Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
elektrik

verward met xp

Aanbevolen berichten

ik heb een tijdje 2x windows xp gedraait op 2 aparte partitieties maar omdat de ene niet meer nodig was heb ik deze via mijn andere windows xp heel de partitietie verwijdert. maar nu zat ik nog met het probleem dat ik in het begin tijdens de opstart nog moest kiezen. dus ik dacht even win xp cdtje erin en verwijderen maar met gevolg dat ik nu niet meer op de andere partitie kan met de xp die ik wel nodig hat. wat kan ik doen om deze terug te gebruiken?

ik heb intussen weer een win xp op een andere partitie geinstalleerd om zo mijn andere bestanden te benaderen maar dit lukt niet omdat deze met passwoord beveiligd zijn.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

das al iets echter ik weet niet hoe ik dit moet doen, kan iemand dit verduidelijken voor mij? ik heb windows xp home

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Paste die boot.ini eens hier anders, en vertel eens op welke harddisk en welke partitie die xp staat die je nu niet meer kan booten.

 

deze regel toevoegen als je "verdwenen" XP op bv de 2e partitie staat (van je 1e harde schijf) :

 

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Windows XP Professional 2" /fastdetect

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

de xp die ik nodig heb staat op de partitiei met label c

waar ik de andere xp heb opstaan heeft het label d

en de andere is de data en deze heeft het label e

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Oke, dan zou je deze regel moeten toevoegen:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Windows XP Home Edition 2" /fastdetect

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

oke heb ik nu gedaan en mijn probleem is gedeeltelijk opgelost, ik heb de keuze weer op het begin maar hij start niet op ik krijg de melding

 

Windows kan niet worden gestart omdat het volgende bestand is beschadigd of niet kan worden gevonden:

<windows-hoofdmap>\system32\hal.dll

installeer het bovenstaande bestand opnieuw.

 

nu heb ik het bestand opnieuw geinstalleerd maar tevergeefs, ik heb al gekeken op internet en heb dit gevonden "Missing Windows hal.dll file" maar ik versta er niet veel van mijn technisch engels is niet zo supper. ik zal nog even mijn nieuwe boot.ini plaatsen

post-1708-1318257891,5412_thumb.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

probleem opgelost het viel nogal mee, ikhat op de site gelezen dat de boot corupt kon zijn en vandaar de melding dus heb ik hem bekeken en ja hoor de regel die je opgaf zat een foutje in

 

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Windows XP Home Edition 2" /fastdetect

 

moet worden

 

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Home Edition 2" /fastdetect

 

In ieder geval bedankt zonder je hulp was het me vast niet gelukt

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ohh sorry inderdaad Windows XP Home gebruikt WINDOWS ipv WINNT (ik had de regel van een winXP pro gecopierd en de text van het OS hernoemd)

 

Nou gelukkig kun je weer los! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@En als je dit veranderd dan moet je het met kladblok doen en niet in msconfig, de reden is dat hij nu iedere keer msconfig gaat opstarten, want hij heeft nu een "Selectief opstarten" opstart omdat je een wijziging heb gemaakt in de ini file, hij meld dat ook <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" /> dit gaat ten koste van je opstartsnelheid <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

De goede methode is dan ook in de root van C waar de boot.ini staat, dan eerst wel even "alle bestanden weergeven" aanvinken en "systeem bestanden niet verbergen" uitvinken in "mapopties", en dan met kladblok openen en verander dan wat je wilt, wel even de schijf beveiliging er af halen, rechtermuis/eigenschappen.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Sjaak(k)

 

Citaat:
En als je dit veranderd dan moet je het met kladblok doen en niet in msconfig, de reden is dat hij nu iedere keer msconfig gaat opstarten, want hij heeft nu een "Selectief opstarten" opstart omdat je een wijziging heb gemaakt in de ini file, hij meld dat ook

 

Zodra msconfig opkomt even een vinkje zetten links onderin 'dit bericht niet meer weergeven' dan ben je van dat probleem ook af totdat je weer veranderingen via msconfig gaat maken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nou dat is wel zo dat hij het scherm niet meer laat zien maar open dan maar weer eens msconfig en je zal zien dat hij een aangepaste opstart heeft, er is niet voor niks een optie van org boot.ini gebruiken, hij maakt een kopie en die kun je weer gebruiken als je de orginele boot weer gebruikt, het proggramma blijft op de achtergrond draaien, dus vertraging <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

post-1290-1318257891,566_thumb.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Sjaak(k)

 

Als je de pc opstart kijkt hij in de eerste sectoren van je hardeschijf naar je MBR (master boot record). Daar ziet hij of er een bestuuringssysteem bestaat en waar hij die kan vinden. Als je meerdere besturingssystemen hebt hebt krijg je een bootmenu te zien. vervolgens kijkt hij automatisch naar je autoexec.bat , je config.sys en eventueel je Msdos.sys. Hierin staan commando's in tekstformaat die je pc regel voor regel gaat uitvoeren. als een besturingssysteem opstart (in dit geval XP) laad hij de boot.ini die Windows verteld hoeveel harde schijven er in het systeem zitten, uit hoeveel partities die bestaan en of er meerdere besturingssytemen op staan (bootmenu in windows shell).

 

 

Vervolgens worden de win.ini en system.ini uitgelezen die drivers speciaal voor een 16 bits besturingssyteem koppeld aan het XP systeem.

 

Nu begint Windows alle relevante delen uit het register op te starten, metname de basis van het geinstalleerde bestuuringssyteem (inclusief hardware) en alle services. Als toetje start hij nog de registersleutels die eindigen met -run en run-once op.

 

 

Nu komen we even op jou verhaal terug

Citaat:
Nou dat is wel zo dat hij het scherm niet meer laat zien maar open dan maar weer eens msconfig en je zal zien dat hij een aangepaste opstart heeft, er is niet voor niks een optie van org boot.ini gebruiken, hij maakt een kopie en die kun je weer gebruiken als je de orginele boot weer gebruikt, het proggramma blijft op de achtergrond draaien, dus vertraging

 

Dit is een misvating omdat het niet om een programma gaat maar een script met een mooi uiterlijk. Dit zijn alleen maar uitvoerings regels waaraan Windows zich te houden heeft. Je zult hem niet resident meelopend tegenkomen in de taskmanager en ook gebuikt het geen recourcen.

Het is alleen maar een handige grafische shell die een hele lijst aan tekst wat inzichterlijker maakt en makkelijker te bewerken.

Het heet ook officieel heel toepasselijk 'Hulp programma voor systeemconfiguratie'.

 

Ik moet je wel gelijkgeven als je bedoeld dat als je veranderingen maakt in de tabbladen 'services' en 'opstarten' dat het een directe invloed op je snelheid heeft na opnieuw opstarten(positief of negatief) omdat hier o.a. de processen uitgeschakeld kunnen worden of programma's uitgeschakeld die automatisch opstarten (de -run sleutel in je register).

 

 

Begrijp me niet verkeerd, dit is geen kritiek alleen een nuancering van wat jij schreef.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik heb het verandert met de kladblok hoor bij de home edition heb je de mogelijkheid niet voor het aan te passen via msconfig. Ik heb enkel gekeken op msconfig wat er stond maar ik heb de eerste link gelezen en daar stond uitgelegd hoe te wijzigen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.