Ga naar inhoud


DiLumo

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

447 profielweergaven

DiLumo's prestaties

Vaker hier

Vaker hier (2/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Wat mij betreft is mijn probleem nu opgelost dankzij Wifi-via-usb, meeste zekerheid met Vu+-dongle. Dank aan allen voor het meedenken en de hints.
  2. Vanochtend heb ik de Vu+-Wifi-dongle (origineel op advies van @Tonskidutch, gisteren met de post aangekomen) in de machine gestoken, nog met OpenPLi v8.1. Na wat licht configuratie-werk had de Vu+ weer contact met internet. Omdat ik ergens had gelezen dat Oscam probleemloos zou werken op v9.0 heb ik toch maar eerst OpenPLi v9.0 d.d. 2024/03/12 geflasht. "Instellingen automatish herstellen - ja" leverde me een groen scherm. De tweede poging toch maar gekozen voor nee. Gewoon de wizard weer van voren af aan, totale zenderscan, fastscan en herstarten maar. Vervolgens weer de Wifi aan de praat gebracht. Nog even op updates gescand, 2 pakketten, nu versie 9.0 d.d. 2024/03/22. En toen simpelweg de OSCAM-extensie gedownload (niet de emu-versie), niks configuratiewerk alleen maar een herstart en alles werkt weer. Uiteraard is het werk nog niet helemaal klaar. Ik ga me nu nog eens goed inlezen in de backup-mogelijkheden. Wat ik nastreef is een USB-stick met daarop een "totale" backup van mijn huidige systeem, OpenPLi v9 plus oscam plus mijn instellingen. Maar dat gaat vast wel lukken. Het is duidelijk dat met netwerk al dit werk het eenvoudigst is. Maar iets zegt me dat (bij ontbreken van een totale backup) het toch mogelijk zou moeten zijn met een OpenPLi-image-flash gevolgd door een installatie van de juiste ipk dit ook via usb-only te bereiken.
  3. Hallo @Tech. Mimisuku had me op 6 maart aangeraden van alles op een usb-stick te zetten en dat dan via "lokale extensies installeren" de boel overzetten. Ik herinnerde me dat dat een functie van de "Software Manager" was. Alleen OpenPLi v9.0 bevat die niet meer standaard uit de doos, zie schermfoto. Ik ben geen wizard noch guru met OpenPLi, dus ik dacht dat die route daar voor mij ophield. Zou jouw inzicht mij rond die tijd bekend geweest zijn, dan had ik niet een paar dagen later versie 8.1 teruggezet. Hallo @Tonskidutch, @Mimisiku, @ceesv. Geen zorgen, mijn Vu+ Solo2 is prima in orde, op de netwerkinterface na. Tussen de Ethernet-killende bliksem en mijn blunder om een nieuwere versie OpenPLi te flashen zit royaal meer dan een jaar. In die periode heb ik een steeds luider tikkende 500GB harde schijf nog net op tijd vervangen door een geruisloze 1TB ssd. Daar is sindsdien al weer 500GB aan opnames over heen gegaan, inclusief heel wat uren live kijken. Geen Youtube uiteraard, maar gewoon Canal Digitaal content.
  4. Daar ben ik misschien wat snel geweest ja. De Franse Vu+-leverancier waar ik mijn apparaat heb gekocht is niet meer. Frankrijk wordt nu “officieel” vanuit België bediend. En die had nog wel Bluetooth-dongles maar geen Wifi-dongles. Heb eigenlijk niet verder gezocht naar beschikbaarheid elders.
