Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

cpu belasting 100 %

Aanbevolen berichten

Gast

Mijn PC draait met Windows XP-PRO. Sedert enekle dagen heb ik volgend probleem : telkens als ik iets aanklik op het bureau-blad (bv. verkenner) loopt mijn PC vast. In "taakbeheer" zie ik dan bij processen dat Explorer op 95 % of meer staat. DE CPU wordt dan voor 100 % belast. Ik kan dan slechts voortwerken door explorer te beëindigen en via "nieuwe taak" iets te selecteren. Mijn drive werd op alle mogelijke manieren getest op virussen en spyware. Niets te vinden. Microsoft zelf geeft eigenlijk geen oplossing voor dit probleem. Denkelijk ben ik niet de enige. Via Google vind ik vele gelijkaardige, maar een sluitende oplossing, neen. Heeft iemand ook iets dergelijks tegengekomen? Graag een reactie met eventuele oplossing.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

Het lijkt erop dat er toch een of meerdere processen zorgen voor een constante processor belasting. Formatteren en opnieuw installeren en dan eens testen of ie gelijk weer de fout ingaat (dan is het de hardware ergens) en alsie dan goed is, direct de laatste updates bij Microsoft weghalen, virusscanner installeren en hopen dat ie daarna weer lekker draait.

 

Mocht het allemaal niet baten dan zou ik eens checken of het geheugen niet een deukje heeft opgelopen.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Zou het niet volstaan eens XP er gewoon bovenop nog eens te installeren, (dan hoef ik alle programma's en documenten niet te backuppen)?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Je kunt ook proberen alles te defragmenten. Momenteel heb ik hetzelfde probleem, het een na de ander loopt vast. Het begint wanneer ik een mpeg met windowsmedia player afspeel.

Als dit gebeurt dan ga ik me afmelden en opnieuw aanmelden.

Heb eerder hetzelfde gedaan wat ozzo voorstelde en toen bleek het aan mijn internetverbinding te liggen. Als ik Outlook opstartte begon het gedonder. Duurde ca. 5 min. voordat dit programma was opgestart.

Misschien is systeemherstel ook wel een optie.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

heb je nooit eens de prioriteit verandert van dit proces?

dit staat normaal op (normaal)

en heb je geen download manager aktief hier kan het ook nog wel eens aan liggen.

en anders eroverheen install ben je het vlugste klaar

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Windows XP kun je er niet overheen installeren. Het enigste wat je kan proberen is om Service Pack 1 opnieuw te installeren, of een herstelpunt terug te zetten.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

CTRL ALT DELETE en dan eens kijken onder het tablad processen wat er nu zoveel vreet.

Wellicht heb je het probleem zo gevonden, ander zou je dat cpu vretende procces lam leggen en kijken of je systeem verder stabiel is.

 

Suc6

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik had zelfde probleem een tijdje geleden, ik wou toen een patch via Kazaa binnengehaald installeren. Het systeem zat toen ook continu op 100%. Controleer eens 1 voor 1 door middel van CTRL+ALT+DEL in de taskmanager programma's te beëindigen in het procesen gedeelte.

 

Zoek eens in deze forum, als het goed is staat er wel bij welke progiie het was.

 

Bij mij gaf diverse virusscanners ook niks tezien maar het was wel degelijk een Trojan..Bitware heeft het toen wel gevonden.

 

 

---------

 

Ik heb gezocht naar mijn eigen berichten, het programma dat voor de 100% belasting zorgde heette iosdt.exe. Kijk eens of dit of iets wat erop lijkt mee gestart wordt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dit heb ik dus ook telkens....!!

Ik heb heb eens in taskmanager gezocht...enu het blijkt een programma, -cq exe-file spoolsv.exe te zijn?? wat kan ik hier aan doen.

verwijderen lukt niet. Windows xp geeft aan dat de toegang wordt geweigerd.

 

wie kan mij helpen??

of wat zorgt ervoor dat dit de cpu belasting op 99% zet.....

 

Bassie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Veilige modus opstarten, dan in het taakbeheer het spul platleggen.

 

Lukt dat niet dan System Mechanic even opzoeken (20 dagen op proef) en de boel even opschonen. Je zult dan ook direct merken dat je PC vele male sneller is geworden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat is je printspooler, mischien recentelijk een servicepack op je pc gezet??, sommige printerdrivers zijn hier niet echt gelukkig mee. download de nieuwste printerdivers eens voor je printer (of gebruik de standaard MS drivers als die ervoor zijn) of deiinstalleer het servicepack eens en zie of het probleem zich dan nog voordoet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor je snelle antwoord. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Maar kan het geen kwaad? Het bestand spoolsv.exe staat namelijk in windows/system32/.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

Groet bassie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Veilige modus opstarten, dan in het taakbeheer het spul platleggen.



Ik zou de printerspooler niet zomaar ff weggooien, lijkt me niet echt verstandig..... Als je hem dan toch zonodig uitschakelen wilt dan kun je beter bij je services de printspooler stoppen en hem op handmatig opstarten zetten, verwijderen zou ik zeker niet doen!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Je kunt toch ook de service van de print spooler stoppen?

 

Kijk bij Administrative tools, services.

 

Groeten,

 

Houbie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie...?

Maar ik word er niet echt wijs uit..

elke keer als ik xp-pro opnieuw opstart geeft het programma spoolvs.exe 99% cpu

waar kan ik dit mee stoppen, zonder dat ik mijn print-functie verlies?

administratietools?... waar kan ik dit vinden... en is het probleem dan verholpen(ook als ik xp opnieuw opstart??

 

Thanks

bassie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.