Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies. Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy    Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Registreren op sat4all.com is gratis. Als je registreert kan je gebruik maken van veel meer functies zoals het plaatsen en beantwoorden van berichten, berichtnotificaties ontvangen als iemand een bericht geplaatst heeft in een forum dat je graag volgt, je kunt een persoonlijk profiel aanmaken, de uitgebreide zoekfunctie gebruiken en (privé) met andere leden communiceren. Wordt dus nu lid!

Foto

[DM500S] Dreambox 500 diseqc instelingen


  • Login om te beantwoorden
10 reacties in dit onderwerp

#1 Offline Jos68 - Geplaatst: 27 februari 2011 - 17:22

Jos68

    Proeflid

  • Leden
  • 10 berichten
Beste lezers ik loop tegen het volgende probleem aan :

Ik heb op mijn dreambox 500 7 lng aangesloten via Diseqc
met het volgorde
Eutelsat AA
Eurobird AB
Hotbird AA
Astra 1 H (19.2 e) BB
Astra (22.5 e) AA
Eurobird AB
Turksat 2a (42 E) BA

zonder tone brust en en de volgorde loopt van 1 tot 7

Ik heb alles geprobeerd met vinkjes zonder volgorde en versions aangepast maar blijft haken bij schakelen.
Ik moet zelfd dreambox uitzetten.

Wat zijn de juiste instellingen help me please

Groet
Jos



#2 Offline Gast_Tha Great Mac_* - Geplaatst: 27 februari 2011 - 17:23

Gast_Tha Great Mac_*
  • Gasten
Wat voor switch(es) heb je gebruikt?

#3 Offline Jos68 - Geplaatst: 27 februari 2011 - 23:05

Jos68

    Proeflid

  • Leden
  • 10 berichten


Botelco BDS-10P Diseq Switch



#4 Offline Jos68 - Geplaatst: 27 februari 2011 - 23:10

Jos68

    Proeflid

  • Leden
  • 10 berichten
Spaun SMR 9210 F UniSystem Multiswitch relay

schijnt heel goed te werken maar dan kan ik maar 4 LNBS aansluiten.

Meschien een extra voeding voor de botelco swicht ?




#5 Offline satencom - Geplaatst: 28 februari 2011 - 00:06

satencom

    Moderator

  • Moderators
  • 3440 berichten
  • LocatieProvinsje Fryslân
Die Spaun SMR 9210 past niet bij de Botelco ,dat gaat niet werken.
Je hebt een andere switch nodig ,een EMP DISEqC 8/1 Switch is betere keuze.
Volgens de wet van Bartjens moet het kunnen

En met de vriendelijke groeten Hendrik

En Is je Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.

#6 Offline Jos68 - Geplaatst: 28 februari 2011 - 23:17

Jos68

    Proeflid

  • Leden
  • 10 berichten
Bedankt voor de reacties

Echter werk de diseqc gewoon goed. Allen met schakelen naar een ander sat gaat het fout. Want ik deel de lijn (meerdere disics)samen met mijn buurman (dreambox HD) en bij hem werkt alles goed.
Ik wil alleen weten hoe ik mijn dreambox 500s kan instellen, zodat hij niet blijft haken.
Heb begrepen dat version op 1,1 moet staan en de lnb op afwijkend instelling.
Verder heb ik staan van :
LNB 0-6
1 Eutelsat AA poort 1
2 Eurobird AB poort 2
3 Hotbird AA poort 3
4 Astra BB poort 4
5 Astra AA poort 5
6Eurobird/Astra AB poort 6
7Turksat BA poort 7

Thonebruts en fast disex en omschakelen staan uit.

Ik wil graag weten of ik de bovenstaande anders kan instellen.

Alvast bedankt
MVG
JOS

#7 Offline paardengek - Geplaatst: 1 maart 2011 - 08:44

paardengek

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 5327 berichten


LNB 0-6
1 Eutelsat none poort 1
2 Eurobird none poort 2
3 Hotbird none poort 3
4 Astra none poort 4
5 Astra none poort 5
6Eurobird/Astra none poort 6
7Turksat none poort 7

Tone-burst en fast diseqc en omschakelen staan uit.
En dus ook committed diseqc op none zetten. Je gebruikt immers een 10 in 1 uncommitted diseqc switch en geen committed diseqc switch.

Met vriendelijke groet, paardengek
Door veel lezen en prutsen kom je er wel!

#8 Offline Jos68 - Geplaatst: 2 maart 2011 - 21:16

Jos68

    Proeflid

  • Leden
  • 10 berichten
helaas niet gelukt heb zelf op een ander diseq aangesloten
ik denk dat de dreambox 500s gewoon 7 lnb's niet aan kan.


#9 Offline Gast_Tha Great Mac_* - Geplaatst: 3 maart 2011 - 00:44

Gast_Tha Great Mac_*
  • Gasten
Dat kan dus wel... Moet je ff experimenteren met de verschillende DiSecq versies wellicht...

#10 Offline paardengek - Geplaatst: 3 maart 2011 - 03:23

paardengek

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 5327 berichten
Origineel bericht van: Jos68
helaas niet gelukt heb zelf op een ander diseq aangesloten
ik denk dat de dreambox 500s gewoon 7 lnb's niet aan kan.


Je moet de diseqc instellingen zo instellen, zoals je de diseqc switchen hebt aangesloten.

Dus mijn vraag is, hoe heb je dat aangesloten ?

Je schrijft namelijk met een 10 in 1 uncommitted diseqc switch. Wat heb je op poort 1, 2 , 3 etc aangesloten ? Dus welke sateliet en heb je daar ook wel signaal op. Met andere woorden, zijn deze LNB's ook goed uitgericht ?

Met vriendelijke groet, paardengek
Door veel lezen en prutsen kom je er wel!

#11 Offline Gast_Europasat_* - Geplaatst: 3 maart 2011 - 08:16

Gast_Europasat_*
  • Gasten
Hoi ik ken de tech gegevens niet van jou switch die je gebruikt

maar wat zeker werk 2x sar 411 en 1 x sur 220 van spaun op een dm 500 instellingen zijn:

lnb1 committed 1 uncommited 1
lnb2 committed 2 uncommited 1
lnb3 committed 3 uncommited 1
lnb4 committed 4 uncommited 1
lnb5 committed 1 uncommited 2
lnb6 committed 2 uncommited 2
lnb7 committed 3 uncommited 2
lnb8 committed 4 uncommited 2

Groetjes
pascal