Ga naar inhoud


DRINGEND op zoek naar hulp!


Gast nachos

Aanbevolen berichten

Helloo!!

 

Ok, ik zag de bui zo wel aankomen, maar m'n koppigheid heeft weer eens gewonnen: ik moest zonodig m'n Aston Simba 202 patchen en kijk nu es: het loopt mis!!

Het zit zo: sinds een tijdje was ik al op zoek naar een geschikte firmware voor de patch van m'n Simba. Ik heb nu eindelijk een aangepaste kabel, materieel gezien is alles OK. Maar: ik heb blijkbaar niet alles 100% begrepen, ondanks de veelvuldige hulp die ik hier van jullie reeds kreeg. Ik zet even de problemen op een rijtje:

1: Wat is het verschil tussen een .txt file en een .s19 file???

2: Hoe moet ik de file noemen die door de loader gevraagd wordt?

3: Lukt de patch ook met de MS-Dos commandos onder Windows (ik heb namelijk een probleem: om de één of andere reden kan ik géén geldige Windows-opstartdiskette maken met m'n XP, dus moest ik het anders proberen. Heeft iemand toevallig de files van een geldige opstartdiskette)

4: In sommige handleiding die ik heb gevonden heeft men het over een Bootfile die moet toegepast worden. Hoezo?? Onder welke vorm?? Op welk moment???

5: Alle handleidingen die ik vond zijn al vrij oud en behandelen vooral de Xena. Kan iemand me beschrijven hoe de patch bij hem is verlopen en hoelang dit duurde.

 

Want het zit dus zo: ondanks al de vragen waar ik nog mee zit ben ik toch al beginnen patchen en het lukt totaal niet. ten eerste: de eerste lijn tekst die ik te zien krijg na het invoeren van de naam van de gebruikte file zegt: "2CS line checksum ERREURloads3 = LDS_ERROR_CHECKSUM"

Daarna loopt het ding wel door, ik krijg na een minuutje LOAD op het Simba scherm en daarna: urenlang hetelfde menuutje dat doorloopt, nl.

BOOT LOADER Serial/Air V4.1

Boot Sload: 1

APP Sload: 2

APP Bload: 3

run appli: 4

debug mode: 5

>

?

 

Zo, dat is de toestand op dit moment! Kan iemand me zeggen hoe ik dit tot een goed einde kan brengen????

 

Bedankt!!!

Nachos

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hey Satm8,

 

Da´s wel een hele boterham dat je nu opvraagd...

antwoord op vraag1:Bij de ene loader vraagt men een TXT-file en de andere een S19.hangt af welke loader en/of patchmethode je toepast.

antwoord op vraag2:idem antwoord als vraag 1

antwoord op vraag3:blijf ik je eventjes schuldig

antwoord op vraag4:zie vraag 1 en 2

antwoord op vraag5:mijn eerste patching duurde anderhalf uur en nu na 3jaar met veel geluk een half uurje.

Verder zou ik willen vragen onderaan de topic bij zoeken eens patchen te typen en alles te lezen wat erover is geschreven.

Wedden dat je er heel wat wijzer gaat worden!!!

Nogmaals het is niet dat ik U niet wil helpen maar ik kan U verzekeren dat er enorm veel mensen met deze vragen hebben gezeten en achteraf en nu leren wij nog van deze mensen,dus vraag is wie is dan de leek????

 

Succes en als je nog vragen hebt vuur af nadat je de topic serieus hebt gelezen.

 

Groeten van de echte Patsat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo!!

 

Bedankt jongens!! M'n Patch is goed gelukt, de Funcard draait naar believen, geen bugs! Inderdaad, ik had een probleem met de FAT32 indeling van m'n HD, en de rest van mijn problemen zijn mede dankzij diegenen die hier hebben geantwoord opgelost!! THANKSSSS! Nu nog één probleem: ik ontvangnu ongeveer alle Franse betaalkanalen, en ook een paar Italiaanse en Zwitserse en Oostenrijkse, (uiteraard enkel voor "educatieve" doeleinden!) maar... nog altijd geen Nederlandse!!! Iemand enige tips ????

 

Bedankt!!!

 

Nachos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...