Ga naar inhoud


Instellen key-update


Bigfoot

Aanbevolen berichten

Ik heb een nieuwe image geinstalleerd (Rudream van 27/1) maar als ik nu via de blauwe knop naar het emu-menu ga, kan ik vervolgens niet via nogmaals de blauwe knop naar het keys menu.

 

In de vorige versie van dit image kon ik wel naar een keys menu om de up te daten en ook te converten (waar dient convert voor?).

Link naar reactie
Delen op andere sites


Sorry, het wordt niet plug-in genoemd, maar add-on....

 

Via FTP zou ik het ook niet weten.

Volgens dit bericht zit deze optie toch standaard in deze image.

 

Waarschijnlijk overbodige vraag: Zou een flash-erase kunnen helpen?

 

Het convert menu geeft de mogelijkheid om na de key-update (het downloaden van de nieuwe SoftCam.key) de keys te converteren naar alle, of de door jou gewenste, EMU('s).

Dit kwam vorige week goed van pas bij het updaten van de Nagra-keys naar Gbox1 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

DMX, Kun jij me eens uitleggen hoe dat converten werkt, dit zegt me nml. niks.

ik heb de Mister X en een nieuwe boxkey geplaatst, wat moet ik allemaal doen om weer taq. te krijgen.

 

graag in stappen uitleggen anders snap ik het niet (ben niet zo slim)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt bigfoot, ik heb hetzelfde geen update via de blauwe

knop.Beeld gaat wel op zwart na de druk op de knop verder niets <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Ik krijg ook voor geen mogelijkheud T op 30West,heb alles al uit de kast gehaald maar nog geen resultaat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

De rest werkt goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK, daar gaat ie..

 

Ik weet er ook niet veel van, maar volgens mij werkt het zo:

Elke EMU maakt gebruik van zijn eigen key-files (o.a. in de map var/keys).

 

1. Wanneer je een key-update uitvoert, wordt het bestandje SoftCam.key gedownload van de site die je zelf hebt gekozen bij de key-update en op de Dreambox geplaatst. Ik vermoed dat de keys dan ook worden uitgepakt voor 1 bepaalde EMU, of dat deze EMU gebruik maakt van dit bestandje.

 

Deze update-links zijn overigens terug te vinden (om op je PC eventueel te bewerken) in het bestandje keyupdate.xml in de map var/tuxbox/config/

 

2. Ervan uitgaande dat je de juiste site hebt geselecteerd (niet alle sites zijn up to date), heb je dus nu de laatste keys op je Dreambox staan, maar nog niet verspreid voor alle EMU's.

 

3. Om deze keys nu voor alle EMU's bruikbaar te maken kun je ze laten omzetten via het menu "Convert" naar de voor elke EMU afzonderlijk gebruikte keyfiles.

 

Bij mij werkte het bijvoorbeeld perfect met mgcamd => Gbox, omdat dit de enige EMU is die ik gebruik!

 

Ik hoop dat het zo wat duidelijker is, anders moet een echte Dreamgoeroe mij maar aanvullen... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
....
Deze update-links zijn overigens terug te vinden (om op je PC eventueel te bewerken) in het bestandje keyupdate.xml in de map var/tuxbox/config/


Deze keyupdate.xml file heb ik dus niet in de betreffende dir staan. Om de key-update werkend te krijgen, moet ik alleen dit bestand hebben, of meerdere?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Shimai,download het programmatje dreamupdate en zet je ip adres in de instellingen van dat proggie en dan stuurt dreamupdate de juiste keys naar je dreambox en kan je weer alles zien op Hispa en Thor.

Marantz SR7008,Pioneer PDP5090,ET-10000,Monitor Audio RS8 en subwoofer GSW12 en Antec Fusion Remote

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is dus het kl*te met de mensen van DB men schrijft maar wat, het satelietgebeuren is een exacte wetenschap, daar zijn procedures voor zoals men die ook aanbied bij Strong Philips en andere secties. doe dit en er gebeurt dat.

Dit gegeven vind ik hier nergens terug, als ik binnenkort weer meer tijd heb dan schrijf ik e.e.a. wel eens op in de vorm van een duidelijke handleiding.

Lijkt me trouwens sterk dat niemand hier nu weet hoe het zit, men schrijft echter veel maar niks exacts!!!!!!!! valt me zwaar tegen hoor!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...