Ga naar inhoud


rtv drenthe investeert voor $1.000.000,00


endurance

Aanbevolen berichten

RTV Drenthe gaat als eerste(lokale)omroep in Nederland gebruik maken van het FX DEKO2 systeem van de Fa Pinnacle. Dit houdt in dat de Drenten een investering doen van 1 miljoen US bij genoemde firma voor het geheel vernieuwen van het huidige montagesysteem, wat nu nog bestaat uit het verouderde Sony Betacam SP systeem.Op 4 juli a.s. moet de verbouwing rond zijn. hier voor meer info. Overigens is dit meer een pressrelease.

 

Persoonlijk vindt ik dat het een grote stap is voor de lokalen. Maar, ze durven tenminste wel en nu nog op de satelliet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Met vriendelijke groeten:

Jan

 

Al sille de bern strie frette, de lytse man sil wille ha

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nee klopt, RTV Drenthe is geen lokale omroep. Maar een regionale omroep. Deze vergissing wordt wel eens vaker gemaakt.

 

En tjah een investering in nieuwbouw / verbouw van radio en TV studio's is nou eenmaal niet goedkoop. En ik kan er van mee praten.

 

Wat wel eens wordt vergeten is dat het maken van met name TV programma's een dure aangelegenheid is. Het is zo vanzelfsprekend, voor een kijker. We zetten die knop om en voila we hebben TV. Maar wat er achterschuil gaat is bij veel mensen niet bekend. En wat er allemaal bij komt kijken.

 

Een ander discussiepunt is, dat het niets zou toevoegen wanneer regionale omroepen te zien zouden zijn via de satelliet. Het zou bol staan van de herhalingen en t voegt niets toe. Geloof me dat alle regionale omroepen best 24 uur per dag TV zouden willen maken. Maar daar is nu weer geen geld voor. Dus blijft t bij Nieuws en Variaprogramma's.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja wij moeten de TT toch wel een beetje netjes kunnen beknippen en beplakken.

 

kost wat maar dan hé je ook wat.

 

 

regionaal nieuws op de sattelite zou ik wel toe juigen.

 

groet cobes

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
En tjah een investering in nieuwbouw / verbouw van radio en TV studio's is nou eenmaal niet goedkoop. En ik kan er van mee praten.

 

Kijk, daar verdien ik nou mijn brood mee.

Jammer voor TV Drenthe dat ze niet verder gekeken hebben dan hun neus lang was... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

en ze moesten bezuinigen zelfs een presentator die 10 eurie in het uur koste moest eruit, en dan wel dit aankopen ja lekker logisch <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat Gerard best wel verder heeft gekeken dan zijn neus lang is. Natuurlijk is Av*d een instituut op het gebied van editing. Maar ook best wel een redelijk duur instituut.

 

Zo heeft Omroep Flevoland gekozen voor het montagesysteem Newsedit van de Gr*ss V*ll*y Gr**p. Overigens staat daar ook nog een Av*d set nast voor de zwaardere variaprogramma's

 

Ik denk dat tegenwoordig de manier van beslissingen nemen wat betreft de aanschaf van een editing sysyteem afhangt van een aantal factoren:

 

A: De mogelijkheden van het systeem bijv. Centrale opslag op een NAS. B: De Prijs. C: De mogelijkheid tot het kiezen van een systeemleverancier die een totaalpakket kan aanbieden. D: De werkwijze die men wil nastreven. ( tijdwinst met bijv. het herdigitaliseren van ruw opgenomen materiaal naar een edit )

 

tel deze factoren bij elkaar op en de keuze valt daarbij niet altijd automatisch op Av*d. Hoe jammer dat dan ook soms moge zijn. Er kan er maar 1 winnen ( soms 2 ).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik bedoelde inderdaad Avid Technology.

Het gaat er om of een firma in de toekomst een produkt nog supporten kan omdat ze er dan misschien niet meer zijn.

Dat is dan leuk voor je investering.

De waarde van een Pinnacle share ligt bij US$ 8,07 (ze lagen ook al eens bij US$ 3,00 en zelfs daaronder).

De waarde van een Avid share ligt bij US$ 41,89 ..!!!

3 jaar geleden heb ik nog bij Pinnacle in München gewerkt. Toen heette die groep nog Fast MultiMedia GmbH.

Als Pinnacle ze niet overgenomen had, had Fast nooit overleefd met hun Purple, Blue en Silver..!

Ik ken de verschillen dus wel degelijk.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Tja daar kunnen we nog lang over discussieren. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, dat kan nog een hele lange discussie worden, maar laten we daar maar niet aan beginnen. Ik ben met je eens dat Av*d niet meer weg te denken is. Noem een omroep en er staat wel Av*d. Natuurlijk zijn er meer argumenten om voor een bepaald systeem te kiezen.

 

Allereerst, bijna elke freelance editor die je inhuurt kan werken op Av*d. Op veel technische college's zoals aan de Friese Poort in Drachten wordt ook Av*d onderwijs gegeven.

 

En natuurlijk moet een product zich in de praktijk bewijzen. Het kan nog zo mooi zijn op de IBC of NAB, als het je in de praktijk in de steek laat dan ben je er snel zat van. Geloof me. Wij hadden bij de start van TV Flevoland toen een systeem gekozen waar ik de naam verder niet van zal noemen. Het leek zo hoopvol, maar na een aantal maanden te hhebben aangekloot hebben we de heleboel op laten halen en zijn voort gaan borduren op Av*d.

