Ga naar inhoud


tommiedepommie

Lid
 • Items

  221
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Frankrijk
 • Interesses
  automatisering / satelliet / BBQ

Recente bezoekers van dit profiel

1823 profielweergaven

tommiedepommie's prestaties

 1. Is het niet wat vreemd dat als er op deze site ook maar één vraag gesteld wordt over een illegale IPTV aanbieder dat meteen een grote groep er boven op springt dat het illegaal is en niet mag op dit forum maar zodra er over een film van illegale bronnen gedownload wordt er wél hulp geboden wordt? Of ligt dat aan mij? BTW: het maakt mij niet uit dat er over gesproken wordt maar het lijkt mij meten met tweee maten. Ik ben niet roomser dan de paus.
 2. Bedankt voor je snelle reactie, Per kanaal, weet ik hoe ik het moet instellen. Gele knop en dan wijzigen. Maar als je dan de zenderlijst een keer opnieuw inlaadt, kun je ze weer allemaal wijzigen en zoals ik al zei in mijn eerste bericht, fijn dat ze het doen voor de doven maar zet het dan niet standaard. Openatv 7.3 en Pure2 7.3. Maar die laatste ga ik binnenkort vervangen voor Openatv.
 3. Hallo, ik kijk veel naar de FTA kanalen op 28.2 en ik snap niet waarom standaard het NAR audio kanaal aanstaat. Ik bedoel, er zijn toch veel meer mensen die geen NAR nodig hebben dan wel? Maar goed, weet iemand of het via Enigma2 mogelijk is om standaard het andere (niet NAR) kanaal te selecteren en niet apart bij elke zender in te stellen? Alvast dank, Tom
 4. Ik ben misschien van de 'oude' stempel maar ik denk dat je altijd ZELF verantwoordelijk bent voor een goede backup van je gegevens, fotos en zeker niet blind moet varen op gratis opslagruimte die door een grote partij, aangeboden wordt. Mijn fotos staan ook op Google Photos opgeslagen maar ik backup ze regelmatig naar mijn lokale schijf middels : https://takeout.google.com/
 5. @zeeteefje je hebt gelijk. Ik had ergens gelezen op een andere site dan Canal+ dat het goedkopere abonnement niet alles zou bevatten. @con F1TVpro wordt in Frankijk NIET meer aangeboden aan nieuwe klanten. Canal+ heeft die rechten afgekocht. Bestaande klanten, zoals ik oa, daar wordt het abonnement gewoon van verlengd. Fijne feestdagen.
 6. @zeeteefje Wil je hetzelfde kunnen zien als bij F1TVpro (trainingen/kwalificaties/race etc) maar dan bij Canal+, dan moet je toch echt het Canal+ Sport abonnement afsluiten. Dat kost € 25,99 voor de eerste 12 maanden en daarna € 39,99 per maand. En ja, 24 maanden vast.
 7. In Engeland en sinds gisteren, Frankrijk, kunnen nieuwe abonnees, geen F1TVpro meer afnemen. In Engeland hebben ze de F1 races verkocht aan Sky en zijn de kijkers daar verplicht een Sky abonnement te nemen en in Frankrijk zijn de liefhebbers verplicht om een abonnement bij Canal+ te nemen. In Frankrijk zal het complete aanbod van F1TVpro bij Canal+ ongeveer 40 euro per maand gaan kosten.(uiteraard plus wat andere sporten) Het huidige F1TVpro abonnement van kijkers in Frankrijk, zal wél verlengd worden omdat ze anders contractbreuk plegen. Omdat F1TVpro het kijken via een VPN bijna volledig heeft weten te blokkeren, zullen er veel kijkers afhaken of naar andere bronnen overstappen.
 8. Linux Mint is als Windows gebruiker het makkelijkst om Linux te leren. Het heeft eenzelfde interface en draait als een tierelier in een VM onder windows. Je kunt het gratis VMware player downloaden en vervolgens de ISO van Linux Mint installeren. Links: https://www.vmware.com/products/workstation-player/workstation-player-evaluation.html https://linuxmint.com/download.php (cinnamon editie) Later, als je echt dual boot wilt, kan dat perfect met Linix Mint en Windows 10,11. Maar, probeer het eerst in een VMware omgeving en dan heb je aan een 40GB virtail drive voldoende. Success
