Ga naar inhoud


Digital 1200 CI kanalen lijst


soepkip

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Heb sinds kort zo'n El Cheepo Digital 1200CI ontvanger gewoon ff voor de spielerei... Toevallig iemand die een kanalen lijst heeft waar niet eerst 60 duitsers vooraan staan maar gewoon NLD 1,2,3 RTL4 enz ??? Enne krijg m'n motor nog niet aan het draaien maar dat zal wel aan mij liggen. Snap geen F.CK van die duitse handleiding.. Apparaat heeft toch een CE merk dus er zou een NLD handleiding bij moeten zitten... Niet dus.

 

Wat me al wel gelukt is, is de firmware updaten via de satelliet, verder staat er op de site van de duitse importeur (satmedia) wat W-tjes ervoor een puntje en dl erachter Op die site dus staat wat software om de kanalen te editten en ook de laatste firmware. Iemand nog iets anders gevonden..? Ben benieuwd of er nog anderen hier ook nog wat interessants gevonden hebben. Is deze tuner een kloon ergens van ??? wie weet is er voor de kloon wel genoeg software en een kanalen lijsten voorhanden.

 

Groeten, Soepkip.. TOK

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wil er een matrix reloaded inzetten, die zit nu nog in mijn Hyundai. De Digital is gewoon hier voor op de hobby kamer met een klein schoteltje en 2 lnb's erin.

 

Denk dat ik dan maar gewoon een favorieten lijst ga maken.

 

Verder staat ni de handleiding ook niet wat voor een RS-232 kabel je nodig hebt. Ik vermoed een nul-modem kabel net zoals bij de hyundai.. alleen krijg ik de editor nog niet aan het communiceren met de tuner, of eigenlijk de tuner niet in de juiste mode.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

He soepkip heb je al een andere editor gevonden dan de peditor...

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> [color:"red"] [/color] stuur dan effe door ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Hallo Is er niemand meer die ook dezelfde app.

heeft gekocht als ik.

Digital 1200 + Matrix Reloaded.

 

Kan iemand mij iets vertellen over zijn ervaringen.

Bij mij werken de nederlands zenders niet en Multivision en TPS kanalen gaan soms weg !!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

 

Je zou gewoon kunnen proberen de loader, editor, key progger etc v/d SFT2000 te proberen..

Hiervoor gebruik je inderdaad 9 pins rs232 0 modemkabel.

 

Succes, Erik

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Goed, ben inmiddels al wat wijzer geworden mbt dit app.

Heb er een gisteren geinstalleerd bij een collega van mij met een as/hb schotel erbij. (monoblock)

Volgens de dealer zeggen, had hij de kanalen er al ingezet cq de ontvanger laten scannen.

 

Nou, prachtig.. echter na het aanzetten en controleren v/d ontvanger bleek zoiezo er geen enkel kanaal in te zitten.

Hierop factory reset gedaan, poef.. daar is de fabriekslijst weer met inderdaad div. duitse kanalen via astra 1 vooraan in de lijst.

 

Ok.. prima, nou.. laten we dan maar zorgen binnen de instellingen dat lnb 1 de hotbird wordt en de lnb 2 de astra. Grappig, maar alles wat je ook probeert aan te passen en te saven levert uiteindelijk niks op !

Vervolgens poog je dit opnieuw en wanneer je de kanalen opnieuw gaat scannen via beide koppen, krijg je alles te zien. Maar, druk op het knopje 'sat' en je ziet het volgende :

 

1. astra

2. hotbird

3. turksat

1. hotbird

2. astra

 

LET WEL : de nummers staan voor schotel of lnb nr. !

Kies je dus de eerste astra zie je niks, kies je de onderste astra.. heb je beeld ?! (logish !)

We hebben de dealer uiteindelijk opnieuw de firmware in de ontvanger laten zetten en alles opnieuw gedaan. Nu staat alles zoals het zou moeten zijn. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Oja, nog 1 opmerking.. 'pssst' De ontvanger werkt net zoals de SFT2000 van digitallworld zonder kaart. Key erin proggen is voldoende. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Tot zover, toch wel fraaie ontvanger met wat kleine kinderziektes...

 

Erik

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, dr zitten gewoon 2 CI-sloten in. Als je daar een MR inpropt en die via de software van sleuteltjes voorziet, dan doet ie het gewoon.

 

MAar wat een ongeloofelijk RUK programma is dat PEditor zeg. Meerdere kanalen tegelijk verwijderen gaat nog wel, maar verplaatsen in de zenderlijst..ho maar. Stuk voor stuk verplaatsen. Ik heb er nog een muisarm van. Heb me al suf gezocht naar een andere editor, maar die schijnt niet te bestaan. Editors van SFT2000 werken ook niet helaas.

 

Overigens is de MR wel vrij instabiel in deze receiver. Klapt er regelmatig uit en dan heb je weer even "Scrambeld" boven in beeld staan. Even zappen lost het probleem wel op, maar het isvrij irritant als je ietz zit te kijken

 

Ook iets raars is dat de mijne soms de Radio en TV kanalen doorelkaar gooit.wat daar de oorzaak van is heb ik nog niet kunnnen achterhalen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eric, bedoel je dat bij jou de SFT2000 SF wel werkt ? Zo ja, heb je dan een linkje voor me of mail het even door als je zo vriendelijk zou willen zijn

teknobass2000@yahoo.com

 

TIA !

 

wacht ff..met dat het bij mij niet werkt, bedoel ik dat ik de door Peditor uit de receiver gedownloade en opgeslagen .bin bestanden niet kan openen.ok, kan me voorstellen dat dat niet gaat.

 

Maar volgens jou kan je dus met de SFT software de receiver ook uitlezen. Kun je dat bevestingdn, voordat ik mn receiver naar de eeuwige satvelden blaas (weet wel niet of dat zowiezo kan, maar veiligheid voor alles)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee.. dat bedoel ik niet. Heb een 1200 bij een collega geinstalleerd, Wat mij daarbij opviel is dat bijv. een educatief kanaal zoals multivison en mtv france (viacess codering) het meteen al deden. Ik had geen kaart in de schijnbaar aanwezige kaartlezer en ook geen kaart in de aanwezige ci magic module !

 

Ofwel, hier is dus gewoon een key in geplaatst.

Natuurlijk bevestigde de satboer alhier dit NATUURLIJK niet.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Ik ga morgen met de errug simpele editor aan de gang en ook met de loader voor de firmware. Heb hier 3 versies gevonden.

 

ff googlen en op zoek naar skyplus (de bakker v/d ontvanger?)

 

Succes, Erik

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja sorry hoor heb ook zo'n digital 1200 ci 2x

met mm en penta 1.09 of 1.11 met canaal digitaal kaart nou werkt uitstekend bij mij

 

heerlijk machientje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...