Ga naar inhoud


Multiboot


Gast

Aanbevolen berichten

Ik wil graag mijn DB in multiboot gebruiken. Met usb stick of HD.

Nu heb ik hier gezocht, want dit zal wel eerder gevraagd zijn, maar hoe moet dat ?

Ik zoek dus eigenlijk een how to use muliboot op een DB 7000 S

 

Bij voorbaat mijn dank <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


hangt van je image af.

 

als je de laatste Ronaldd image erin hebt zitten kan je in de directory /var/mnt/usb een map image_root aanmaken en hier je image plaatsen (verkorte naam geven) (usb-stick). het te installeren image hierheen ftp'en en rebooten die handel. tijdens de boot krijg je een multiboot menu, ga naar de nieuw-te-installeren image en klaar ben je.

 

heb je geen Ronaldd-image dan kan je Dreamflash gebruiken. Kijk even op de site van sjerom onder veel gestelde vragen hoe en welke versie je moet hebben. er zijn er inmiddels 3 geloof ik.

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

lees dit maar even, kom je ook al wat verder.

 

 

Multiboot:

 

 

Met je dreambox kun je ook multiboot toepassen, dat wil zeggen meerdere images er op zetten zodat je bij het aanzetten van de

Dreambox kan kiezen uit verschillende images om op te starten. Zoals met je pc kiezen uit Windows of uit Linux.

Voor zover als ik heb kunnen bekijken en testen zijn er maar twee verschillende Images en de rest is gewoon een kopie van een van deze twee met wat extra plugin's.

Dus volgens mij kunnen wij ons beperken tot de images van Ronald en ruDREAM.

Maar omdat we de mogelijkheid hebben om 10 verschillende images op de dreambox te plaatsen, zou je wel stom wezen als je die andere ook niet eens ging proberen.

 

Zelf heb ik de op het moment van dit schrijven de laatste versie van Ronald als basis op mijn dreambox geïnstalleerd de emu_rel107x_031228.img

 

Hier heb ik de volgende plugin aan toegevoegd: DreamFlash 1.2 (te downen bij http://dreambox.sjerom.com/) dit hebben we nodig om met de 1.07 images te kunnen booten vanaf usb-stick, common-flash card, harde schijf of NFS-server.

Het opgehaalde .zip bestandje bevat de volgende bestandjes tools.tar.gz , flash_setup.cfg , flash_setup.so en twee readme bestandjes.

In de readme bestandjes, staat beschreven hoe we de usb-stick, common-flash card, harde schijf of NFS-server moeten prepareren om de images er op te kunnen plaatsen.

Ik wil mij in deze uitleg beperken tot de harde schijf, de harde schijf moet geformatteerd zijn dit kan in het setup menu van de Dreambox worden gedaan en is zo eenvoudig dat ik daar geen uitleg over doe.

 

Kopieer het bestandje "tools.tar.gz" met een ftp programma naar je dreambox in de directory "/var/tmp" en kopieer de twee setup bestandjes (flash_setup.cfg , flash_setup.so) naar de direktorie "var/tuxbox/plugins"

 

Zo en nu gaan we de image van rudream erin zetten, dit doen we met weer met het programma "FTP" we zoeken image 107.2_rudream_v20031214.0329.img op, en plaatsen die met het FTP programma in de directory /hdd van onze dreambox.

 

Druk nu op het blauwe knopje op je afstandsbediening in het menuutje wat je nu ziet staat onder andere "Dreamflash- setup" deze

Moet je activeren, en dan de dreambox opnieuw opstarten.

Als je nu weer op het blauwe knopje drukt staat er in het menu in plaats van "Dreamflash- setup" nu "Dreamflash - Image-administration" wanneer we deze nu aanklikken zien we 6 keuzes te weten:

 

Install new Image

Rename Image

Erase Image

Installed Image's

Menu color

about...

 

 

Wanneer we Install new Image aanklikken,

zien we dat onze image reeds als availleble image aanwezig is in het eerste vakje,

In het volgende vakje staat het nummer van deze image in dit geval nr. 0.

In het daaropvolgende vakje kun je de image een naam geven, door op de OK toets de drukken en vervolgens het numerieke toetsenbord van je afstandsbediening te gebruiken.

Het volgende vakje "settings coppy from flash-image" niet aanvinken.

Vervolgens druk je op install of op de groene knop van je afstandsbediening.

 

Met Rename Image kun je de image een nieuwe naam geven

 

Met erase image kun je een eerder geïnstalleerde image van je hardeschijf weer verwijderen, let op dat je dit alleen kunt doen als je met je basic image bent opgestart.

 

Met Installed Images kun je zien welke images je allemaal hebt geïnstalleerd.

 

De overige twee opties uit dit menu zijn nu niet belangrijk

 

Nu kun je met de "lame!" knop weer terug uit het menu.

 

Als je nu de dreambox weer opnieuw opstart, dan zul je zien dat er een menu verschijnt waarbij je kunt kiezen uit je originele en je rudream image, in dit geval kies je voor de rudream.

 

Als dan de dreambox doorstart zul je zien dat je alles weer opnieuw moet instellen de taal, de tijd en de satellieten, ook de settings en de emu´s moeten weer opnieuw worden ingesteld.

Dit komt omdat de dreambox de door jou bijgeplaatste image als een hele schone ziet , wat tie ook is want hij moet alle gegevens weer opnieuw hebben en die zet hij dan op zijn eigen plekje op de hardeschijf neer.

 

Als alles er weer ingezet is, is het installeren van de tweede image helemaal klaar en zal die gewoon blijven werken, hier kunnen dan ook gewoon plugins worden geplaatst, hierbij moet je er wel op letten dat die dan geplaatst moeten worden in de directory /hdd/image/0/var/tpm dus eigenlijk /op de hardeschijf/waar de image´s staan/image 0/var/tpm.

Want op de harde schijf is nu een directory "image" aangemaakt met daar in een directory "0" omdat dit image nummer 0 is , wanneer er weer een image wordt bij geplaatst dan wordt dat nummer 1 en die staat dan ook weer in directory "1"

dus altijd rekening mee houden als je een plugin naar een image zet die op de hardeschijf staat dat je altijd eerst /hdd/image/ en een nummer doet.

 

groet cobes

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...