 9. Hallo allemaal, bedankt voor de reacties. Ik heb de adapter vervangen voor een die bij een externe HDD geleverd was en nu werkt het weer. groet Tom
 10. Hallo allemaal, Even een vraag waar ik geen antwoord op heb. Ik heb een wat oudere TNTSAT ontvanger die een 12V2A voeding nodig heeft. De originele voedingsadapter heb ik vervangen door een van de bekende Chinese website en dat heeft een halfjaar goed gewerkt. Nu start de box wéér niet op terwijl ik de oude adapter op een andere plek in gebruik heb en gewoon werkt. Is dit nu een probleem van de voedingsadapters of is toch mijn satellietontvanger op zijn einde? Alvast bedankt voor het meedenken. Groet Tom
 11. Hoi Cees, bedankt voor je reactie maar het leek me toch makkelijker om direct een korte coaxkabel rechtstreeks op de LNB aan te sluiten om eventuele storingen in de Diseqc switch te omzeilen. Ik zou de coax kabel wel kunnen verlengen maar dat is omslachtiger. De kabel die naar de ontvanger gaat is te kort om direct op de LNB aan te sluiten.
 12. Hallo, mijn schotel heeft wat kuren en nu wilde ik hem binnenkort eens controleren. Het gaat met name om de 28.2E LNB van mijn 1.20m met vier LNB's. Ik kan een heleboel FTA zenders niet meer aan. QuestHD wel maar de andere Quest zenders weer niet. Nu zat ik te denken om een DVB receiver en TV mee naar buiten te nemen om vlakbij de schotel aan te sluiten maar dacht dat het misschien slimmer is om een DVBS2 -->usb adapter aan te schaffen zodat ik de laptop kan gebruiken. Is dit een goed idee of heeft iemand een beter idee? Ik was niet van plan om heel veel te investeren, een eenvoudig ding van Ali zou al voldoende zijn. Tenzij iemand betere suggesties heeft natuurlijk. Alvast dank voor het meedenken. Groetjes Tom
 13. Ik woon wel in het buitenland maar WERK er niet. Jammer, ik maakte al een klein sprongetje 😉 Maar weer met beide voetjes op de grond.
 14. Als je in het buitenland woont, zoals ik, kun je je vrijwillig verzekeren voor de AOW. Kost wat maar als je dan je pensioen gerechtigde leeftijd gehaald hebt, 'krijg' je hem ook. Ik zou de 'Ik vertrek' mensen die in het buitenland hun geluk zoeken niet graag de kost geven die deze 'verzekering' niet betalen. Die krijgen maar een gedeelte (werkjaren in NL) van het AOW bedrag uitgekeerd.
 15. Ter aanvulling: Om je contacten en agenda te beheren log je op je google.nl of in Chrome in met je Google account van je telefoon. Met de Google Photo app, synchroniseert de telefoon de foto's naar de servers van Google. Dit moet je wel expliciet aanzetten. Email en contactpersonen heb ik in Evolution (thunderbird kan het ook) zitten. Ik ben een Linux gebruiker en die worden ook door de "internet accounts" toegevoegd. Voor alle overige communicatie programma's zoals Whatsapp, Telegram, SMS, Mail en nog velen meer, gebruik ik Hamsket. https://github.com/TheGoddessInari/hamsket Omdat ik Google Chrome gebruik als browser, daar ook inlog met mijn google account (niet mijn eigen naam maar een pseudo) , gebruik ik https://start.me als startpagina. Hier heb ik een betaalde account (éénmalig aangeschaft want ik hou niet van abonnementen) (gratis account kan ook al veel) waar ik al mijn favorieten links op sla. Als ik ook van browser wissel, dan open ik die pagina, log in en heb al mijn links meteen voorhanden. Ook op mijn mobiele telefoon staat de app van start.me zodat ik altijd en overal mijn favorieten bij de hand heb. Dat doe ik dus ook met mijn wachtwoorden die in Bitwarden zijn opgeslagen. Als je wederom van browser wilt wisselen, neemt die meteen je wachtwoorden mee en hoef je niets te ex en importeren. Wederom de Bitwarden app op je telefoon en je hebt alles bij je. Uiteraard is alles met 2FA afgeschermd en kan 'niemand' mijn telefoon openen. Doe er je voordeel mee.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...