Ga naar inhoud


nike meet live snelheid voetbal


sinto

Aanbevolen berichten

Nike plaatst tijdens de oefeninterland tegen Amerika, shot speed displays waarop de live-gemeten balsnelheid getoond wordt. Zo kunnen publiek en spelers voor het eerst in de voetbalgeschiedenis zien hoe hard er tijdens de wedstrijd op de goals geschoten wordt. Dergelijke displays zijn al langer in gebruik in de tennissport, maar tijdens voetbalwedstrijden wordt de balsnelheid handmatig met een radarpistool bepaald (in kilometers per uur).

 

De displays staan tijdens de oefeninterlands Nederland ­ USA, Portugal ­ Engeland en België - Frankrijk achter de goals om de snelheid en accuratesse van de NikeTotal Aerow , de nieuwe Nike voetbal, in beeld te brengen. De Total Aerow bal wordt komende zomer de officiële bal van het Copa America toernooi en van de English Premier League. Vanaf augustus speelt ook de Spaanse LFP (Liga di Futbol Profesional) met de nieuwe Total Aerow.

 

Total Aerow

Nike's nieuwe voetbal is gebaseerd op het beproefde Geo-concept, een gepatenteerde technologie waardoor de bal continu volledig rond blijft en een grotere accuratesse en snelheid behoudt over grotere afstand. Het opvallende, visuele patroon verbetert de zichtbaarheid van de bal aanzienlijk, waardoor de spelers tijdens het spel het effect beter kunnen inschatten. Het design maakt de bal ook beter zichtbaar tegen een achtergrond van volle tribunes en verhoogt de visuele perceptie onder minder goede omstandigheden. Ruud van Nistelrooy testte de bal tijdens een aantal trainingen: "De bal is bijzonder koersvast en springt lekker van je voet. Hij is erg goed te zien".

 

Supporters

"Deze bal is accuratesse en snelheid", zegt Richard Avis, Director of Football Equipment Research and Development van Nike. "Het is pure evolutie op het gebied van baltechnologie en visueel design. De snelheidsmeters in de stadions zijn overigens een absolute toegevoegde waarde voor het kijkplezier van de supporters, en zullen voor het eerst laten zien wat hedendaagse profs, mede dankzij Nike's technologische voorsprong, in de voeten hebben."

sinto's rule.....fun for everyone...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...