 

Dus ik geef je zeker gelijk wat betreft de marktpositie van Av*d. Maar er wordt aan de poten gezaagd. En natuurlijk is de keuze ook afhankelijk van de service die er geboden wordt op een product.

 

Ik heb P*nnacl* ook gezien op de IBC, maar ik werd er niet echt warm van. Maar goed nu ben ik ook geen gebruiker, ik doe de hardware service.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, maar die plaatsten een mega modern NIEUW gebouw. Ze hadden gewoon een ouwe fabriek moeten huren/kopen, dan uitzenden wat de mensen willen (overdag gewoon het nieuws van de VOORGAANDE dag en niet zoals nu ; vandaag kijken naar de herhaling van het nieuws van gisteren dat dingen van EERGISTEREN bevat,.

Daarna reclame inkomsten genereren en bij WINST pas aan nieuwe huisvesting gaan denken. Voor mij blijft het een stelletje amateurs die daar aan het roer staan. Niet echt zakenmensen maar lui die 'onze' centen uitgeven en geen bal weten van commercie en zakelijke dingen....

 

Nee, gewoon elke dag om 06.00 uur een nieuwe uitzending beginnen met het 'afgelopen' nieuws, update maken voor 20:00 's avonds en klaar is klara.

(Doen ze ook nog wat voor hun centen;-)

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

eehm, Ik weet van West en Rijnmond dat ze allebeide in een bestaand pand zijn getrokken. Omroep Flevoland heeft inderdaad een nieuw pand laten bouwen, omdat er om de doodeenvoudige reden geen goed geschikt pand voorhanden was in de provincie Flevoland. En met alle respect, het neerzetten van een gebouw waar radio en TV uitzendingen vandaan komen is toch iets anders dan bijv. een bibliotheek. Er moeten bijv. veel meer akoestische maatregelen worden genomen.

 

Bij West hebben ze een bestaand pand gekocht en hebben daar een aannemer ingezet die alles verbouwd heeft. Nu weet ik ook dat er in de kantine van West een binnenhuisarchitect is geweest die daar ook iets heeft mogen doen. En dat heeft inderdaad geld gekost. Verder zal ik niet op de details ingaan. De directeur die nu bij West zit, is daarvoor 4 jaar directeur van Omroep Flevoland geweest. En Omroep Flevoland is een redelijke financiele gezonde organisatie.

En met de financiele steun die West nu van de Provincie heeft gehad ( 3.7 miljoen ) denk ik dat ze dit keer zich er wel door heen slaan.

 

Op 1 punt kan ik je misschien niet ongelijk geven en dat is dat een directeur binnen een regionale omroep meestal een tweeledige functie heeft. Namelijk directeur en hoofdredacteur. En bij sommige mensen kan dit misschien wel goed uitpakken en bij andere weer niet. Maar aan de andere kant als je een directeur hebt die alleen maar zakelijk kijkt, en echt op de centjes let, ja daar krijg je op den duur toch hele andere radio en TV van, omdat er dan misschien voor de medewerkers minder kan en heb je de kans dat er aan de andere kant wanbeleid wordt gevoerd.

 

De NVJ ( nederlandse vereniging voor journalisten ) is bezig om te kijken of ze de voorgaande directeur juridisch aan kunnen pakken. ( diverse bronnen )

 

Bij Rijnmond kan ik de zaak niet goed inschatten, daar ben ik minder bekend en heb daar in tegenstelling tot West minder contact mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet toevallig wel wat er bij RTV Rijnmond is gebeurt maar dat is toch wat anders dan in de media is terecht gekomen.

De situatie bij RTV Rijnmond is toch wel wat rooskleuriger dan bij RTV west maar de provincie kwam het wel goed uit om de stations over 1 kam te scheren ( Politiek enzo )

Nou hebben de randgemeenten gezellig meebetaald en dat scheeldt de provincie weer een hoop duiten .

Wil je trouwens Bram Liplijn en Ernst van Loon de groeten doen

Groeten Iwan Pronk

RTV Rijnmond

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Iwan,

 

Ja ik zal de groeten overbrengen aan Bram en Ernest. Doe jij de groeten aan Tom. Ik zag m laast nog bij ons door t gebouw lopen. Hij vond het geloof ik wel indrukwekkend wat we gedaan hebben in zo weinig tijd.

 

Maar een andere vraag, hebben wij niet eens samen een klus gedaan in Rotterdam? In Ahoy? Nacht van Oranje. Was met onze reportagewagen en ik was mee als chauffeur assistent.

 

Ik weet t niet meer zeker, maar ik heb je wel eens ontmoet volgens mij. Ach ja kleine wereld he?

 

Zit Rob nog bij jullie? Ik zag m vandeweek voorbij komen op de publike tribune in het NOS journaal of RTL4 volgens mij.

Met Rob heb ik ooit nog een keer koninginnenach in Den Haag gedaan. Zat ie nog bij radio West.

 

Groet,

 

Gosse

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo Gosse

Het zou wel kunnen dat we elkaar ontmoet hebben bij de Nacht van Oranje maar dat moet wel een paar jaar geleden zijn wel deed ik vaak mee met de Koninninach in Den Haag dus daar zouden we elkaar ook ontmoet kunnen hebben .

Rob was een van de collega's die onstslagen is maar ik spreek hem nog wel veel .

Ik zal de groeten doen aan Tom maar die is nu naar de carnaval.

Misschien zie ik jullie pand nog wel eens ik heb wel de foto's van de bouw gezien.

Groeten Iwan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...