Ga naar inhoud


mijn eerste ervaringen met de dreambox


droompje

Aanbevolen berichten

Sinds een week of twee heb ik nu naast mijn echostar 3600 VIA en mijn nokia mediamasters (4 stuks) ook een dreambox 7000S met 120 GB harddisk, ik heb de dreambox met name gekocht om aan mijn pc te hangen en films op te nemen. Als ik eerlijk ben is hij toch enigzins tegengevallen. Na het installeren van de Ronald image ben ik tegen meerdere problemen aangelopen. Instabiele netwerkverbinding bij het opnemen geen goede synchorinisatie tussen video en audio files met het installeren van de gutanimage van 05022004 behoren deze problemen gelukkig tot het verleden. Toch als je kijkt naar de bediening en gepresenteerde menuschermen ben ik van mening dat het hij absoluut niet opkan tegen de echostar. Natuurlijk heeft ook de echostar zijn nukken bijvoorbeeld in combi met de mm en penta maar sinds ik tetra 1.0 gebruik draait deze zonder problemen, Ik ben absoluut blij met mijn dreambox als tweede ontvanger in de hobby ruimte maar als hoofdmachine zijn er zeker ook qua bediening betere machines bijvoorbeeld de echostar, ik realiseer mij best dat dit hier vloeken in de kerk is aan de andere kant een kritisch geluid moet ook kunnen.

Gr,

Droompje

 

(2 maal EVO Enfinity Xcombo +, Echostar1.20 draaibaar met jaguer positioner, triax 0,64 met quad lnb, Viasat 78cm met 3 keer quad lnb)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Natuurlijk moet dat kunnen. Ik ben het met je eens dat de Dreambox niet perfect is. Timeshifting vind ik zelf een stuk minder sterk dan bij de topfield, maar ik vind de dreambox over het algemeen zelf wel een stuk beter dan welke echostar of topfield dan ook.

Ik heb zo'n beetje alle echostars en de beide topfields mogen proberen en er komt er geen een in de buurt van de Dreambox.

Zo heeft een ieder gelukkig een eigen mening en zolang je die van elkaar kunt respecteren en ze netjes formuleerd, zullen discussies altijd aangenaam blijven <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

komen er dan betere menu's aan? denk eens aan de epg functie, het bedienen van tv, video, audio e.d. de 2200 heeft vlgs mij een andere menu structuur dan de 3600 de 3000 die mijn buurman heeft vindt ik persoonlijk ook minder dan de 3600, overigens ik ben niet ontvreden over de dreambox maar vind wat ik nu ervaar een echte hobbymachine en niet een machine voor het gehele gezin.

Gr,

Droompje

 

(2 maal EVO Enfinity Xcombo +, Echostar1.20 draaibaar met jaguer positioner, triax 0,64 met quad lnb, Viasat 78cm met 3 keer quad lnb)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ervaar nog maar eens een paar weekjes dan praat je wel anders.

==========================
Inderdaad, ik had hem nog maar 5 weken en heb toen maar de tweede aangeschaft.
Waar is het einde ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />
Óndanks enkele kleine probleempjes die ik in het begin had vind ik het een geweldige electronische zandbak, waar je leuk in kan spelen.
Met dank aan alle image- plugin- en emu makers die ons zo lekker door de wintermaanden heen loodsen, en dan ook nog vooruitgang boeken met de nieuwe software.
Mijn persoonlijke opvatting is dat deze box mij niet gauw zal gaan vervelen, en denk dat er in de laatste maanden zoals ik gelezen heb al veel verbeterd is.

Ruud
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Waar is het einde ?

 

Ik ben het helemaal met jou eens. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

De begrenzing zit voor het overgrote deel in de software.

Dit beloofd nog het een en ander voor de toekomst. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
maar vind wat ik nu ervaar een echte hobbymachine en niet een machine voor het gehele gezin.


Precies! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> en dat is wat hier ookal zo vaak gezegd is in dit forum: het is een magnifieke hobby-machine en je kunt er zooooo ontzettend veel leuke dingen mee doen. Voor een machine voor het hele gezin (denk ik dan..) had je beter voor iets anders kunnen kiezen. Maar ik weet zeker dat je er nog veel plezier mee zult beleven <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...