Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Satq

season 5400 emulatorek

Aanbevolen berichten

 

Ik wordt hier helemaal geflip van mijn emulatorek.

 

Ik gebruik een 5400 met toh3.1, een win98 P133 laptoppie en een season interface met emulatorek10a van laurals met de laatste init en conaxks.

Op de een of andere manier krijg ik geen beeld met dit geheel, soms na tig keer proberen pakt hij het wel, maar de meeste keren krijg ik een hele boel nulletjes of atr strings in emulatorek.

Als ik nu voor de aardigheid mijn funkaartje in de season steek heb ik ineens wel allemaal leesbare dingen in emulatorek, sig ok en weet ik het wat alemaal meer.

Als ik dan op een irdeto kanaal sta krijg ik ook netjes beeld, maar 99 van de 100 keer werkt het niet.

na de 100ste keer proberen pikt hij het wel en kan ik de hele avond kijken.

 

Ik heb diverse topics in het humax forum gelezen en het verhaaltje van laurals gelezen, alles geprobeert, verschillende volgordes aan/uit zetten card/cas1/cas2 geprobeert.

Maar krijg steeds de melding card extracted en ongeldige kaart, plaats kaart.

Wat is de beste manier om het aan de praat te krijgen, ik wordt er zo langzaamerhand gek van.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Satq

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

Kijk eens bij een ander forum: "loggen en emuleren".

Daar staan veel dingen bij over 'emulator rek'.

 

Bijv: hier

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

er schijnen mensen te zijn die winzip gebruiken bij het unzippen van emulatorek en dan problemen met d+ en cabo hebben.

de oplossing is unzip met winrar en het probleem kan opgelost zijn.

sorry dat ik dat niet gelijk gemeldt heb dit probleem was al langer bekent .

ik zal in het gevolg dus wat meer moeten melden over eventuele problemen met de emulatorek.

succes

ibby

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

He he,

 

Eindelijk lijkt het een beetje te draaien, vraag me nu niet wat de oplossing was, want ik heb zoveel geprobeerd.

 

Ik heb uiteindelijk een nieuw season interface gemaakt, met een paar leds er op zodat ik kan zien wat er gebeurt, daar is uiteindelijk nog maar weer eens een nieuwe max232 in gekomen. Mijn oude season trok teveel stroom uit de humax waardoor er geen voedingssanning meer op de ic's kwam te staan. De nieuwe season gaf om de een of andere manier juist problemen wanneer ik de externe voeding aangesloten had lijkt het. (dit is allemaal zeer faag geweest, ik heb het idee dat het uiteindelijk allemaal niet echt iets heeft uitgehaald, een paar nieuwe c'tje en ictjes op mijn oude season was mogelijk ook voldoende geweest).

 

Hoe dan ook, wat betreft emulatorek, ik heb het ge-unzipt met winrar (doe zowiezo niet aan winzip) de init en keyfiles van laurals er bij gezet en de compoort instelling nog even op 1 gezet.

 

Als ik nu de ontvanger uit doe en later weer aan lijkt alles direct weer in de war.

Ik zie alleen maar een atr verschinen, en verder loopt er geen data.

Het is echter zo dat wanneer ik op een conax (ki0sk) kanaal sta begint (bij aanzetten of meestal pas na de interface er even uit te halen) er wel data te lopen (emm parsed) dit scrollt als een gek, als ik dan naar een irdeto kanaal ga gaat het goed. dan zie hij weer netjes waar het over gaat, en ik heb beeld.

Dan kan ik ook wel weer naar een conax kanaal, geen enkel probleem.

 

Omwegen dus, maar goed, ik heb het aan de praat.

 

Ik zet dus de receiver maar niet uit als ik weet dat de vrouw nog tv wil kijken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Mocht er naar aanleiding van dit verhaal nog iemand een goed idee hebben hoe ik deze omwegen kan vermijden, dan hoor ik het graag.

 

Groeten

 

Satq

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

niemand heeft ook beweerd dat het allemaal vlekkeloos werkt! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Het blijft een hobby oplossing. Overigens 0-rcl werkt ook voor initialisatie. En zorg ervoor dat je cas1 kiest in het menu. Verder is het gewoon testen en kijken hoe het het beste werkt bij jou.

 

Hier werkt alles redelijk vlekkeloos. Alleen wil de software nog wel eens vastlopen. Met name indien men van codering wisselt. Dan kijk je op de pc en draait het hele programma niet meer. Maar goed bij normaal gebruik werkt het verder prima. Niet te veel zappen dus <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

gr TheMenk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hier werkt alles perfect op de emulatorek en de humax 5400.

select bij prefs nagra auto update.

baudrate 9600

bij de humax cas 1.

ik werk hier met een oude seasons met 6 volt externe voeding .

en ik kan zappen wat ik wil altijd beeld op alle coderingen en geen vastlopers.

probeer ook eens een andere emu zoals wallbanger want ik denk dat jouw laptop te licht is voor de emulatorek.

of probeer het eens op een zwaardere desktop.

succes

ibby <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

succes

ibby

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

 

Hoeveel kilo moet ie zijn? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Ik gebruik een pentum 133 met 48MB ram en werk met win98, mogelijk dat dat er iets over zegt.

 

Ik zal eens controleren of hij op Nagra autoupdate staat, mocht ik nog wat tegen komen dan meld ik het wel weer ff.

 

Satq

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Antwoord Citaat

 

Hoeveel kilo moet ie zijn?

 

ik denk 450

ibby

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

 

Man, hoe kom ik daarmee in hemelsnaam de trap op?

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Tillen??? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ibbi@

ik heb ergens gelezen hoe je dat met die emulator moet doen ik heb het nu goed lopen maar jij hebt ergens een handleiding gepost , kun je die nog terug vinden , ik niet , ik ben er naar op zoek

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@fred kijk HIER eens <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> het is wel heel veel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/regels.gif" alt="" /> want er zijn veel paginas in dat topic. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

groetten satW

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hoe kan het dan dat jij dat op twee velletjes hebt staan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Heeeeel klein printen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Ik had alleen de instellingen geprint he <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.