beeld. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Het blijkt dat een kat hem gebruikte als opstapje, maar ik de schotel nu ergens anders neergezet, dat pokkebeest.

Gegroet verder...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.