Ga naar inhoud


stilstaand beeld


Gast patsie

Aanbevolen berichten


Dat kan verschillende oorzaken hebben.

't Gebeurt vaak als 't signaal zwak is. Dit kan zijn omdat de schotel slecht staat uitgericht of omdat 't heel hard waait.

't Kan natuurlijk ook een hardware of software fout zijn. Als 't nog steeds gebeurt wanneer je je dreambox helemaal hebt uitgeschakeld en opnieuw aangezet dan is 't waarschijnlijk 't signaal.

 

Als 't gebeurt bij nederlandse zenders, kijk dan eens of 't ook gebeurt bij RTL4 en 5. Die hebben een sterker signaal dan bv. Net5 en SBS6 dus zullen niet zo gauw problemen hebben.

 

Kijk ook eens naar 't signaal niveau (Bv in Dream/Info/Streaminfo/Pagina 3). Als de SNR rond de 60% of lager zit dan is 't waarschijnlijk een signaal probleem.

Als je hier kijkt tijdens 't stilstaan van 't beeld en de LOCK en SYNC staan niet 'aan' dan is 't ook een signaalprobleem.

Als dit voortduurt heb je misschien een probleem met je LNB of de aansluiting erop. Misschien is er water ingekomen of de boel een beetje verroest. Schoonmaken en goed vastzetten is dan de boodschap. Check meteen even de aansluiting aan je dreambox.

En als laatste: Als je 't signaal via de loop op de achterkant doorvoert naar nog een sat. ontvanger dan kan dat 't signaal ook teveel verzwakken. In dat geval kan je er een signaal versterker (Wel voor sat! :-) tussenzetten.

 

Zo - als 't hier niet tussen zit dan heb je misschien wel een slecht image of een defecte box, maar dit zal je in ieder geval een eind op weg moeten brengen.

 

Succes,

Steven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...