  5. De Octagon-USB-Wifi-adapter is retour afzender vanwege incompatibel Vu+/Enigma/Openpli. Ik heb nu een Amikon besteld conform de post op het Openpli-forum. Duurt helaas een paar weken voor die hier in de rimboe aankomt. Hoop dat die moeiteloos gaat werken, want dat lijkt inderdaad de soepelste route om de boel weer op de rit te krijgen. De IPK-creator-route is interessant, maar daar is nog wat studie voor nodig 🙂 Ik heb de spullen gedownload, bekeken en begrepen dat er nog wat Java voor op mijn PC geïnstalleerd moet worden. Had een paar maanden terug net een traject gestart om goed te worden in Python. Een complete backup is natuurlijk helemaal perfect, als iemand daartoe bereid zou zijn, eeuwige dank! Denk ondertussen nog 2 dingen geleerd te hebben: -1- Mijn idee om de ssd uit te bouwen en via de PC de benodigde IPKs en andere files rechtstreeks in directories als /tmp enzo te zetten is onzin. Al die directories bevinden zich in geheugen van de Vu+, en niet op de schijf. Maar dat wisten jullie natuurlijk ook wel; -2- (nog steeds niet 100% zeker, maar) Een Wifi-bridge is bedoeld om een apparaat dat alleen maar een Ethernet-poort heeft, en geen ingebouwde Wifi, toch nog Wifi-functionaliteit te geven. Omdat mijn Vu+ geen werkende Ethernet-poort meer heeft, zit er helaas geen muziek in deze piste. Tot over een paar weken . . .
  6. Dat kon ik vroeger ook Jan. Maar de bliksem heeft de netwerk-interface van mijn Vu+ gegrild (zie begin van dit draadje). De discussie gaat er dus over hoe spulletjes te installeren zonder werkend netwerk. Of hoe weer netwerk te krijgen via b.v. USB-Wifi (nog niet gelukt) of USB-Wifi-bridge (nog niet helemaal begrepen door mij).
  7. Op mijn Windows-pc is het inderdaad plug & play, maar helaas niet op mijn Vu+. Het dramatische verhaal op het openpli-forum hierover eindigt met de conclusie dat Openpli de MT7601U niet graag ziet. Het slachtoffer heeft vervolgens een stick op basis van de Ralink RT5370 gekocht, en dat werkte “like a charm”. Heel jammer, want ik had die Octagon uitgekozen omdat daar expliciet bijstond dat hij met Enigma2 werkte. @Mimisiku Zou je mij een naam kunnen doorgeven van zo’n Wifi bridge? Ik heb er een paar gezien, maar die gebruikten de usb alleen voor de 5V voeding, en hadden ethernet-poorten voor de communicatie. Dank.
  8. USB Wifi stick: Octagon WL048. Op de verpakking staat: Chipset MT7601U. Maar op een forum heb ik een keer gelezen dat iemand, met dezelfde stick en tekst in de doc, erachter is gekomen dat er een RLxxx inzat. Maar in die post stond ook dat de IPK die ik heb gebruikt ook daarvoor de juiste software zou moeten zitten. Verwarrend hè.
  9. Ga het allemaal bekijken en proberen, heb uiteindelijk niet veel te verliezen. Kruip al voorzichtig richting de hint van Ceesv: overweeg de aanschaf van een nieuwe 🙂 Misschien een occasie om de beurs te sparen. Dank voor het aanbod Mimisiku. De afstand Haarlem naar hier van ongeveer 1200km maakt dat een bezoekje minder vlot geregeld is. Zal eens kijken naar het fenomeen Wifi-bridge, heb daar nog geen beeld bij.
  10. Herstarten, zelfs power-down, is allemaal al geprobeerd, verandert helaas niet veel. OpenPli-v8.1 toont een softcam manager, maar die biedt op dit moment alleen maar de keuze "selecteer softcam" en "herstart softcam". Je kunt dus alleen maar de naam van de softcam aanreiken en herstarten. Ik heb op mijn PC nog een 5-tal oscam-files staan, de .conf, .provid, .server, .srvid en de .user. Zou ik die ergens in een specifieke directory op de vu+-schijf kunnen zetten?
