Ga naar inhoud


Hoger niet altijd beter?


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

na geruime tijd dit forum te hebben gevolgd heb ik de stap genomen en satellietspullen gekocht. Morgen wil ik de schotel gaan plaatsen. Ik had zelf bedacht dat hij aan de schoorsteen zou komen, daar heeft hij volgens mij het beste "uitzicht"....maar gisteren vertelde de buren mij dat zij ook een schotel hebben gehad, die voor hen geintalleerd was. De installateur had hem lager, aan de gevel geplaatst, omdat volgens hem de ontvangst daar beter zou zijn dan hoog aan de schoorsteen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> .

Nou heb ik een draaibare schotel (88 cm) en wil natuurlijk zoveel mogelijk pakken.

 

Mijn vraag is dan ook, was de installateur gewoon te lui om het dak op te gaan, of is hoger inderdaad niet altijd de beste plek?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je maar vrij zicht hebt onder een hoek van ca. 30 graden voor de Astra, als je een draaibare schotel hebt dan is die hoek lager uiteraard voor de satellieten die dicht tegen de horizon zitten. Verder maakt het weinig uit. Hou er rekening mee dat schoorstenen niet altijd zo stevig zijn.

 

Ik zou hem ook niet hoger hangen dan noodzakelijk, dan kun je er makkelijker bij in de toekomst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoogte is inderdaad niet belangrijk je moet gewoon zorgen dat je "vrij" zicht hebt op de satalieten en een grote "draaicircel" en als dat betekend dat ie dan op de grond zou staat dan maar op de grond.

 

Dus een obstakel vrij LOS ( line of sight ) is het allerbelangrijkst <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt voor je reactie. De reden dat ik hem zo hoog (valt eigenlijk wel mee, arbeiderswoninkje uit 1904) wil hangen, is dat er op zuidoost een grote schuur staat waar hij toch wel over heen moet kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ BDS:

Die linkjes had ik al bestudeerd, bedankt. Verder wordt er ongelofelijk snel gereageerd!!!

 

Als ik mijn vraag anders formuleer, namelijk "Kan hoger plaatsen een slechtere ontvangst tot gevolg hebben dan laag plaatsen?" ? Dat lijkt mij namelijk vrij sterk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> hehehe, ok. Dit vind ik een heel aannemelijk antwoord <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Allemaal bedankt voor jullie antwoorden, ik weet nu genoeg!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...