Ga naar inhoud


gevoeligheid tuner


jaapvp

Aanbevolen berichten

hallo allemaal,

 

er is al heel veel geschreven en er wordt vooral geklaagd over de matige gevoeligheid van de tuner. nu is het bij mij zo dat ik met een visiosat bisatellite met 3 LNB 's uitgericht op Astra1, astra2 en hotbird toch niet alle transponders ontvangt. met name astra2 laten de bbc's zich in mijn geval niet vangen.

nu lees ik in andere m.n. de duitse message boards dat dit vooral zou liggen aan de tunerdriver, want met een ander fabrikaat ontvanger (b.v. een humax) worden veel meer services ontvangen. dit uiteraard zonder gedraai en gezwaai aan de schotels.

wat denken jullie hierover?

 

groet, jaap

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik heb dezelfde configuratie en ontvang alle BBC zenders perfect. (behalve bbc prime). Ik heb alle LNB's op een hoogte van 0 mm staan (zie beschrijving van schotel).

Ook de gradenaanduiding rondom de LNB staat op 0 graden.

Op alle zenders perfect beeld. Aan de kwaliteit van de LNB's zal het ook niet liggen want die van mij kosten € 12,50 per stuk. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

maakt niet uit wat ze kosten, maar meer hoe gevoelig zijn ze, hele dure lnb's kunnen een slecht resultaat geven, zelf heb ik de beste ervaringen met invacom, al heb ik ook hele goede ervaringen met de goedkope alps. Met Goldenstar heb ik mindere ervaringen m.a.w. het kan wel degelijk aan de lnb liggen, zowel qoa afstelling t.o.v. de schotel als zijn gevoeligheid.

Gr,

Droompje

 

(2 maal EVO Enfinity Xcombo +, Echostar1.20 draaibaar met jaguer positioner, triax 0,64 met quad lnb, Viasat 78cm met 3 keer quad lnb)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tuner is naar mijn mening wel gevoeliger dan mijn humax5400.

Uitrichten via mijn humax dan gaf mijn dreambox minder zenders. Nu is hij uitgericht via mijn dreambox en beide geven alle zenders probleemloos. LNB 0.6 of 0.3 gaven gelijke resultaten. T'is gewoon een kwestie van goed uitrichten.

Met 1 aparte 1 mtr schotel op Thor geeft de humax wel meer kanalen, B.V. de zender BBT, de DB heeft last van een boom bij de buren en geeft constant blokken of zwart beeld. Dus de hummie kijkt erdoorheen en de DB niet.

Octagon SF8008m - Wave Frontier T90 - 1.20Mtr no name.

30 W - 0.8 W - 4.8 E - 7 E - 9 E - 10 E - 13 E - 19.2 E - 23.5 E - 28.2 E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...