Ga naar inhoud


Brinkhorst zegt SP toe prijsmaatregel kabel voor t


Gast

Aanbevolen berichten

Misschien al oud nieuws maar ik wist het nog niet dus isschien anderen ook niet

 

Citaat:
18-02-2004 • Het kabinet treft voorbereidingen om de prijs die kabelbedrijven vragen voor het zogeheten basispakket aan banden te leggen. Dat heeft minister Brinkhorst van Economische Zaken geschreven in antwoord op vragen van SP-Kamerlid Arda Gerkens, die zeer verheugd is. "Een jaar vind ik lang, maar dat de NMa en de OPTA onderzoek doen en dat Brinkhorst een prijsmaatregel voorbereidt, moet een stevig signaal zijn voor de kabelbedrijven."

 

Aanleiding is een uitspraak van de rechtbank Amsterdam in een zaak tussen de gemeente Wageningen en het kabelbedrijf UPC. De rechtbank verklaarde contractuele bepalingen nietig, die de gemeente zeggenschap geven over de hoogte van de tarieven en de samenstelling van het basispakket. UPC is eigenaar van de kabel in 151 gemeenten en wil overal eenzelfde tarief invoeren. Daardoor dreigen fikse prijsverhogingen in veel gemeenten.

 

De SP volgt dit proces met argusogen. Gerkens: "Kabelkijkers - en dat zijn de meeste Nederlanders tegenwoordig - moeten niet de melkkoe worden voor de aandeelhouders van UPC. Het bedrijf heeft te kennen gegeven niet te schromen om rigoureuze tariefsverhogingen door te voeren, puur uit winstbejag. Maar het gaat hier inmiddels bijna om een basisvoorziening, en echte concurrentie op de kabel is er niet. Daarom ben ik blij dat ook Brinkhorst niet bereid is de markt àlle ruimte te geven, maar ook het belang van de consument in het oog houdt."

 

Ook het Commissariaat van de Media onderzoekt de tariefsontwikkelingen in heel Nederland. De kartelwaakhond NMa beoordeelt de tariefstijgingen en de toezichthouder van de kabelsector, de OPTA, is bezig met een marktanalyse. Het kan een jaar duren voordat conclusies kunnen worden getrokken, maar treft minister Brinkhorst voorbereidingen voor een Algemene Maatregel van Bestuur, zodat een prijsmaatregel van kracht kan worden.

 

De bron is www.sp.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...