Ga naar inhoud


Dreambox 700s snelste zapper?


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Voordat ik de dreambox heb gekocht heb ik erover gelezen, dat dit een van de snelste zapper zou zijn, helaas is mijn ervaring niet zo.

 

Als ik overschakel naar andere kanalen krijg ik eerst stukje zwart te zien dan pas beeld en deze blijft nog eens hangen. In tijd uitgedrukt zou het seconden werk zijn (1 of 2 sec.) maar je ziet het wel, terwijl ik dit met mijn oude receiver niet had. Mijn vraag is nu, hoort dit zo, of is mijn dreambox defect. Graag hoor ik jullie reacties.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Had je het met de originele Image ook ? Zo niet dan zou ik de alternative image nogmaals erin flashen.

Bij mij zapt hij goed , bij sommige images heb je wel dat het beeld soms eventjes freezed als je er voor de eerste keer naar zapt, daarna is het over. (ronald 030704 , laatste PP en SF draaien <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> )

 

Ruud

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Ik heb dit zowel bij de originele als bij de SF image. ronald 030704 heb ik nog niet geprobeerd, maar die ga ik binnenkort zeker proberen, maar ik begrijp, dat jij dus geen last hebt van het zwarte beeld tussen het overschakelen, maar alleen van de freez?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Naar mijn idee zit er zeker wel verschil in zapsnelheid tussen de images.

Wat ik me zo nog herinner was een image die extreem snel zapte de Dr Matrix 106.5 image (in flash).

 

Als je een search op google naar dm7kse_fixed.zip doet, is ie nog wel te vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zap bij elke kanalen...2 sec..ongv.

Of minder, het komt meteen...ik gebruik...Twisterx3, en dat is de best img, tot nu toe!

 

Sf heeft veels te veel bugs!

 

Thanx.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar heb je nog wel zwart beeld tussen het schakelen, ook is het al kort?

 

Trouwens heb je met dit image geen vastlopers, ik word gek van de nieuwste originele, die loopt elke keer vast, zie mijn topic “Betrouwbaarheid originele image “.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De maximale zapsnelheid die te behalen is, kun je makkelijk zelf testen.

Gewoon een originele dream-multimedia image erin (in flash), even naar een pakketje zenders overschakelen van 1 "provider" die alleen FTA zenders aanbied (als je zenderlijst in beeld hebt op de gele knop drukken), zoals de ARD, en tussen die zenders eens even lekker heen en weer zappen. Daar komt geen emu aan te pas, en dit zal dus een mooi beeld geven van de maximale zenderwissel snelheid. En ook daarbij zul je zien, dat ook bij het schakelen tussen FTA zenders het beeld een fractie van een seconde zwart is.

En volgens mij verschilt de snelheid bij het zappen op FTA kanalen zelfs ook nog wel enigzins tussen de verschillende originele images (nooit uitgeprobeerd eigenlijk).

Maar sneller dan zappen tussen FTA zenders zul je het nooit krijgen.

 

Wat betreft het hangen (... je andere topic) , dit kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben. Bijv. het aarden van LNB/COAX, dreambox mankement etc.

Zeker als je al verschillende (originele) images (op de correcte manier = flash erase etc.) geprobeerd hebt, en het probleem net zo hard blijft.

Een omschrijving met de complete setup en de problemen en alles wat je al geprobeerd hebt, is misschien ook wel handig <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Twister X draait idd als een tierelier, echt nergens last van gehad.

 

Dit is mijn 2e geflashte image (met flash erase). Hij zapt snel genoeg om tevreden te zijn. Grote voordeel is dat als je nog sneller wil "zappen" je gewoon in de grote lijst kan zien wat er nu op de zenders te zien is (in tekst). Dat kan mijn samsung niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...