Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

[DBOX-II] dbox 2 + schotel uitrichten

Aanbevolen berichten

Gast

Gisteren ben ik lange tijd bezig geweest om mijn schotel uit te richten op Thor of Sirius m.b.v. het programma Gorb track (een fantastisch programma trouwens), maar kreeg geen signaal sterkte boven de 25% met mijn dbox2.

 

Als ik Astra probeerde te vinden, had ik hem binnen 5 seconden. Zijn deze satellieten moeilijker te vinden of kan het probleem ook in de dbox2 zitten. Ik kwam namelijk een topic tegen bij dreambox waar stond dat uitrichten met de dreambox lastig is.

 

Wie heeft ervaring met dit probleem of juist niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Kan te maken hebben met inclunatie of declinatie (voor of achterover kantelen van de schotel). Met de info die jij geeft kan nik niet zoveel. Met andere woorden, heeft de schotel op een andere ontvanger wel goed gewerkt, of heb je de schotel nieuw opgesteld, zo ja volg dan even de treat over hoe een schotel uit te richten.

Dit is niet specifiek een deco probleem denk ik. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Laat maar iets horen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

De schotel werkt nu prima , en heeft prima gewerkt, op Astra op mijn dbox2 ontvanger. Maar ik wilde wat andere kanalen ontvangen en wou eens kijken op andere satellieten zoals bijv. Thor/Sirius.

 

Ik heb topics gelezen over hoe een schotel uit te richten en heb met het programma grob track gezien dat de inclunatie of declunateie hoek 30,93 moet zijn voor Thor en 31,15 moet zijn voor Sirius.

 

Ik wil graag weten of deze satellieten moeilijk te vinden zijn of dat er een probleem is met de satfind software in de dbox2 (ook omdat deze denk ik hetzelfde is als in de dreambox, waar dus een soortgelijk topic bestaat).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zoals je het nu stelt is mijn conclusie dat inderdaad je schotel niet goed staat. Over het algemeen moet je sirius als vertrekpunt nemen. Een satfinder (te koop voor plm € 15,-) bespaart je een hoop zoekwerk. Zelf heb ik tot recent een extreme aan een sg-2100 gekoppeld gehad. Na het plaatsen van een dbox, heb ik aan de schotelinstelling niets veranderd, alles werkt zoals het moet werken.

Afhankelijk van waar je woont is een instelling voor de sirius van rond de 32-33 graden nodig. Dus op dat punt zit je misschien al te laag.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik doe als volgt ik heb er de enigma image in zitten en zet de box aan op astra dan draai ik de schotel tot dat ik beeld heb op astra.

de instelling van de enigma staat op go to zero en ik geef de longitude en latitude op van mijn woonplaats.

in 9 van de 10 gevallen heb ik op alle satelieten beeld.

soms moet ik op hispasat de hoek een paar milimeter veranderen om dat die sateliet het verste weg staat.

 

groeten Annagi dbox2 nokia 500 600 2x1 flash [color:"black"] [/color]

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Het betreft hier geen draaibaar systeem. Het is een vaste opstelling welke ik op een andere satelliet wil uitrichten dan Astra.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.