  11. Hallo, ben ik weer. Zou eigenlijk dit topic weer op "onopgelost" willen zetten, maar hoe? Wat heb ik intussen gedaan. Eerst weer een oude OpenPli-image geflasht die toestaat IPKs te installeren, gekozen voor versie 8.1 die ik nog had liggen. Vervolgens 2 IPKs op een stickie gezet en middels "lokaal installeren" geïnstalleerd. Zou foutloos gegaan zijn volgens een melding. IPK1: enigma2-plugin-drivers-network-usb-mt7601u_1.0-r1_all.ipk (mijn usb-wifi zou de chipset MT7601 moeten hebben). IPK2: enigma2-softcams-oscam-all-images_11734-emu-r799-arm+mips_all.ipk (van het openpli-forum) Als ik op de Vu+ naar pakketbeheer ga, vind ik deze pakketten opgenomen in de reeks. Via instellingen "Kies de Softcam" heb ik "OSCam_11734-r799" geselecteerd. Echter, de USB-Wifi-adapter wordt niet herkend, en in plugins verschijnt ook niets wat op Oscam lijkt om die in te kunnen stellen. Vanwege het ontbreken van netwerk-toegang kan ik niet telnetten of wat dan ook. Ik kan wel de harde schijf uitbouwen en aan een computer hangen om bepaalde files in directories neer te zetten. Brengt dat iemand op een idee?
  12. Heb inmiddels veel ervaring met "partieel" beschadigde apparatuur. Ik woon aan het randje van de bewoonde wereld, ben het eindpunt van de 240V- en de ADSL-lijn (4 Mbps max!), in de open lucht, niet ingegraven. Alle spanningspieken (vanwege onweer of andere incidenten in de netwerken) kunnen niet anders dan via die lijnen mijn huis inkomen. En dat ondanks de vele honderden euros die ik al heb uitgegeven aan betere aarding en bliksem-blokkades. De hdmi van mijn laptop (dankzij spanningspiek in monitor, doorgegeven via hdmi), vast ethernet van mijn TV en Vu+, iedere 2 jaar een compleet ADSL-modem, het gaat er allemaal aan. Mijn TV heeft gelukkig nog Wifi werkend. En USB-HDMI voorkomt voorlopigt een laptop-vervanging. En mijn Vu+ werkte tot mijn Openpli-update op alle fronten (decoderen, opnemen, live kijken) nog geweldig. Ik probeer dus eerst nog de USB-Wifi/Ethernet-route 🙂
  13. Dank Mimisiku voor het meedenken. Dat dingetje is mogelijk toch wel heel lastig, de optie “lokale extensies installeren” heb ik niet gevonden in instellingen noch bij de geïnstalleerde plugins (wel media afspelen en webif, maar geen software management!). Jammer dat er geen te flashen images zijn inclusief oscam of een alternatief, want het flashen werkt nog wel. Ik zit niet vast aan Openpli, maar ik vermoed dat vti of andere systemen dit ook niet bieden. Adri ook bedankt. Die brainwave had ik vannacht ook. Heb al gezien dat je dat soort stickies voor een paar tientjes hebt. Zal nog even op internet snuffelen of maakt-niet-uit-welk-stickie voldoet, of dat je toch selectief moet zijn. Maar als dit werkt lijkt dat de weg van de minste weerstand denk ik. Ga ermee aan de slag.
  14. Hallo. Ik heb een Vu+ Solo2 waarvan de netwerk-interface door de bliksem is vernietigd. De rest werkt wonderlijk genoeg nog prima. Ik heb zojuist een nieuwe versie van Openpli geïnstalleerd via USB-flash, versie 9.0. Had ik dit maar niet gedaan, want oscam zit daar niet standaard in. Alleen free-to-air op dit moment dus, en geen CD meer. Omdat ik geen plugins meer kan downloaden vanwege kapotte netwerk-interface. Tot nu toe heb ik massa's tutorials gevonden die beginnen met de groene knop op de afstandsbediening, "Downloaden plugins", dead end voor mij dus. Zou het mogelijk zijn om de oscam software, net als Openpli, via USB geïnstalleerd te krijgen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...